image

EFF geeft advies voor douanecontroles Verenigde Staten

donderdag 9 maart 2017, 17:34 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging heeft een nieuwe handleiding online gezet waarin het reizigers advies geeft voor controles door de Amerikaanse douane. De Amerikaanse douane kan namelijk willekeurig laptops, smartphones en andere apparaten van reizigers opvragen en onderzoeken.

"Douanebeambten hebben meer rechten dan politieagenten, en mensen die de grens overgaan hebben minder privacy dan ze meestal verwachten", zegt EFF-advocaat Sophia Cope. "Douanebeambten kunnen eisen dat je je telefoon ontgrendelt, je laptopwachtwoord afstaat of socialmedianaam afgeeft. Hier slaan de meesten van ons de meest gevoelige persoonlijke informatie op. We hopen dat deze handleiding mensen helpt bij het voorbereiden van hun reis en het makkelijker en effectiever maakt om je apparaten te beschermen."

Volgens de EFF weten veel reizigers niet wat juridisch is toegestaan en wat douanebeambten wel en niet mogen doen, alsmede wat de gevolgen kunnen zijn als er bijvoorbeeld niet wordt meegewerkt. Als eerste stelt de EFF dat reizigers een eigen risicoanalyse moeten uitvoeren. Zo moet voor de reis worden bepaald of er bepaalde apparaten of gegevens thuis gelaten kunnen worden, of dat er content in de cloud kan worden geplaatst. In ieder geval wordt volledige schijfversleuteling aangeraden en moeten reizigers voordat ze de douane doorgaan al hun apparaten uitschakelen. Daarnaast moeten toestellen niet alleen met een vingerafdruk kunnen worden ontgrendeld, aangezien dat minder veilig is dan wachtwoorden, aldus de EFF.

De douane kan vragen om de apparaten te ontgrendelen, de wachtwoorden voor de apparaten te geven of socialmediagegevens te noemen. Volgens de EFF kan een reiziger in dit geval alleen maar verliezen. Als een reiziger hiermee akkoord gaat kan de beambte namelijk alle gegevens doorzoeken en kopiëren. Als de reiziger het verzoek weigert kan de beambte de apparaten in beslag nemen en de reiziger verder ondervragen. In het geval reizigers geen Amerikaans staatsburger zijn kan de beambte de reiziger ook de toegang tot de VS weigeren.

Reacties (4)
09-03-2017, 18:02 door Anoniem
Kortom: gewoon niet naar de VS gaan. Ik heb er helemaal niks meer te zoeken...
09-03-2017, 21:37 door Anoniem
Heb al bij de oprichting de conclusie getrokken dat eerst de TSA opgeheven moet worden wil ik weer overdenken vrijwillig naar de VS te gaan. Zo'n geweldig land ook. Blijft maar een lichtend voorbeeld voor bijvoorbeeld de eurocraten in eurocratistan.
09-03-2017, 21:41 door johanw
Gewoon fake accounts nemen.En anders natuurlijk direct het wachtwoord aanpassen bij de eerste gelegenheid.
10-03-2017, 17:56 door Anoniem
Door johanw: Gewoon fake accounts nemen.En anders natuurlijk direct het wachtwoord aanpassen bij de eerste gelegenheid.

Daar zit veel waars in. Voor machines kan een 'reis' schijf (verse installatie op een gewipede schijf) ingezet worden. Voor social media is sowieso een goed idee om er niet op te zetten wat je niet in de krant wil hebben. Maar er blijft wel iets over. Bij Social Media wachtwoorden kan de wederpartij niet alleen lezen, maar ook schrijven. En dat is wel bezwaarlijk.

Door Anoniem: Kortom: gewoon niet naar de VS gaan. Ik heb er helemaal niks meer te zoeken...

Ik wil daar nog iets aan toevoegen. Laten we samenwerken om druk te zetten in Europees verband. De reden heeft te maken met concurrentie. In een moderne, wereldwijde kenniseconomie is vrijheid van beweging en van het vergaren en uitwisselen van kennis (je profileren) een belangrijk onderdeel van ontwikkelings- en loopbaankansen. In de huidige situatie kunnen VS burgers zich vrijer voelen om naar Europa te komen en kennis te vergaren en uitwisselen van kennis dan omgekeerd. Dat geeft ze dus een concurrentievoordeel waar langzamerhand maar eens - linksom of rechtsom - maar eens een einde aan moet komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.