image

Google-directeur: Android even veilig als iPhone

woensdag 2 november 2016, 11:14 door Redactie, 14 reacties

Android is even veilig als de iPhone van Apple en zal binnenkort zelfs veiliger zijn, zo stelt Adrian Ludwig, directeur security van Android. "Voor bijna alle dreigingsmodellen zijn ze bijna identiek als het gaat om wat ze op platformniveau kunnen", aldus Ludwig tegenover Vice Magazine.

Volgens Ludwig zijn de Google Pixel en iPhone nagenoeg identiek als het om veiligheid gaat, maar zal Android binnenkort beter zijn. "Op de lange termijn zal het open ecosysteem van Android het in een betere positie plaatsen." Ludwig sprak tijdens een conferentie over het beveiligen van het Android-ecosysteem. Zo scant Google 400 miljoen toestellen en 6 miljard apps per dag. Door deze controles en andere beveiligingsmaatregelen is minder dan 1% van de Android-toestellen met malware besmet, aldus Ludwig.

Verder liet de security-directeur weten dat ondanks alle aandacht voor de Stagefright-lekken in Android, Google nog geen enkele aanval op Android-tooestellen heeft gezien die van deze kwetsbaarheden misbruik maken. Wel erkende Ludwig dat telecomaanbieders en fabrikanten beter hun best moeten doen om beveiligingsupdates uit te rollen. "We hebben nog aardig wat werk te doen voordat updates op een reguliere basis in het gehele ecosysteem verschijnen." Android zou echter al veilig genoeg zijn waardoor het bijna onmogelijk is om een grote groep mensen tegelijkertijd aan te vallen. "Grootschalige aanvallen zullen we denk ik nooit in het Android-ecosysteem te zien krijgen", zo liet Ludwig weten.

Reacties (14)
02-11-2016, 11:38 door P5ycH0 - Bijgewerkt: 02-11-2016, 11:38
ROFLMAO...
Wij van WC eend....
02-11-2016, 11:41 door Anoniem
Android kan misschien net zo veilig zijn, de toestellen op de markt draaien geen Android maar een in meer of minder mate aangepaste en verouderde versie van Android.
02-11-2016, 11:57 door dutchfish
Hiermee (dit artikel) ben ik het dit keer roerend mee eens.

Ik hoop dat fabrikanten de handschoen oppakken en sneller patches van hun android releases uitbrengen. Het is daarom omdat ik nu geen gebruik meer maak van sommige merken android phones.

Een bonus voordeel is dat de android community erg divers is en vele smaken en kleurtjes kent, als we naar de natuur kijken waarborgt dat de beste overlevingsstrategie (lees dit security gerelateerd).

Google heeft erg zijn best gedaan dit verder te verbeteren. Nee, ik heb geen aandelen bij Google en ben slechts een eindgebruiker, maar denk wel dat android de beste kaarten heeft; ik geloof namelijk niet in security by obscurity.

ps: just don't be evil.
02-11-2016, 12:29 door Anoniem
Een OS vergelijken met een stuk ijzer.
02-11-2016, 12:55 door Anoniem
Er komen bij mij elke dag wel een aantal updates binnen van Google playstore.
Ik heb toch wel de indruk dan dat dat behoorlijk goed bijgehouden wordt.
Scannen gaat ook helemaal automatisch met Malewarebytes en AVG en ze vinden nooit wat.
Zelfs al een keer een grote update van Acer zelf.
02-11-2016, 13:14 door Anoniem
Onder onveilig kun je ook verstaan het door de fabrikant kunnen stelen van informatie van de gebruiker zonder dat deze dit kan uitschakelen of weet en dit obscure gedrag ook aan 3rd party bedrijven willen verkopen.

Door het verdienmodel van Google zal Android nooit veilig zijn. Informatie moet juist gemakkelijk en voor iedreen te benaderen zijn volgens de filosofie van Google. Dit idee staat haaks op veiligheid.

Het wordt tijd dat Nokia de 5110 opnieuw gaat uitvinden.
02-11-2016, 13:44 door Anoniem
Het is mischien aan de buitenkant even veilig maar een keer binnen kan je op een android wel meer schade aanbrengen lijkt mij. iOS is gebasseerd op containers rond apps. Android is 1 open speel weide binnen in het systeem. 1 brakke app met een ingang en je kan toch redelijk ver komen waarbij iOS je niet verder komt als binnen de container van de app zelf.
02-11-2016, 14:06 door Anoniem
Google android is veilig voor malware, als je alleen apps van de playstore installeerd.

Verder ben je niet veilig voor google en word al je prive informatie gebruikt om jou van reclame te voorzien.

Niks is gratis en het is goed dat je betaald voor android met wat reclame.

Google is not evil, but it needs to make money as every other big corporation.

Money is good, more money is better.
02-11-2016, 14:47 door Anoniem
Door P5ycH0: ROFLMAO...
Wij van WC eend....

Tja, Microsoft roept dat Windows 10 veilig(er) is.
Apple roept dat je op Mac geen virusscanner nodig hebt en dat hun App Store veilig is.

Alle eenden kwaken. Dat maakt Google niet anders dan Ariel of Dash, die ook allemaal veel schoner wassen dan de ander.

Peter
02-11-2016, 21:04 door [Account Verwijderd]
Android even veilig als iPhone?
Een pot nat en in het verkeer merk ik er ook helemaal niks van. ;)
Deze hard/softwareboeren moeten speciaal voor de Nederlandse markt maar eens een fietsslot geïnspireerd op het alcoholslot inbouwen. Moet een fluitje van een cent zijn want beiden toeteren van de hoogste toren dat ze zo goed; zo geweldig; zo uniek zijn.
Nou laat het dan maar eens zien!...Kom op met dat fietsslot!
02-11-2016, 21:53 door Anoniem
Wat niet mensen weten is dat android selinux gebruikt, hetgeen ontwikkeld is door de nsa.
Selinux is in principe opensource maarrrrr, wie zegt mij dat de versie die door google in android gemeubeld is geen
aangepaste versie is met een open verbinding naar huis of naar de speciale gereserveerde servers die de nsa bij
google hebben staan (oeps scoopje,ssst niet doorvertellen).
03-11-2016, 01:27 door Anoniem
De google directeur is een rat in dienst van de NSA en de schaduwregering. http://www.thecommonsenseshow.com/2016/10/31/wikileaks-confirming-clinton-was-complicit-in-the-murder-of-ambassador-stevens-the-css-printed-this-allegation-four-years-ago/

En dan deze:

http://www.thecommonsenseshow.com/2016/08/17/california-pass-medical-pedophiles-protection-act-criminalize-journalists-posting-videos-document-medical-abuse-children-seniors-surgical-patients/

Kan het nog erger?
03-11-2016, 09:22 door Secu_jay
Het probleem bij Android security is niet dat het niet kan. Tuurlijk, in een Pixel, gemaakt door Google, met dedicated hardware en normale lijnen qua patching, kom je in de buurt. Het probleem zit hem in het feit dat het ecosysteem van Android wat Google heeft bedacht, de focus heeft op laagdrempelig gebruik. Goede hardware en softwareondersteuning zijn dan niet mogelijk. Zonder ondersteuningn heb je geen zekerheid.

Google geeft aan dat als iedereen een Pixel zou hebben, dat Android dan wel vergelijkbaar is. Dat ben ik met hem eens. In de werkelijkheid heeft >95% een bejaarde versie van Android met middelmatige hardwareondersteuning voor beveiliging.
03-11-2016, 13:21 door KurtCobain1994
Door Anoniem: Een OS vergelijken met een stuk ijzer.

hahaha precies dit
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.