image

Gehackte server Erasmus bevatte medische en financiële data

vrijdag 18 november 2016, 20:00 door Redactie, 1 reacties

De server van de Erasmus Universiteit die onlangs werd gehackt bevatte ook medische en financiële gegevens, zo heeft de universiteit vandaag bekendgemaakt. Het gaat om duizenden rekeningnummers, creditcardnummers, Burgerservicenummers, paspoortnummers, alsmede medische gegevens, zoals gezondheid, dieet, allergie en beperkingen of ziek- of betermeldingen.

Volgens de universiteit wisten de aanvallers toegang te krijgen door een bestand op de server te plaatsen. Op de server stonden 2200 soorten formulieren die werden gebruikt voor het aanvragen van brochures, aanmelden voor open dagen, evenementen, ziek- en betermeldingen en cursussen. Op de formulieren van de studentenpsychologen stond soms ook medische informatie.

Alle medewerkers, studenten en andere betrokkenen, zoals oud-studenten, oud-medewerkers en externe deelnemers aan evenementen en cursussen, van wie de gegevens toegankelijk zijn geweest krijgen een brief. Het gaat om 17.000 mensen. Wie achter de aanval zit is nog altijd onbekend.

Reacties (1)
18-11-2016, 20:48 door ph-cofi
Wat een faal. Persoonsgegevens in een commerciële setting is nog tot daar aan toe (aanmeldingen), maar medische en personeelsgegevens op die plek met zo'n beperkte staat van onderhoud, slecht.

Ach ja, de een heeft 10.000 Office macro's, de ander 2.200 soorten formulieren...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.