image

Pentagon lanceert nieuw beloningsprogramma voor hackers

vrijdag 21 oktober 2016, 13:35 door Redactie, 0 reacties

Het Pentagon gaat een nieuw beloningsprogramma voor hackers lanceren die kwetsbaarheden in de website van het Amerikaanse ministerie van Defensie rapporteren. Eerder dit jaar voerde het Pentagon nog een proef met een dergelijk programma uit, wat uiteindelijk 138 kwetsbaarheden opleverde.

Dat beloningsprogramma, Hack the Pentagon genaamd, is inmiddels voorbij, maar het ministerie is inmiddels klaar om een tweede beloningsprogramma te starten. Het programma bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel richt zich op websites en beloont onderzoekers voor het op verantwoorde wijze melden van kwetsbaarheden. Verschillende legeronderdelen kunnen nu ook dergelijke programma's voor hun eigen websites opzetten. Als tweede onderdeel zal er met een groep van gescreende onderzoekers naar de meer gevoelige onderdelen van het Pentagon worden gekeken en hoe die beter kunnen worden beveiligd.

Volgens Lisa Wiswell, 'bureaucratie-hacker' bij het Digitale Diensten-team van het ministerie van Defensie, bieden beloningsprogramma's veel meer waar voor hun geld dan sommige traditionele beveiligingstools. Daarnaast kunnen burgers helpen bij het verbeteren van hun eigen overheid. "De proef met Hack the Pentagon heeft aangetoond dat er over de gehele linie voordelen zijn, van het kunnen inzetten van meer vaardigheden en de grote kostenbesparingen die erbij komen kijken", gaat Wiswell verder. Ze stelt dat Hack the Pentagon een groot succes was voor het ministerie en hoopt dat het programma verder kan worden uitgerold en uitgebreid.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.