image

WikiLeaks zou eisen aan techbedrijven stellen voor CIA-exploits

zaterdag 18 maart 2017, 09:18 door Redactie, 4 reacties

WikiLeaks-oprichter Julian Assange maakte onlangs bekend dat de klokkenluiderssite informatie over onbekende exploits en kwetsbaarheden van de CIA met techbedrijven gaat delen, zodat die patches kunnen ontwikkelen om hun gebruikers te beschermen. De website heeft echter nog niets gedeeld.

Het zou namelijk eerst willen dat techbedrijven aan bepaalde voorwaarden voldoen, zo laten anonieme bronnen aan Vice Magazine weten. Assange zou deze week een e-mail hebben gestuurd naar Apple, Google, Microsoft en alle andere bedrijven die in de gelekte CIA-documenten worden genoemd. In de e-mail stelt de klokkenluiderssite verschillende eisen die moeten worden ingewilligd voordat de informatie wordt gedeeld.

Het is onduidelijk om wat voor voorwaarden het precies gaat, maar een bron laat weten dat de bedrijven de gerapporteerde problemen binnen 90 dagen gepatcht moeten hebben. Binnen de techbedrijven zou er echter onduidelijkheid heersen of de informatie uit de mogelijk illegaal verkregen documenten wel mag worden gebruikt. Zo melden bronnen bij twee techbedrijven dat hun juridische afdeling nog steeds met de zaak bezig is.

Reacties (4)
18-03-2017, 13:10 door johanw
Ah, ze mogen van de CIA niet alle gaten patchen. Dat maakt weer eens duidelijk wie er in dat land eigenlijk de baas is.
18-03-2017, 15:02 door Anoniem
Zal hier dan ook wel zo zijn, immers CIA hoodkantoor voor de EU zetelt in Franfurt aan de Main.

En die ethische hackers en veiligheidsonderzoekers maar lzweten om allang gebruikte zero days opnieuw te (her)ontdekken.
Wat een verspilling van resources.

De Octagon Macht heerst over ons. Ze zijn weer lekker bezig.
18-03-2017, 16:07 door karma4
Gewoon de google methode hanteren binnen 3 weken Assange , de botte bijl naar de concurrentie.
Zou hij wisselgeld willen in verband met zijn isolatie en constante persoonlijke bedreiging vanuit de CIA.
18-03-2017, 20:25 door Anoniem
Wat een onzin dat de juridische afdeling daarmee bezig is. Gewoon relevante info eruithalen om mbv je eigen testen aan te tonen dat er een lek is en basta... CIA heeft hierin simpelweg geen recht van spreken, als je op hen zou wachten krijgen we die info nieteens als er een aanslag MEE veroorzaakt wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.