image

VS kondigt sancties aan tegen Rusland wegens 'cyberoperaties'

vrijdag 30 december 2016, 08:00 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse regering heeft sancties tegen Rusland aangekondigd wegens het uitvoeren van 'cyberoperaties' die als doel hadden om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden en het vertrouwen in democratische instellingen te ondermijnen, zo heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

Het gaat om inbraken op systemen en accounts van functionarissen waarbij gigabytes aan data werden gestolen en openbaar gemaakt. Volgens Obama kunnen de aanvallen alleen door de top van het Kremlin zijn aangestuurd. Er zijn daarom verschillende sancties opgelegd en maatregelen genomen. Zo heeft Obama een bevel gegeven dat "aanvullende autoriteit" geeft om op bepaalde cyberactiviteiten te reageren die erop gericht zijn om verkiezingsprocessen en instellingen in zowel de VS als diens bondgenoten en partners te ondermijnen.

Twee Russische kantoren in de VS moeten nu worden gesloten en verschillende Russische functionarissen zijn 'persona non grata' verklaard. Daarnaast zullen het ministerie van Homeland Security en de FBI technische informatie over de cyberactviteiten van Russische burgers en het leger gaan vrijgeven. Hiermee moeten organisaties, regeringen en bedrijven in zowel de VS als daarbuiten zich tegen de aanvallen kunnen wapenen.

Reacties (5)
30-12-2016, 11:07 door Anoniem
Ben benieuwd naar de "onzichtbare maatregelingen" die scareobama zegt te gaan nemen. Het heimelijk doodmaken van agenten, vermeende Russische hackers overal ter wereld, nog een vliegtuigje laten crashen?

In tegenstelling tot de Russen die van explosies en gif houden, lijken Amerikaanse acties op "natuurlijke dood". Als het NFI een aantal standaard tests zou uitvoeren zou je alleen in Nederland al meer dan 20 moorden per jaar extra kunnen ontdekken.

Maar de ene hand wast de andere
30-12-2016, 12:05 door Anoniem
Wat ik me afvraag is hoe de Amerikanen zo zeker weten dat de Russen achter de hacks zouden zitten?

Ik neem tenminste aan dat de Russen (gezien de gevoeligheid) daar dan wel een botnet voor zouden hebben gebruikt en niet hun Russische ip adressen. Als ze dat wel zouden hebben gedaan zou dat wel ongelofelijk dom zijn geweest. Dat is net zo dom als je paspoort aan de balie afgeven als je een bank overvalt.

Kortom ik geloof geen barst van de zogenaamde bewijs van de Amerikanen. Los daarvan, al zou het al waar zijn, dan verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet, want als er 1 land is dat op gigantische schaal wereldwijd alle computers, ook van gewone burgers, hackt dan is het Amerika wel. Maar dat mag natuurlijk weer wel.

En waarom wordt door Obama met geen woord gerept over alle smerigheden van Clinton en consorten die door de hacks boven water kwamen? De woede van de "democraten" over het verlies van Clinton is net zo iets als kwaad worden op de politie dat je wordt gepakt omdat je kleren onder het bloed zitten nadat je een moord hebt gepleegd.

Nee Obama gedraagt zich, samen met een hele horde zogenaamde "democraten" als jankende kleine kinderen die, hoewel zij zelf vals speelden, desondanks toch het potje knikkeren verloren. Wat een hypocriet zooitje.
30-12-2016, 15:09 door Anoniem
Opmerkelijk is dat de Westerse pers eensgezind Russia bashing toepast. Er wordt niet aan nieuwsgaring gedaan maar er wordt gewoon gevolgd wat er officieel wordt aangegeven. Hoe is het mogelijk dat de Russen van alles de schuld krijgen? De regime change waarbij de VS letterlijk landen binnenvalt, 5 miljard in Oekraine uitgeeft voor zogenaamde democratische bevordering. Nooit enige kritiek op de VS. Manipulatie van nieuws.
30-12-2016, 19:18 door johanw
Door Anoniem: Opmerkelijk is dat de Westerse pers eensgezind Russia bashing toepast. Er wordt niet aan nieuwsgaring gedaan maar er wordt gewoon gevolgd wat er officieel wordt aangegeven. Hoe is het mogelijk dat de Russen van alles de schuld krijgen? De regime change waarbij de VS letterlijk landen binnenvalt, 5 miljard in Oekraine uitgeeft voor zogenaamde democratische bevordering. Nooit enige kritiek op de VS. Manipulatie van nieuws.
Het grootste deel van de pers in de USA is was openlijk pro-Hillary, en baalt nog steeds dat hun propaganda offensief gedurende de verkiezingen niet gewerkt heeft.

Overigens een meesterlijke reactie van Putin: hij wil de reactie van Trump afwachten, daarmee tegen Obama zeggend dat hij hem al als irrelevant beschouwd.
30-12-2016, 21:17 door Anoniem
Obama probeert nog even de sfeer te verzieken voor hij de definitieve schop onder zijn hol krijgt .
Erg goedkoop om nog even de relatie met Rusland om zeep te helpen net voordat zijn opvolger het over gaat nemen .

En een zeer ziek staaltje Westerse propaganda ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.