image

Britse privacywaakhond wil goede doelen boete opleggen

maandag 30 januari 2017, 17:11 door Redactie, 2 reacties

De Britse privacywaakhond ICO is van plan om elf goede doelen in het land een geldboete op te leggen wegens het overtreden van de privacywetgeving, zo maakte de toezichthouder vandaag bekend. Om welke goede doelen het gaat laat de ICO niet weten, maar de organisaties krijgen 28 dagen de tijd om op de bevindingen van de toezichthouder te reageren.

Aan de hand daarvan zal uiteindelijk worden bepaald of de boete ook daadwerkelijk aan de goede doelen zal worden opgelegd. Vorige maand veroordeelde de ICO de Britse Hartstichting en de Britse dierenbescherming tot een boete van respectievelijk 18.000 en 25.000 Britse pond wegens het screenen van miljoenen geldschieters zodat er om meer geld kon worden gevraagd. Ook verzamelden de goede doelen informatie om nieuwe geldschieters te benaderen en werden persoonlijke gegevens met andere goede doelen gedeeld, waardoor er een grote verzameling van sponsorgegevens ontstond.

Het boetebedrag voor de Hartstichting en dierenbescherming werd vanwege de impact op geldschieters en andere lopende onderzoeken opzettelijk door de ICO laag gehouden. In soortgelijke situaties had het boetebedrag het tienvoudige kunnen bedragen. De toezichthouder kan geldboetes tot 500.000 pond opleggen. De ICO besloot de goede doelen te onderzoeken na berichten over het herhaaldelijk onder druk zetten van geldschieters om meer te doneren.

Reacties (2)
30-01-2017, 21:53 door Anoniem
Dat mag de AP hier in Nederland ook weleens aan gaan pakken. Je wordt horendol van al die ongevraagde zooi van zogenaamd gewonnen prijzen, waarvoor je eerst iets moet kopen. Tja, bij zo'n verzoek van één of andere Nigeriaan gaan de alarmbellen af maar van de Postcode Loterij of Bankgiroloterij vindt men dat normaal.
Ook zouden de consumenten waakhonden zich eens in die loterijen moeten verdiepen want meedoen + betalen gaat online binnen een minuut maar stoppen kan niet online maar via een medewerker die een half uur tegen je gaat aan lopen zeiken om vooral de goede doelen te blijven steunen waarmee ze ook nog eens een schuldgevoel proberen te creëren. Kans dat je iets wint is kleiner dan dat je slachtoffer wordt van een terreur aanslag ( en die laatste is al super klein) dus kun je meedoen net zo goed laten. Of je moet verslaafd zijn aan stroopwafels, want die rommel ontvang je dan weleens als 'prijs'.
31-01-2017, 10:35 door Anoniem
Goede doelen is big business. Degene die er enorm beter van worden zijn de schreeuwers op de TV.
Ik kan me herinneren dat jaren geleden meneer Huisman in beeld was die nu eens geen huilende kindertjes omarmde maar een van zijn lievelingspaarden. Hij had toen al zo'n 60 miljoen op zijn rekening, (kan er een kwartje naast zitten en het waren nog guldens), maar dat zal intussen wel het dubbele zijn. Als je daar duizelig van wordt (ze willen allemaal voor goede doelen werken), dan wordt het wel moeilijk om andermans waardigheid te respecteren.
Hebberigheid wordt door sommigen gezien als het meest desastreuze vergif.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.