image

Democratische Partij VS getroffen door ransomware

zondag 5 maart 2017, 10:16 door Redactie, 4 reacties

Eén van de netwerken van de Democratische Partij in de Verenigde Staten is getroffen door ransomware, waardoor medewerkers geen toegang meer tot systemen en gegevens hadden. De infectie vond afgelopen vrijdag plaats en raakte het netwerk van de Pennsylvania Senate Democratic Caucus.

Het netwerk biedt computerdiensten zoals e-mail, webhosting en bestandsopslag voor alle zestien Democratische senatoren in de staat, zo meldt CNN. "Functionarissen van de caucus hebben contact met de politie om het incident te onderzoeken en werken samen met Microsoft om het it-systeem te herstellen. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat het caucus-systeem opzettelijk is aangevallen of dat er gegevens zijn gecompromitteerd", aldus een verklaring. De website van de caucus is nog altijd offline. Hoe de infectie kon plaatsvinden en om wat voor ransomware het precies gaat is niet bekendgemaakt

Reacties (4)
05-03-2017, 12:53 door Anoniem
Wat is hier precies bijzonder aan? Is het beheer van de netwerken in handen van ICT security goden? Zijn haar gebruikers doorgewinterde cybercrime experts die iedere attachement met argwaan benaderen? M.a.w. Is de Democratische Partij qua IT verheven boven de rest?
05-03-2017, 12:59 door Anoniem
Elke staat in de US heeft 2 senatoren. Wat klopt er nog meer niet?
05-03-2017, 20:23 door johanw
Zeker een smoes om te verbloemen dat er compromiterende data gewist is.
06-03-2017, 08:00 door Anoniem
Door Anoniem: Elke staat in de US heeft 2 senatoren. Wat klopt er nog meer niet?

Lees het CNN artikel eens voordat je reageert. Daarin staat dat het om het "Pennsylvania Senate Democratic Caucus" gaat. In de senaat van Pennsylvania hebben 50 senatoren plaats, waarvan 16 van de democratische partij (Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Pennsylvania_State_Senate)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.