image

Amerikaan verdiende 1,3 miljoen dollar met spamberichten

vrijdag 28 oktober 2016, 14:09 door Redactie, 0 reacties

Een 31-jarige Amerikaan die op grote schaal spamberichten verstuurde heeft hier meer dan 1,3 miljoen dollar mee verdiend. Dat blijkt uit de schuldbekentenis van de man, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. De man startte begin 2011 een bedrijf dat zich in het versturen van spam specialiseerde.

Hij verstuurde voor zowel legitieme als niet legitieme bedrijven, zoals illegale online apotheken, grote hoeveelheden mail. In 2012 gaf hij een handlanger de opdracht om software te ontwikkelen waarmee de afzender kon worden verborgen en de e-mails spamfilters konden omzeilen. Vervolgens gebruikte de Amerikaan deze software om spam te versturen. Ook maakte hij gebruik van proxyservers en botnets om anoniem te blijven. Verder zou hij ook e-mailaccounts van personen hebben gehackt en de mailservers van bedrijven voor zijn spamcampagnes hebben gebruikt.

Als onderdeel van zijn schuldbekentenis ging de Amerikaan akkoord met het afstaan van de ruim 1,3 miljoen dollar die hij met het versturen van de spamberichten verdiende, alsmede hierdoor verkregen goederen. Het gaat onder andere om een Cadillac Escalade uit 2009 en een Ferrari F430 Spider uit 2006. De rechter zal volgend jaar op 27 januari vonnis wijzen. De handlanger van de man die de spamsoftware ontwikkelde bekende in juni al schuld voor de rechter.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.