image

IPhone 6S en Nexus 6P gehackt tijdens wedstrijd

woensdag 26 oktober 2016, 15:10 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers zijn er tijdens een hackwedstrijd in Tokio in geslaagd om zowel de iPhone 6S als de Nexus 6P te kraken. De Mobile Pwn2Own-wedstrijd is een jaarlijks terugkerende hackwedstrijd waarbij onderzoekers worden beloond voor het hacken van mobiele toestellen.

Dit jaar waren de Apple iPhone 6s, de Google Nexus 6p en de Galaxy S7 met de allerlaatste beveiligingsupdates het doelwit. Onderzoekers van Keen Labs slaagden er in om via twee verschillende bugs, gecombineerd met andere kwetsbaarheden, zonder interactie van een gebruiker een kwaadaardige app te installeren. De onderzoekers ontvingen hiervoor een beloning van ruim 100.000 dollar, zo meldt beveiligingsbedrijf Trend Micro dat de wedstrijd sponsort.

De onderzoekers probeerden vervolgens ook een kwaadaardige applicatie op de iPhone 6S te installeren, maar de app bleek na een reboot van het toestel te zijn verdwenen. De hack werd dan ook als een "gedeeltelijk succes" bestempeld. Wel slaagden ze er in om via een kwetsbaarheid en een geheugenlek in de sandbox om foto's van het toestel te stelen. In totaal wonnen de onderzoekers met hun aanvallen op de twee toestellen 375.000 dollar. Morgen is de tweede en laatste dag van de hackwedstrijd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.