image

Onderzoek: 1,3 miljoen Internet of Things-apparaten besmet

donderdag 1 december 2016, 12:27 door Redactie, 1 reacties

Wereldwijd zijn 1,3 miljoen Internet of Things-apparaten, zoals digitale videorecorders en ip-camera's, met malware besmet. Dat beweren onderzoekers van de Yokohama National University in Japan, zo meldt de Japan Times. Om welk onderzoek het precies gaat laat de krant niet weten.

Het onderzoek werd geleid door universitair hoofddocent Katsunari Yoshioka, die vorig jaar tijdes een Usenix-conferentie in Washington ook al een onderzoek naar gehackte Internet of Things-apparaten presenteerde. Volgens de onderzoeker is het aantal besmette apparaten sinds het verschijnen van de beruchte Mirai-malware sterk toegenomen. Hij ziet dan ook een belangrijke rol voor fabrikanten weggelegd. "Fabrikanten moeten de veiligheid van Internet of Things-apparaten controleren voordat ze beginnen met uitleveren."

Reacties (1)
02-12-2016, 09:15 door Anoniem
Als ik dit lees.. Facepalm.

Clusterfucked all the way up en een slechte luie ITer is gewoon FUBAR..

Er zal nooit een werkende goede oplossing komen, want er blijven slapende ezels bestaan. ISPers kunnen er wat aan doen, het netwerk scannen gebeurd toch al in het wild, zet maar eens een ssh servertje open net het www met een standaard wachtwoord. Binnen 2 uur is hij overgenomen door een botnet. Conclusie?
De ISPers moet gewoon het netwerk monitoren (welke poort en service je gebruikt) en dan simpele test doen, kijken welke versie, standaard wachtwoord misschien testen. Indien hij open staat.Verkeerd blokkeren en de klant waarschuwen.

Wat betreft monitoren van netwerk. Het gebeurd al, en behoorlijk dus wat maakt dit dan nog uit..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.