image

Webmaster betaalt 4.000 euro voor gegijzelde website

maandag 16 januari 2017, 16:12 door Redactie, 3 reacties

Een Nieuw-Zeelandse webmaster heeft zo'n 4.000 euro betaald om zijn gegijzelde vacaturewebsite terug te krijgen. John Hussey is de oprichter van seasonaljobs.co.nz, een populaire vacaturesite in Nieuw-Zeeland. Aanvallers slaagden erin om de server te vergrendelen en eisten 5 bitcoins als Hussey weer toegang wilde. Met de huidige wisselkoers is dit 4.000 euro, hoewel de koers hoger stond toen de webmaster betaalde.

Hussey benaderde andere partijen die hem konden helpen, maar die vroegen meer dan het losgeld van de aanvaller. Na te hebben betaald kreeg hij een tool om zijn bestanden mee te ontsleutelen. "Ik kon niet geloven hoe eenvoudig en snel het was, omdat ik me zorgen maakte dat ze me de sleutel niet zouden geven nadat ik had betaald", aldus Hussey tegenover de New Zealand Herald. Na de aanval heeft de webmaster meerdere offsite back-ups van zijn website gemaakt. Tevens heeft hij beveiligingssoftware en beveiligingsupdates geïnstalleerd. Aanvallers hebben de afgelopen weken zo'n 35.000 MongoDB- en 3.000 Elasticsearch-installaties voor losgeld gegijzeld. Slachtoffers zouden zo'n 20.000 dollar losgeld hebben betaald.

Reacties (3)
17-01-2017, 07:52 door Anoniem
En zo blijft het maken van ransomeware een goed model....
Wanneer leren mensen eens om BACKUPS TE MAKEN BACKUPS!!!
17-01-2017, 09:35 door Anoniem
Door Anoniem: Wanneer leren mensen eens om BACKUPS TE MAKEN BACKUPS!!!
Deze webmaster heeft het net geleerd. Mensen leren gewoonlijk eindeloos veel slechter van andermans fouten dan van hun eigen fouten, ze moeten de ellende zelf ondervinden om de realiteit écht aan te laten komen. Door schade en schande wordt men wijs.
17-01-2017, 09:56 door Anoniem
"andere partijen die hem konden helpen".
Die andere partijen betalen dan gewoon het losgeld voor hem, en rekenen een premium?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.