image

VS zou maatregelen tegen Rusland nemen wegens hacks

donderdag 29 december 2016, 09:47 door Redactie, 18 reacties

De Amerikaanse regering zou vandaag verschillende vergeldingsmaatregelen tegen Rusland aankondigen wegens het hacken van Amerikaanse politieke instellingen en individuen en het lekken van informatie om Donald Trump en andere Republikeinse kandidaten tijdens de recente verkiezingen te helpen, zo meldt persbureau Reuters. Om wat voor maatregelen het precies gaat laten de bronnen niet weten.

Onlangs maakten de FBI, CIA en het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten bekend dat Rusland voor de hack van de Democratische Partij verantwoordelijk is. Rusland heeft de aantijgingen echter herhaaldelijk ontkend. De Amerikaanse senator Lindsey Graham maakte gisteren op CNN bekend dat er sancties zullen volgen om de Russische president Poetin en zijn harde kern te raken wegens het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen. Graham stelde dat de Russische autoriteiten wereldwijd verkiezingen manipuleren.

Reacties (18)
29-12-2016, 09:52 door Anoniem
inb4 "Maar VN dit.. Maar VN dat.." reacties.
29-12-2016, 09:59 door wizzkizz
De Amerikaanse senator Lindsey Graham maakte gisteren op CNN bekend dat er sancties zullen volgen om de Russische president Poetin en zijn harde kern te raken wegens het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen. Graham stelde dat de Russische autoriteiten wereldwijd verkiezingen manipuleren.
Want dat doen de VS nooit. Nooit gedaan ook. Proest :D
29-12-2016, 10:17 door johanw
Obama gaat nog gauw even stoken zolang hij nog president is. Dan kan Trump de relatie na 20 januari weer normaliseren. Gelukkig dat die oorlogshitsers die nu bij de democraten de dienst uitmaken de verkiezingen daar verloren hebben.
29-12-2016, 10:57 door quikfit
Gelukkig bemoeien de Yanks zich nooit met politiek in het buitenland,laat staan dat ze landen binnenvallen om een marionet te installeren.
29-12-2016, 11:07 door Anoniem
Doodvermoeiend dit.
29-12-2016, 11:49 door john west
De FBI, CIA en het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten maakte bekend dat Rusland voor de hack van de Democratische Partij verantwoordelijk is.

Dit kan je echt wel serieus nemen,dacht ik.

Of het zin heeft is een andere vraag.
29-12-2016, 12:22 door Anoniem
Door johanw: Obama gaat nog gauw even stoken zolang hij nog president is. Dan kan Trump de relatie na 20 januari weer normaliseren. Gelukkig dat die oorlogshitsers die nu bij de democraten de dienst uitmaken de verkiezingen daar verloren hebben.

Ehm.. de oorlogshitsers zaten bij Bush jr. Obama zat met de erfenis van deze figuren opgezadeld.

Het is overigens terecht dat er repercussies zijn, anders gaat Poetin gewoon door. In vergelijkbare gevallen zijn tegoeden van de Poetin kliek bevroren.
29-12-2016, 13:38 door johanw - Bijgewerkt: 29-12-2016, 13:39
Door john west: De FBI, CIA en het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten maakte bekend dat Rusland voor de hack van de Democratische Partij verantwoordelijk is.

Dit kan je echt wel serieus nemen,dacht ik.
Diezelfde CIA die beweerde dat er weapons of mass destruction in Irak lagen? Zo serieus neem ik die niet meer.

Door Anoniem:
Door johanw: Obama gaat nog gauw even stoken zolang hij nog president is. Dan kan Trump de relatie na 20 januari weer normaliseren. Gelukkig dat die oorlogshitsers die nu bij de democraten de dienst uitmaken de verkiezingen daar verloren hebben.

Ehm.. de oorlogshitsers zaten bij Bush jr. Obama zat met de erfenis van deze figuren opgezadeld.
Ja, maar Obama heeft nou niet echt z'n best gedaan om de spanningen te verminderen. Hij zegt het wat vriendelijker, maar vervolgens wordt er een groot offensief tegen Rusland gestart: stoken in Georgie en een coup in de Oekraiene, en dan heel fanatiek op de Russische reactie reageren. Hillary heeft Libie volkomen vernield, en ze wilde de confrontatie zoeken met Rusland in Syrie.

Het is overigens terecht dat er repercussies zijn, anders gaat Poetin gewoon door. In vergelijkbare gevallen zijn tegoeden van de Poetin kliek bevroren.
Putin is momenteel het enige staatshoofd dat de petrodollar gedumpt heeft en nog steeds stevig in het zadel zit, ontdanks de Amerikaanse agressie daarop. Assad zit in zware problemen, Khadaffi is dood. Voorwaar een hele prestatie.
29-12-2016, 13:45 door Anoniem
ALS Rusland al ergens schuldig van is, dan is het van eenzijdige informatievoorziening...

De vuile was van de democraten is niet verzonnen, geen leugens, hoogstens is de vuile was van de republikeinen niet tentoongegesteld.
Als Hillary Clinton eerlijk was geweest, was er geeneens vuile was... Ze heeft zelf illegaal en tegen alle regels in zakelijke (aka politieke) E-mail naar eigen prive server geleid, zodat ze eventuele foute E-mail kon verdoezelen. Dat zegt eigenlijk al genoeg... Afgezien van dat bleek ook dat Hillary geld (miljoenen dollars) kreeg van banken terwijl ze in haar campagne aangaf ze aan te gaan pakken... Dat klinkt niet erg geloofwaardig... Ook is het in de VS schijnbaar verboden om rechtstreeks geld te geven aan kandidaten, maar een postbus bedrijf opstarten, en dat bedrijf geld te schenken aan de partij-kas voor sponsoring, dat mag wel.... En er zijn heel veel postbus bedrijfsjes opgestart door banken in de VS die geld hebben geschonken aan de campagne van Hillary.

De Democraten daarentegen konden bij Trump alleen op de man spelen... en dan ook nog eens zaken uit een ver verleden die ook nog eens gefabriceerd waren...

ALS de Russen al de democraten gehacked zouden hebben, zou Amerika blij moeten zijn dat die vuile was naar buiten is gekomen voordat hare princessheid aan de macht kwam... Maarja, CIA, NSA en aanverwante clubjes zijn er juist voor om vuile was weg te poetsen... niet voor de (veiligheid van de) Amerikanen zelf.
We hadden dan namelijk 4 tot 8 jaar koude oorlog gehad als een factor 100 erger dan gedurende de Cuba crisis...

Overigens waren de Amerikanen bereid tot Wereld Oorlog 3 nuclear te starten wanneer de Russen hun bevriende land Cuba zouden helpen met het plaatsen van raketten ter verdediging... (het illegaal detentiecentrum Quantanamo Bay is daar nog een overblijfsel van de poging van de VS om de rechtmatige regering omver te werpen aldaar)...
Nu willen de VS raketten in de Oekraine zetten... dat is een factor 10 dichterbij Moskau dan Havana is van Washington...

Ik denk dat we allemaal goed zijn weggekomen met een republikein aan de macht in de VS (dat die dag zou komen dat ik dat zou zeggen)...
29-12-2016, 13:47 door Anoniem
Fijn zo'n zondebok, alleen hoelang wordt dat nog gepikt. Het is uiteraard allemaal afleiding van wat er daar intern speelt.
29-12-2016, 14:21 door Anoniem
Diezelfde CIA die beweerde dat er weapons of mass destruction in Irak lagen? Zo serieus neem ik die niet meer.

Wordt ook ondersteund door onafhankelijke forensische rapporten. En door bijvoorbeeld Vladimir Fomenko, de eigenaar van Kings Servers in Siberie, vanaf wiens netwerk de aanval werd gelanceerd, onder andere in de Siberian Times. Aanval is overigens ook te correleren aan aanvallen hier in NL, zoals op de onderzoeksraad voor de veiligheid, tijdens het MH17 onderzoek.
29-12-2016, 16:04 door Anoniem
Trap er niet in, Obama is een Neo-marxist, die zijn politieke erfenis maar al te graag in de handen van Hillary Clinton zag overgaan, maar door eigen domheid; de aanhang van Trump afdoen als "beklagenswaardige mensen", en daarmee vooral de Amerikaanse kiezer de ogen mee heeft geopend.
Verliezers zoeken altijd een zondebok, niks nieuws onder de zon.
29-12-2016, 16:04 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 29-12-2016, 16:07
Door johanw: Ja, maar Obama heeft nou niet echt z'n best gedaan om de spanningen te verminderen. Hij zegt het wat vriendelijker, maar vervolgens wordt er een groot offensief tegen Rusland gestart: stoken in Georgie en een coup in de Oekraiene, ...

Een coup in de Oekraine? LOL. De Russen hebben voor de democratische machtswisseling er alles aan gedaan een pro-Russische regering in het zadel te houden, met zeer discutabele middelen... De meerderheid van de Oekraïense bevolking wil niks van Rusland weten hoor en wij helpen ze daarbij.

Heb je wel enig idee hoe het is om onder Russische invloed te moeten leven? Rusland is een van de meest corrupte landen ter wereld. Waar haal je die onzin allemaal vandaan man?
29-12-2016, 16:17 door Anoniem
dames, heren,

Ga ervanuit dat gezien de winst doe op meerdere vlakken te behalen is met nieuws-manipulatie, dit geregeld en op grote schaal voorkomt. is ook van alle tijden. gaat nooit over ook.
Rusland is geen grote rode duivel, Amerika is geen Captain America. Het zijn beide plakjes grond met wat volk erop.
onder corruptie leven is een redelijk lokaal gevoel, en of Rusland dat nu aanwakkert, of je lokale agent dat nu doet, beide kost je dezelfde 10,- om onder een 100,- parkeerboete uit te komen.

Rusland hackt eenzijdig, neem het ze eens kwalijk. Moet het Obama kamp ook de tegenstander maar beter hacken.
wisseling van de wacht ruimt lekker op, maar vertraagt. het zij zo.
29-12-2016, 16:32 door Anoniem
Heb je wel enig idee hoe het is om onder Russische invloed te moeten leven? Rusland is een van de meest corrupte landen ter wereld. Waar haal je die onzin allemaal vandaan man?

ja, ik toevallig wel. Rusland is een van de vele plekken waar ik tijdelijk gewoond heb ivm werk. Of je nu geld moet betalen voor veiligheid in pechatniki of in in west side... het enige verschil is dat de ene in goedkope roebels is en de tweede in dure dollars. corruptie is overal. bij jou om de hoek tot het wereldberoemde italie.. griekenland is door corrupte amerikanen jarenlang vermomd als aa status terwijl ze al failliet waren... zodat europa zijn euro moest devalueren.. de euro dollar koers was namelijk te hoog volgens washington.

de vraag is hoeveel meer van dit soort economische tijdbommetjes liggen onder de EU, klaar om afgestoken te worden door washington wanneer het hen uit komt zoals het 'redden' van de amerikaanse auto industrie door het al jaren bekende sjoemelen van Volkswagen.. de CIA wist al jare.lang van het gesjoemel...
29-12-2016, 22:45 door Anoniem
Ik heb die Obama nooit moeten hebben. Degoutant ventje die er nu alles aan doet om stokken in de wielen te steken.

Obama en Clinton kunnen beiden niet tegen hun verlies.

Hoeveel moeite die doet om het boeltje nog even overhoop te gooien die Obama, zielige vent.
30-12-2016, 07:42 door Anoniem
...zoals het 'redden' van de amerikaanse auto industrie door het al jaren bekende sjoemelen van Volkswagen.. de CIA wist al jare.lang van het gesjoemel...
Want de CIA houdt zich ook echt bezig met uitstootgegevens van voertuigen... Geloof niet alles wat je leest, je komt nogal dom over als je die berichten oprakelt tegenover mensen die wel weten hoe het zit. En lever bewijs; een theorie die aannemelijk klinkt is nog niet per definitie waar.
30-12-2016, 11:03 door Anoniem
Creepobama "We also take measures that are not visible"

Zoals het heimelijk "op natuurlijke wijze" doden van enkele honderden tot duizenden opponenten

Daar is de CIA Special Operations Division/Special Operations Group namelijk in gespecialiseerd

Met hun 1000en "artsen zonder grenzen" en "staged accident specialists" die 24/7 de wereld rondvliegen

en ook in Nederland een stevige basis hebben incl NFI mortuaria en media coverups
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.