image

Nederland mag Slowaakse cybercrimeverdachte uitleveren

dinsdag 28 februari 2017, 11:08 door Redactie, 5 reacties
Laatst bijgewerkt: 01-03-2017, 12:57

Nederland mag een Slowaakse man die verdacht wordt van het installeren van keyloggers op openbare computers aan Tsjechië uitleveren, zo heeft de rechtbank in Amsterdam geoordeeld. De Tsjechische autoriteiten hadden om de uitlevering van de man gevraagd, tegen wie vorig jaar een Europees aanhoudingsbevel was uitgevaardigd.

Volgens de Tsjechische autoriteiten is de man schuldig aan het installeren van een keylogger op openbare computers op verschillende locaties in Praag, waarmee hij informatie van betaalkaarten wist te stelen. Deze gegevens werden vervolgens gebruikt voor het aanschaffen van goederen of het overboeken van geldbedragen naar zijn eigen bankrekeningen.

De advocaat van de verdachte stelde dat de feiten in het Europees aanhoudingsbevel niet voldoende waren omschreven en de man daarom hiervoor niet mag worden uitgeleverd. De rechtbank stelde echter dat dit niet het geval was en alle feiten wel voldoende zijn omschreven. De verdachte mag dan ook worden uitgeleverd, aldus het vonnis. In Tsjechië kan de man een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar krijgen.

Reacties (5)
28-02-2017, 15:39 door Vandy
Tsjechische cybercrimeverdachte? De beste man komt kennelijk uit Slowakije. Hij is weliswaar verdachte in Tsjechië, maar sinds 1 januari 1993 zijn Tsjechië en Slowakije twee afzonderlijke landen.
28-02-2017, 16:22 door Anoniem
Nou en?
28-02-2017, 17:08 door Anoniem
Inderdaad die man is Eu staatsburger,dus zal denk ik volgens de Europese samenwerkende wetten die er zijn,wel mogen worden uitgeleverd aan het land waar hij de misstappen heeft gedaan,het kan dan misschien inderdaad wel een Slowaakse man zijn die in Tjechie deze misdaad heeft begaan,en kan ook daar berecht worden.
Niet in Slowakije want daar heeft hij denk ik geen strafbaar feit gepleegd.
01-03-2017, 00:21 door Briolet
Door Vandy: Tsjechische cybercrimeverdachte? De beste man komt kennelijk uit Slowakije.…

Ik heb de laatste tijd wel vaker de indruk dat de redactie zijn eigen artikels niet eens leest en er dan een willekeurige titel boven plakt die goed klinkt.
In dit geval was ik ook al na de eerste regel in verwarring, omdat daar de titel al tegengesproken wordt.
01-03-2017, 12:44 door Anoniem
Altijd dat gezeur over de redactie .... begin zelf een site als je het beter kunt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.