image

Onderzoek: Avast veruit populairste anti-virusleverancier

vrijdag 17 maart 2017, 13:11 door Redactie, 7 reacties

Het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast is veruit de populairste anti-virusleverancier en zag het marktaandeel de afgelopen maanden verder groeien, zo blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Opswat dat duizenden computers analyseerde. Avast heeft volgens de cijfers een marktaandeel van 21 procent.

Twee procent meer ten opzichte van november. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat Microsoft niet in de statistieken is meegenomen omdat de virusscanner Windows Defender standaard met Windows wordt meegeleverd. "We hebben deze aanbieder uitgesloten omdat we vinden dat diens producten niet nauwkeurig de productkeuze van de gebruiker weergeven, aangezien ze op veel Windowssystemen vooraf zijn geïnstalleerd en niet kunnen worden verwijderd", aldus Opswat.

Was bij vorige meetperiode Malwarebytes nog de nummer twee in het overzicht en ESET de nummer drie, nu is dat omgedraaid. ESET is goed voor 12 procent, terwijl Malwarebytes 9,7 procent van de markt in handen heeft. McAfee zag het aandeel ook licht groeien en is met 8,6 procent op de vierde plek terug te vinden. Avast levert zowel een gratis als betaalde virusscanner.

Image

Reacties (7)
17-03-2017, 14:46 door Anoniem
De besten (Kaspersky,Symantec/Norton en Bitdefender staan vrij laag in deze ranglijst.Dit komt vermoedelijk doordat bedrijven zoals Avast,Avira en AVG gratis antivirus-software aanbieden. Die biedt meestal geen firewall en geen antispyware.Avast biedt geen eigen firewall en geen antispyware,de pc opruim en schoonmaaktools die in hwt programma zitten werken alleen als je ze aankoopt.Qihoo 360 Total Security bijv.biedt wel gratis pc cleaningtools.
17-03-2017, 15:54 door Anoniem
avast mac security is inderdaad de beste gratis antivirus voor een mac.
Er zitten meer functies in dan bij de Windowsversie.
17-03-2017, 22:55 door Patje-RedFan
Vermoedelijk door hun free versie die heel bekend is sinds jaren, zo zie ik wel verbetering voor Bitdefender met hun Free edition.
18-03-2017, 13:14 door johanw
Door Anoniem: De besten (Kaspersky,Symantec/Norton en Bitdefender staan vrij laag in deze ranglijst.Dit komt vermoedelijk doordat bedrijven zoals Avast,Avira en AVG gratis antivirus-software aanbieden. Die biedt meestal geen firewall en geen antispyware.Avast biedt geen eigen firewall en geen antispyware,de pc opruim en schoonmaaktools die in hwt programma zitten werken alleen als je ze aankoopt.Qihoo 360 Total Security bijv.biedt wel gratis pc cleaningtools.
Wat moet ik met nog een firewall, die zit standaard al in windows. Verder zet ik alle zooi als browser spyware die in dat soort programma's zit uit, het moet alleen kijken of iets dat geopend wordt een virus is en verder niks. Ik gebruikte ooit AVG maar die kon het niet laten om hun browser rommel steeds te blijven herinstalleren dus die is eruit gegaan en vervangen door Avast. In de game-modus heb je er geen last van als het niet nodig is.
18-03-2017, 15:12 door Anoniem
Ja propriety AV is gezien. Dit gezien de opkomst van de freemium modellen, die een offshoot zijn van de premium versies.
ZoneAlarm was de initiator van dat model, weet je nog?

Je ziet dat de klassieke av producten geen kans hebben in dit geweld uiteindelijk te overleven. Wel jammer van de toegevoegde adware en bloatware. Maar ja als de hele wereld daar zijn geld mee verdient, wat wil je dan?

Reclame als de spreekwoordelijke spons van Blanus, met heel af en toe een beetje content ertussen door, die er nog wat toe doet.

Even wachten tot je er even kotsmisselijk van wordt als gemiddelde TV, waar je na de reclameblokken de draad soms geheel krijt bent van de hoofduitzending (na een kwartier reclame weet je niets meer), dan windt de brede k*nt van K*rd*shi*n ook niet meer op uiteindelijk.

De nadagen van Rome 'revived'.
19-03-2017, 02:10 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-03-2017, 09:28
[Verwijderd]
21-03-2017, 12:27 door Anoniem
Well sir,it seems rather good advice to take security software/app off your device....BUT....(security)updates,patches and upgrades do often come too late. Both The hackers and cybercriminals know the security-holes in the software before the author/creator does know them and leaves pc's tablets and smartphones in geopardy. THATS WHY we NEED security-software! Both Microsoft on Windows systems and Google on Android systems are not known for their quick patch policies. Last month Microsoft decided to put windows update/patch to a later date,almost one month later,one month too late making Windows pc's SITTING DUCKS.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.