image

Lange celstraffen wegens internetfraude in Verenigde Staten

donderdag 8 september 2016, 13:46 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn zeven mensen wegens internetfraude tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. De personen hielden zich met verschillende vormen van online fraude bezig, zoals online datingfraude en thuiswerkscams waarbij slachtoffers valse cheques moesten verzilveren.

Sommige van de veroordeelde individuen waren eerst slachtoffer van datingfraude, maar deden vervolgens bewust mee met het verzilveren van valse cheques. De opbrengsten hiervan werden uiteindelijk naar Nigeria overgemaakt. Het gaat om meerdere oude Amerikaanse mannen en vrouwen die zich hier aan schuldig maakten. Twee van de zeven personen kregen een gevangenisstraf van 10 jaar opgelegd. De overige vijf verdwijnen voor een periode van 5 jaar achter de tralies.

Reacties (2)
08-09-2016, 16:18 door [Account Verwijderd]
Uitstekende actie

Maar toch:

Het betreft ultiem tuig & uitschot. Waarom?

Voor mijn part, maar dat is - weet ik - verhoudingsgewijs tot geweldsmisdrijven niet meer redelijk, draaiden zij voor 30% langere tijd de bak in.
Dating fraude vind ik wel zó smerig.
Het zijn vooral mensen aan wie de eenzaamheid ècht knaagt die hiervan het slachtoffer worden omdat de realiteit voor hen vertekend raakt. Deze mensen zijn daardoor feitelijk al een beetje labiel en krijgen dan ook nog een financiële trap na.

Ach het schorem zal het allemaal worst zijn net als het falderappes dat ransomware naar ziekenhuizen stuurt. Zolang het geld maar binnen komt deinzen zij voor niets terug.

Jakkes, eetlust bedervend schorem!
08-09-2016, 17:47 door Anoniem
Lange straffen ?
10 en 5 jaar ?

Meestal praten ze daar over 5 of 10 keer levenslang dus ik verbaas me hoe laag ze inzetten deze maal .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.