image

KeepKey looft 29.000 euro uit voor tip over e-mailhacker

maandag 2 januari 2017, 13:27 door Redactie, 0 reacties

Bitcoin-portemonnee KeepKey heeft een beloning van 29.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de persoon die onlangs het e-mailaccount van de oprichter wist te hacken. KeepKey biedt een offline portemonnee voor het opslaan van bitcoins.

Bitcoins op deze apparaten hebben door de hack geen risico gelopen, aldus oprichter Darin Stanchfield. Op eerste kerstdag wist een aanvaller zijn e-mailaccount en mobiele telefoon over te nemen. Aan het Verizon-account van Stanchfield wist de aanvaller een nieuw telefoonnummer toe te voegen. De aanvaller wist hiermee de toegang tot het e-mailaccount te krijgen en begon vervolgens allerlei accounts die aan het e-mailaccount waren gekoppeld te resetten.

De aanval werd binnen een uur door Stanchfield opgemerkt. Hij besloot de e-mailserver van het bedrijf uit te schakelen en bracht een beveiligde tijdelijke e-mailserver online om alle accounts weer terug te krijgen. Tegelijkertijd nam de aanvaller contact op met KeepKey en eiste 30 bitcoin voor het teruggeven van de gekaapte accounts en het vernietigen van de gestolen data. Tijdens het gesprek met de aanvaller wist KeepKey alle accounts op, één Twitter-account, na terug te krijgen. De aanvaller had het e-mailadres van het Twitter-account aangepast, wat het herstel bemoeilijkte.

Vanwege de aanval heeft het bedrijf verschillende maatregelen genomen. Zo gaat het de tijd dat gegevens worden bewaard aanpassen. "Data die niet bestaan kunnen niet worden gestolen", aldus Stanchfield. Verder zullen alle e-mailaccounts die voor zakendoen worden gebruikt niet aan de accounts van derde partijen worden gekoppeld. Als laatste is er een beloning van 30 bitcoin uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de aanvaller. Met de huidige wisselkoers is dat meer dan 29.000 euro.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.