image

Defensie heeft 44 cyberreservisten aangesteld

maandag 7 november 2016, 15:06 door Redactie, 6 reacties

Defensie heeft inmiddels 44 cyberreservisten aangesteld die kennis en ervaring bieden die niet of niet voldoende bij de krijgsmacht aanwezig zijn, zo heeft minister Hennis-Plasschaert van Defensie op vragen van de vaste commissie voor Defensie laten weten (pdf).

Van de 44 cyberreservisten zijn er elf geplaatst bij het Commando Landstrijdkrachten (CLAS), twaalf bij het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK), zes bij het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) CLSK en vijf bij de Koninklijke Marechaussee. Daarnaast wordt er actief geworven en doorlopen achttien kandidaten het selectietraject. In 2013 werd bekend dat Defensie in totaal 150 cyberreservisten wil aantrekken. De reservisten, die afkomstig uit allerlei sectoren zijn, zoals overheid, banken, telecom, energie en consultancy, worden onder andere geworven via mond-tot-mondreclame en directe contacten met bedrijven en belangenorganisaties.

De verantwoordelijkheid voor de inzet van cyberreservisten ligt bij het Defensie Cyber Commando. Reservisten kunnen worden ingezet voor dezelfde taken als reguliere militairen. In het geval van cyberreservisten gaat het om het uitvoeren van cyberoperaties, het helpen bij de verdediging van Defensienetwerken, het ondersteunen van civiele autoriteiten en het adviseren van de commandant van een missie over te nemen stappen.

Daarnaast laat de minister weten dat er inmiddels 80 mensen voltijd bij het Defensie Cyber Commando werken. Het Cyber Commando zet zich in voor de digitale veiligheid van de hele Defensieorganisatie en haar partners. Daarbij hebben drie gebieden de aandacht: inlichtingen, verdediging en aanval. Voor de komende jaren zal er elk jaar zo'n 10 miljoen euro aan het Cyber Command worden uitgegeven.

Reacties (6)
07-11-2016, 15:54 door Anoniem
Lijkt me een prima zaak.
07-11-2016, 16:28 door Anoniem
Ook een idee voor de banken, bedrijfsleven?
07-11-2016, 16:50 door PietdeVries
Door Anoniem: Ook een idee voor de banken, bedrijfsleven?

Dat is er, ze opereren onder de naam Fox IT...
07-11-2016, 19:51 door Anoniem
Jammer dat dit 't zoveelste versnipperde (kennis centrum) word, dat ook weer voor miljoenen het vierkante wiel gaat uitvinden met een stelletje ICT cowboys in een speeltuin zonder oppas.

Een voorbeeldje uit velen: Defensie Pijpleiding Organisatie heeft recent wat dure firewalls laten komen waar door de fabrikant een aantal 'backdoor' en 'data collection' functies en vreemde logica ingebakken zitten. Denk maar niet dat DCC daar enig zicht op heeft.
Voor 't geld dat die 'cyber reservisten' in een uniform mogen hobby'en zonder adequate training, worden er velen zeer goede medische verzorgers uit hun uniform op straat geschopt..

Waar stopt de "cyber security" gekke koeien ziekte ?!?!


Ref: www.dinsdag.org/Dinsdagen/SchijnVeiligheid_IvorenToren.html
07-11-2016, 20:56 door Anoniem
Jammer dat er altijd weer een aluminiumfolie hoedje rondloopt die overal samenzweringstheorieen in ziet en een "cyber Godwin" doet door met dat achterlijke dinsdag.nl paginaatje te komen leuren.

Kom het beter doen of hou je mond, anoniem!
09-11-2016, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Kom het beter doen of hou je mond, anoniem!


Wanneer regel jij dan feitelijke daadwerkelijke die uitnodiging !?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.