image

EFF vraagt Obama om reactie op petitie voor sterke encryptie

donderdag 27 oktober 2016, 15:07 door Redactie, 0 reacties

Een jaar geleden hebben meer dan 100.000 Amerikanen een petitie op de website van het Witte Huis ondertekend waarin Obama werd opgeroepen om alle wetten, beleid en mandaten te weigeren die encryptie verzwakken. De Amerikaanse president stelt op de website dat alle petities met 100.000 of meer handtekeningen een reactie krijgen, maar dat is in dit geval nog altijd niet gebeurd.

Aanleiding voor de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF om Obama een open brief te sturen waarin hij alsnog om een reactie wordt gevraagd (pdf). "Obama heeft zichzelf als een president neergezet die techniek begrijpt en zich inzet voor burgervrijheden. Nu hij over een aantal maanden opstapt heeft hij een uitgelezen kans om voor digitale veiligheid op te komen", aldus de EFF.

De burgerrechtenbeweging wil dat Obama een beleid opstelt waarin staat dat de federale Amerikaanse overheid encryptie niet zal ondermijnen. "Meer dan 100.000 mensen wachten al meer dan een jaar op Obama's leiderschap op dit belangrijke onderwerp. Zijn continue stilzwijgen laat vragen open over hoe en wanneer het ministerie van Justitie toekomstige methodes zal zoeken om onze veiligheid te ondermijnen," stelt de EFF. Niet alleen zou een reactie van Obama hier een einde aan maken, het zou ook een richtlijn voor de volgende president kunnen zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.