image

Webversie van versleutelde chat-app Threema online

vrijdag 17 februari 2017, 07:16 door Redactie, 0 reacties

Er is een webversie van de versleutelde chat-app Threema online verschenen, zodat gebruikers eenvoudig via hun computer kunnen chatten. De aanwezigheid van een smartphone met de Threema-app is nog steeds vereist. Net als andere chat-apps maakt Threema gebruik van end-to-end-encryptie.

Volgens de ontwikkelaars staat veiligheid bij Threema op de eerste plek. De nu verschenen webclient maakt bijvoorbeeld geen verbinding met een server voor het synchroniseren van berichten op de computer en smartphone, maar zet een directe versleutelde verbinding op tussen de browser en de smartphone. "Op deze manier kunnen berichten worden gesynchroniseerd zonder dat ze langs een server gaan. Als de browser en smartphone met hetzelfde netwerk zijn verbonden, verlaten de datapakketten nooit het netwerk", aldus de ontwikkelaars.

Op deze manier zou de digitale voetafdruk en achtergelaten metadata tot een minimum worden beperkt. De broncode van de webclient is open source en het is zelfs mogelijk om die zelf te hosten. Vooralsnog werkt de webclient alleen samen met de Android-versie van Threema. Er wordt echter aan ondersteuning van iOS- en Windows-apparaten gewerkt. Volgens cijfers van Google Play heeft de Android-versie van Threema tussen de 1 miljoen en 5 miljoen installaties.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.