Poll
image

Wie luistert er mee met jouw tv?

maandag 13 maart 2017, 11:39 door Redactie, 32 reacties
CIA
15.73%
NSA
15.33%
FSB
2.52%
AIVD
12.14%
KNVB
22.89%
Anders
31.39%
Reacties (32)
13-03-2017, 12:09 door [Account Verwijderd]
Mijn vrouw luistert --- en kijkt mee. ;-)
13-03-2017, 12:09 door Anoniem
Niemand luistert of kijkt er naar mijn TV. Zelfs ik niet.
Lekker goedkoop.

Ouderwets medium eigenlijk, dat TV. Van te voren gezette tijden. Onderbroken door reclame. Beperkt aanbod. Vaak niet inhoudelijk kwalitatief.
13-03-2017, 12:34 door Anoniem
All of the above?
13-03-2017, 13:03 door User2048
Ik heb geen Smart TV, dus ik ga er vanuit dat er niemand met mijn TV meeluistert.
13-03-2017, 13:24 door [Account Verwijderd]
Niemand.
Ik heb een domme TV waarop ik bovendien alleen Blu-ray en DVD kijk. Het zenderaanbod interesseert me al zo'n 3 jaar totaal niet meer. Wat me wèl interesseert lees ik in dagbladen en de samenvattingen zie ik op het internet.
13-03-2017, 13:32 door Anoniem
Met een smart TV kan men meeluisteren zonder dat het ding op stand-by staat. Dat kost wel wat extra levensduur van het apparaat, maar je moet wat overhebben voor de surveillancestaat, toch? (SMALEND)

Je opgedrongen led-verlichting maakt je kamer immers ook niets warmer, een aantal "gloei"lampen wel.
We leven wat dat aangaat in een werkelijkheid aangestuurd door "de firma list en bedrog".

Ik heb nog een heel oude TV-toestel, want de afluisterronde begon pas goed eerst na 2006 - dus wat dat aangaat zitten de lieden van de "analoge" wereld nog goed. Wat anders aan "smart" in je huis? Je android misschien? Alles wel goed uitgezet in de settings, vooral je geo-locatie?

Op andere forums waar men methoden onthulde om het traceren via geo-locatie te blokkeren, werden forumleden met een of ander vaag excuus en zachte drang meteen geweerd of/en tenslotte verbannen. Zo opdringerig/dwingend is de surveillance maatschappij al geworden.....

Jammer, dat de Piratenpartij op ander vlak verkeerde keuzen doet, anders kregen ze mijn stem ook. Ze hebben niks gedaan tegen smart meters en de steeds oplopende "global warming" tax, terwijl er misschien wel een nieuwe ijstijd en poolverschuiving zitten aan te komen volgens de modellen van Greg-Chaos' spiders' data?. Gelooft u alles wat de wetenschap beweert en zogenaamd 'goed' voor u is en niet is ingegeven door puur winstbejag en protectionisme van de eigen keuken?

Gelukkig dat de millenium aardbewoner zelf op zoek gaat en niet alles voor zoete koek meer aanneemt. Ik met ongeveer 7 kruisjes achter de naam, heb dat goed van hen ingeprent gekregen en blijf daar "jong van geest"bij. Dank aan mijn jonge honden generatie!

Wie controleert eigenlijk alle 'fake science' die de grote media en het onderwijs verkopen en over onze hoofden wordt uitgestort? De winnaar bepaalt immers de loop der geschiedenis en van de verliezers hoort niemand meer iets.

En dan bij bepaalde equaties alleen maar de helft van de formule aanbieden aan studenten. De andere helft houdt men voor zichzelf of verdwijnt voor altijd achter de coulissen via het Smithsonian Institute. Nu jij weer....
13-03-2017, 13:55 door Anoniem
NPO & trackers C.S

Straks ook de AIVD en wordt er 3 jaar bewaard wat er aan programma's bekeken is.
Het verschil met staten die wij verwijten dictatoriaal en ondemocratische politiek en gedrag te vertonen wordt daarmee in de basis minimaal.
Een haardun lintje van verschil en minder dan een populistische kleine teen vereist om die grens over te steken. Kijk maar wat die CDA griezel gisteren allemaal liep te verkondigen. Besmet door de bruinzwarteideeën van de kiezers die het van een ander wil afpakken.
Een zwaar betaalde amorele prijs die zich zal vertalen in navenant politiek beleid.
Maak uw tv kabel alvast maar 'nat'.

Lichtpuntje
Nu de NPO ook html5 toestaat is het mogelijk om via Torbrowser programma's te kijken.
Hoe lang men dat intact laat is de vraag, want in weinig belang van statistiek, tracking en surveilleerders.

Maar op dit moment kan het.
Doe er je voordeel mee en pas de route van het signaal wat aan.
https://www.torproject.org/
https://tails.boum.org/
En dan wat tweaken om het op je smart-tv werkend te krijgen, forum wacht geduldig op een mooi uitgewerkt topic.

Privacy?
Je hebt er recht op en hebt het nodig.
Vroeg of laat zal het je bips bij breed misbruik kunnen redden.
Wees het voor door op tijd maatregelen te nemen.
13-03-2017, 14:10 door dutchfish
Ik heb mijn smart TV dom gemaakt :)
13-03-2017, 14:19 door Anoniem
Door amphihans: Mijn vrouw luistert --- en kijkt mee. ;-)
+1
13-03-2017, 15:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-03-2017, 15:18 door Anoniem
De buren...
13-03-2017, 15:47 door Anoniem
Door OpenXOR: Een van de eerste dingen die ik gedaan heb na het aansluiten van mijn TV is bekijken welke 'home calling' het apparaat doet en dat geblokkeerd in mijn firewall.

Dat is onvoldoende! Camera en microfoon onbruikbaar maken geeft meer effect.
13-03-2017, 15:59 door Anoniem
Heb een 15 jaar oude TV met beeldbuis. Denk niet dat er iemand meeluistert.
13-03-2017, 16:35 door Anoniem
Wat ik me nu afvraag:
Een smart-tv die enkel via een settopbox verbonden is, kan toch niet naar huis bellen? Dan moet de tv toch direct met internet verbonden zijn?
Ik gebruik de "smart"-functies verder niet, maar ik heb wel een keer gezien dat ze niet werken zonder directe internetverbinding.
13-03-2017, 18:05 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik me nu afvraag:
Een smart-tv die enkel via een settopbox verbonden is, kan toch niet naar huis bellen? Dan moet de tv toch direct met internet verbonden zijn?
Ik gebruik de "smart"-functies verder niet, maar ik heb wel een keer gezien dat ze niet werken zonder directe internetverbinding.

Jawel, HDMI bevat ethernet en je settopbox communiceert digitaal met je provider over de coax, bv om firmwareupdates te downloaden of als aanvalsplatform tegen je tv in te zetten. Take your pick.

Ook leuk om een digitale tv via de coax als gateway te gebruiken om thuisnetwerken aan te vallen als dat van buiten niet lukt.
13-03-2017, 20:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-03-2017, 23:29 door Anoniem
mijn smart tv heeft zover ik het weet geen microfoon. want ik heb geen samsung
14-03-2017, 09:49 door Anoniem
De technische dienst en de sales afdeling van Ziggo Services & Internet BV luistert via de televisie mee, via de onlangs geinstalleerde Horizon Mediabox. Een bewuste keuze, om de vele onzin uit het overweldigende media aanbod te filteren.

Men kan overigens, in de instellingen van de Ziggo Horizon Box, kiezen voor een opt-out regeling. Hoe men de opt-out kan instellen, staat beschreven in de online documentatie van de privacy voorwaarden van Ziggo.

De door Ziggo geleverde Horizon Box kan tevens als een wifi-modem router worden aan- of uitgezet. Kan er echter ook voor kiezen, om een aparte router met een al dan niet ingebouwde wifi-functie, geheel los van de Horizon Box, te gebruiken.

Consumentenbeleid Privacy Ziggo 2015 (PDF - 0,1 MB)
https://www.ziggo.nl/privacy/
14-03-2017, 12:51 door PietdeVries
Wie luistert er mee met jouw tv?

Voornamelijk de buren... Want erg 'smart' is de mijne niet.
14-03-2017, 13:39 door Briolet
Ik zie een grote discrepantie tussen de reageerders en de uitslag van de poll. Eigenlijk alle reageerders vallen in de "anders" categorie, terwijl die maar 1/3 van de stemmen trekt.

Het meest verontrustende is dat 2/3 blijkbaar weet dat ze afgeluisterd worden door 1 van de 5 instanties en doet er niets aan.
14-03-2017, 14:19 door Anoniem
Door Briolet: Ik zie een grote discrepantie tussen de reageerders en de uitslag van de poll. Eigenlijk alle reageerders vallen in de "anders" categorie, terwijl die maar 1/3 van de stemmen trekt.

Het meest verontrustende is dat 2/3 blijkbaar weet dat ze afgeluisterd worden door 1 van de 5 instanties en doet er niets aan.

wat kan je er aan doen?
14-03-2017, 15:33 door Anoniem
Door Briolet: Ik zie een grote discrepantie tussen de reageerders en de uitslag van de poll. Eigenlijk alle reageerders vallen in de "anders" categorie, terwijl die maar 1/3 van de stemmen trekt.

Het meest verontrustende is dat 2/3 blijkbaar weet dat ze afgeluisterd worden door 1 van de 5 instanties en doet er niets aan.

EPIC reactie weer eens

13 van de 21 reacties gaan over het feit dat de dreiging niet werkt en toelichtingen waaruit valt op te maken dat men daar heel tevreden over is en ook valt te verwachten dat men dat bewust zo wil houden.

Je excelleert weer in het geven van een tekstanalyse reactie (sla de polls er maar op na, altijd wel een reactie over een uitleg van de poll naar de letter van de tekst) maar zit er naast deze keer.
Al kan je hier alsnog ook weer je gelijk halen want een gewenste situatie niet veranderen valt inderdaad onder niets doen.
Maar dit alles dan wel zonder zelf een inhoudelijke bijdrage te geven aan de poll vraag.

Dus, wat doet huize 'briolet' aan behoud van privacy?
We weten al uit je antwoorden door de jaren heen dat huize 'briolet' vele ip cameras telt en de beelden deels deelt met de buren, een muurkluis heeft om onder andere wachtwoorden en geheimen in te bewaren, een computer die dubbele (!) keycains heeft om sommige geheimen zo te bewaren dat ze bewust verkozen het graf mee in gaan, en ook een stevig ge-Dmarkte-nas om er zeker van te zijn dat mailverkeer..
Veel, heel veel moeite om zaken te beveiligen en vooral te verbergen voor anderen.

Maar privacy?
Nee, daar horen we je eigenlijk nooit echt direct over en nu dus ook weer niet.
Kom maar op meneer veelteverbergen, anders slaat het 'niets doen' vooral op iets anders en dichter bij huize B.
15-03-2017, 09:34 door Sevestraa
Wat ik doe is door geen smart TV te kopen maar een 4k monitor (40inch bij voorkeur) te bestellen uit Korea.
Hier zit niets in wat ook maar met TV te maken heeft. Hier dan raspberry Pi aan hangen met Kodi.

De kans dat dit afgeluisterd word is klein aangezien nergens een microfoon op zit.
15-03-2017, 12:32 door Anoniem
KNVB!
17-03-2017, 02:30 door Anoniem
Ik zie maar 1 melding over de spionage van Ziggo en toch een aantal mensen die kennelijk denken dat je zonder smart tv geen privacy probleem hebt.

Ook al heeft de autoriteit persoonsgegevens Ziggo eerder gewezen op overtredingen, waarbij opvalt dat het oplossen van die overtredingen niet leidt tot het stoppen van het verzamelen van gegevens.
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/ziggo-beeindigt-privacyovertredingen-digitale-tv-na-onderzoek-cbp

@14-03-2017, 09:49 door Anoniem
Bedankt voor de nuttige info over Ziggo.
17-03-2017, 16:16 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zie maar 1 melding over de spionage van Ziggo en toch een aantal mensen die kennelijk denken dat je zonder smart tv geen privacy probleem hebt.

Ook al heeft de autoriteit persoonsgegevens Ziggo eerder gewezen op overtredingen, waarbij opvalt dat het oplossen van die overtredingen niet leidt tot het stoppen van het verzamelen van gegevens.
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/ziggo-beeindigt-privacyovertredingen-digitale-tv-na-onderzoek-cbp

@14-03-2017, 09:49 door Anoniem
Bedankt voor de nuttige info over Ziggo.

Lang leve analoog kijken!
Mijn ogen zijn toch niet zo scherp om alle HD-pixels te kunnen onderscheiden op normale zit-afstand...
17-03-2017, 20:40 door Anoniem
Lang leve analoog kijken!

Mocht je nog over een analoge beeldbuis of monitor beschikken, besef dan dat de zogeheten Van Eck straling die dat ding afgeeft gebruikt kan worden om het getoonde beeld tot een 20 tal meters verderop te reconstrueren.

Een beetje handige electrotechnicus kan dat uitvogelen. Kortom, een analoge LCD heeft ook nog zijn voordelen, want dat signaal is op afstand veel moeilijker op te pakken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/TEMPEST
17-03-2017, 21:59 door Anoniem
18-03-2017, 17:43 door Anoniem
Een beetje handige electrotechnicus kan dat uitvogelen. Kortom, een analoge LCD heeft ook nog zijn voordelen, want dat signaal is op afstand veel moeilijker op te pakken.
En lichtdichte gordijnen gebruiken, anders kunnen ze alleen al uit de lichtflikkeringen afleiden naar welke zender je kijkt...
19-03-2017, 07:28 door Anoniem
Alleen mijn familieleden, ik heb mijn smart tv dom gemaakt (Geen internetaansluiting aangesloten) Als ik graag internet doe ik dat wel via de laptop, die overigens met Linux Mint werkt.
19-03-2017, 21:16 door Anoniem
Door Anoniem: Men kan overigens, in de instellingen van de Ziggo Horizon Box, kiezen voor een opt-out regeling. Hoe men de opt-out kan instellen, staat beschreven in de online documentatie van de privacy voorwaarden van Ziggo.
Ik zie in het document waar je naar linkt staat dat het bijhouden van je kijkvoorkeuren pas gebeurt als je daarvoor gekozen hebt. Dat klinkt niet als opt-out maar als opt-in.
19-03-2017, 22:31 door Anoniem
Ik kijk met een schotel / /satelliet.
Zitten daar ook risico's aan ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.