Poll
image

Stel jij het installeren van software-updates wel eens uit?

maandag 30 januari 2017, 11:28 door Redactie, 10 reacties
Ja, regelmatig
24.74%
Ja, een enkele keer
37.34%
Nee, nooit
34.06%
Ik installeer geen updates
3.86%
Reacties (10)
30-01-2017, 15:16 door Briolet
Ik stel ze meestal uit omdat ik de apparatuur vaak gebruik op het moment dat ik een update-melding krijg. Ik wacht dan met updaten totdat de PC o.i.d. even niet nodig is.
30-01-2017, 16:40 door Anoniem
Update of upgrade ?

Sinds Microsoft upgrades verhullend verkoopt als updates zal het woord update nooit meer hetzelfde zijn.
Het woord is ontnomen van haar betekenis, wat wordt er bedoeld?

Moeten we nu voortaan gaan spreken van "update-update" om weer te begrijpen wat er werkelijk bedoeld wordt?
En van "upgrade-update" als er een echte systeem upgrade bedoeld wordt?
Wachten wordt het dan totdat die term ook weer gekaapframed wordt door de ms-marketeers en "upgrades-updates" weer misleidend verkocht worden als "updates-updates".
Whats next?

In ieder geval zijn de laatste 5 jaar alle pogingen om een win test/back-up systeem achter de hand te hebben op diverse oude kassies allemaal uiteindelijk gestrand ergens in enorm tijdrovende "update-update" pogingen met als definitief resultaat het vaste besluit hier op geen enkele manier nog verder tijd aan te verspillen.
Vroegtijdig met pensioen die kassies incl wat er aan 'winnends' op had moeten draaien.

Manman, de naam die je eraan geeft doet er niet toe, omdat het voor velen een drama is en alles behalve uitnodigend is hieraan tijd te besteden.
Blader de vele lange 'update'-topics op deze site er maar op na.

Wel eens proberen te berekenen in te schatten hoeveel tijd per jaar of in je leven je (privé) besteed hebt aan die "upgrades-updates"/"updates-updates" en proberen te bedenken wat je daarvoor in de plaats allemaal voor leuks had kunnen doen?

Oeps,
ff de drielaagspapierrollenvoorraad updaten.
Uh nee, upgraden, ehh.
Wat is het nou?

Uphalen?


Afbesteld..,
uitstel en afstel gedrag is soms meer dan begrijpelijk en een niet te vermijden gevolg van slecht ontworpen producten die de fabrikant zelf in plaats van de klant voorop stellen.
De vraag had dus ook kunnen zijn: "Bestel jij wel eens aangeboden software af omdat je geen idee hebt wat je nou weer te wachten staat?"
30-01-2017, 19:55 door [Account Verwijderd]
Audacity http://www.audacityteam.org/ update ik alleen als blijkt dat het na opeenvolgende OS updates met een of meerdere functies aan het knoeien gaat, zoals enkele jaren terug: knippen en plakken in een nieuw venster en dan af en toe een crash.
Dat is de enkele keer dat ik updates uitstel.
31-01-2017, 11:56 door Patio - Bijgewerkt: 31-01-2017, 11:58
Ik heb opwaarderen van Snow Leopard (OS X 10.6.8) nog steeds uitgesteld, omdat ik er alles mee kan wat nodig is en eigenlijk meer dan dat. Ik heb mogelijkheden die daarna bij mijn weten niet meer zijn ingebakken in de originele nieuwere versies. Applicatiesoftware installeer ik wanneer ik het kan (vgl. Briolet 30-1-17@15:16) en verschilt van app tot app. Van SQLite om een voorbeeld te noemen installeer ik zodra ik zie dat de nieuwste actualisering een feit is, dat wil zeggen geen beta meer. Met beta-versies ben ik dan weer uiterst terughoudend.
31-01-2017, 13:28 door AceHighness
Ik stel ze zeldzaam uit, maar begrijp wel dat normale gebruikers het uitstellen. De melding over updates komt namelijk altijd op het moment dat de PC net aanstaat. De gebruiker heeft de PC aangezet met een doel .. die heeft een handeling in gedachten, en dat is nooit 'ik ga mijn pc even updaten'. Je OS zou eigenlijk zo slim moeten zijn dat het functionaliteit uitschakeld die een update nodig heeft. Dus bv de browser als die op dat moment onveilig is voor gebruik. De gebruiker mag dan wel Word gebruiken, maar geen IE. Lijkt mij een mooie middenweg.
31-01-2017, 15:36 door Anoniem
Door Patio: Ik heb opwaarderen van Snow Leopard (OS X 10.6.8) nog steeds uitgesteld, omdat ik er alles mee kan wat nodig is en eigenlijk meer dan dat. Ik heb mogelijkheden die daarna bij mijn weten niet meer zijn ingebakken in de originele nieuwere versies. Applicatiesoftware installeer ik wanneer ik het kan (vgl. Briolet 30-1-17@15:16) en verschilt van app tot app. Van SQLite om een voorbeeld te noemen installeer ik zodra ik zie dat de nieuwste actualisering een feit is, dat wil zeggen geen beta meer. Met beta-versies ben ik dan weer uiterst terughoudend.

Ministry of ‘funny habits' ;)

Ja, helemaal waar, OS X 10.6 is stabiel, goed en je hebt via Rosetta ook nog de mogelijkheid universal/ppc apps te draaien.
Maar als je het goed wil doen kan je nog wel zelf wat aan security doen (buiten alle beschikbare securityvoorkeuren benutten).

* Extra firewall erbij, kies maar uit en dichtgooien maar die poorten
* Inkomende connecties blokkeren!!
* En zelf patchen als je daar lol in hebt.
Bijvoorbeeld te vinden op nota bene een site voor oudere Mac systemen.
https://tenfourfox.blogspot.com/2014/12/time-time-time-see-whats-become-of-ntpd.html
Omdat jij als halve italiaan ook weet dat door ‘legal offensive hacking team hackers’ dit soort gaten wel en door criminelen dit soort gaten niet benut worden.
* ..

Maar helaas voor 10.6 ,…. binnenkort is het uit met de pret qua browserondersteuning!
Omdat Firefox zou ontzettend ruim in haar gebruikers zit en ze bugs voor 10.6 maar niet kunnen oplossen (waar de Torbrowserversie weer geen last van heeft) stopt men de browsersupport voor dit Mac OS.

Zo doe je dat bij zelfgecreëerde problemen, gewoon de ondersteuning stoppen.
Binnen kort alleen nog voor de nieuwste Mac Os X systemen 10.10. / 10.11 / 10.12
Onbetrouwbare software aanbieders die steeds weer verkeerde keuzes maken gaan wel een keer (terecht) onder, maar eerst is het zaak nog op anderen te pissen waar men kan.

[[[ Dan krijg je binnenkort de ronduit bizarre situatie dat oudere IBM processor Mac PowerPC systemen (1997 - 2005) meer up to date en supported zijn dan een paar jaargangen intelmacs 2006/2007. ]]]

Dankzij, jawel, het probleem veroorzakende mozooila dat alles uit de kast trekt om maar modieus te zijn en het geen zier interesseert dat het feitelijk bewerkstelligt dat er een gigantische berg hardware door hen naar de vuilnishoop wordt gedirigeerd.
Werkende hardware afgeschreven, met dank aan mozilla dat kennelijk veel en veelteveel (trouwe)gebruikers heeft en ze graag doorschuift naar andere browsermakers; gratis op te halen, gebruikers!

Alleen, ;)
Mac gebruikers, de echte dan, gooien geen mooie spulletjes weg maar koesteren deze en blijven ze het liefst gebruiken tot ze het echt niet meer doen.
Dat gebeurt dan mede dankzij mozilla onveiliger.
Maar met maximale security settings, firewall erbij, en wat knutsel onder de moterkap (java eraf ,..) desnoods erbij blijft het lekker draaien.

10.6 is een prima systeem voor erbij en als het internet niet meer wil kan je er nog steeds ontzettend veel mee en heb je geen last van al die onzinnige extra systeembelastende processen die daarna in OS X zijn gefietst.

Tot slot dit nog, software update is leuk en aardig maar hoe goed of slcht zou het staan met security controle op gedownloade software.
Hashwaarde check,.. etc anyone?
Vermoedelijke een tinyminyminderheid die dat doet, lekker up to date met gecompromitteerde software … ?…..
02-02-2017, 08:00 door Anoniem
Alleen, ;)
Mac gebruikers, de echte dan, gooien geen mooie spulletjes weg maar koesteren deze en blijven ze het liefst gebruiken tot ze het echt niet meer doen.
Dat dezen ze al niet toen ze uit de doos kwamen. Het blijft absurd in welke bochten je je moet wringen om een stuk Crapple hardware te laten doen waar je het voor gekocht hebt...
Of doel je met 'mooi' op het uiterlijk? Nou ja, daarover lopen de meningen uiteen. Het uiterlijk boeit me niet zo erg. Het spul moet vooral praktisch zijn (als in: goed werken, dicht getimmerd en makkelijk te onderhouden)
Dat gebeurt dan mede dankzij mozilla onveiliger.
Hoezo? Je hoeft Firefox niet te gebruiken. Crapple heeft toch zelf zo'n geweldige browser? Als Crapple fanboy dien je die toch te gebruiken (want het is van Crapple, dus altijd beter dan wat anders). Toch?
02-02-2017, 11:39 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Alleen, ;)
Mac gebruikers, de echte dan, gooien geen mooie spulletjes weg maar koesteren deze en blijven ze het liefst gebruiken tot ze het echt niet meer doen.
Dat dezen ze al niet toen ze uit de doos kwamen. Het blijft absurd in welke bochten je je moet wringen om een stuk Crapple hardware te laten doen waar je het voor gekocht hebt...

Heerlijk om dergelijke kromme bullshit te weerleggen. Ik smul daar van!

Ik heb nog steeds een Quadra 700 uit 1991 welke probleemloos opstart en waarmee ik tot voor 3 jaar terug met behulp van een Apple UTP/ethernet adapter ondersteund door Mac OS 8.1 met Nescape Communicator 4.2 nog op internet kon.

Aap dat maar na met Windows 3.1 op een Pentium ...als daar nog muziek in zit.
02-02-2017, 16:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Het blijft absurd in welke bochten je je moet wringen om een stuk Crapple hardware te laten doen waar je het voor gekocht hebt...

@ huiliebuilietrollybollie

Heb het even opgezocht voor je maar het is geen enkel probleem hoor.
Het is ook verkrijgbaar voor Apple gebruikers.
https://itunes.apple.com/us/app/my-little-pony-friendship/id533173905?mt=8
Je kan dus zonder zorgen overstappen, even in jouw kindertjestaal, van Kindows naar crapple. Misschien ook nog wel verkrijgbaar voor mini-ukkies-ux.

En nou stoppen met grienen.
Tissue erbij en weer ontopic verder: "Stel jij het installeren van software-updates wel eens uit?"

Doeidoei knoeiknoei
;p
03-02-2017, 14:41 door Anoniem
Aap dat maar na met Windows 3.1 op een Pentium ...als daar nog muziek in zit.
Windows 3.1 op een SX386 zul je bedoelen. En dan maar liefst 16MB "volle bak" RAM of zo.

Hoezo, denk je dat dit niet kan?
Tot aan versie 4.5 was er Netscape Communicator voor 16-bit systemen waaronder Windows 3.1.

Maar of ze de laatste decennia nog zijn geüpdatet?...... ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.