image

Witte Huis: Trump gaat wetsvoorstel voor isp's ondertekenen

donderdag 30 maart 2017, 10:16 door Redactie, 12 reacties

De Amerikaanse president Donald Trump gaat het wetsvoorstel ondertekenen waardoor Amerikaanse internetproviders de surfgeschiedenis van hun abonnees zonder toestemming mogen verzamelen, gebruiken en verkopen aan derden, zo heeft Witte Huis-persvoorlichter Sean Spicer laten weten.

Het wetsvoorstel werd eerder al door de Amerikaanse Senaat en het Congres goedgekeurd, waardoor alleen de handtekening van Trump nodig is om het voorstel in werking te laten treden. Providers mogen naast surfgeschiedenis straks ook het app-gebruik, e-mailadres, financiële en medische informatie, social security nummers en zelfs de inhoud van e-mails en online chats met derden delen en verkopen.

Privacyorganisaties en ook politici hebben felle kritiek op het voorstel. "Verschrikkelijk voor het Amerikaanse volk, fantastisch voor grote bedrijven. Het is duidelijk waar de loyaliteit van het Congres en de Senaat ligt", aldus de Democratische senator Chuck Schumer op Twitter. Volgens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU is het zeer teleurstellend dat de privacyrechten van Amerikanen worden "opgeofferd" om de winst van grote internetbedrijven te beschermen. De organisatie stelde na de stemming in het Congres dat Trump zijn veto over het voorstel moest uitspreken, maar die oproep lijkt nu tevergeefs.

Reacties (12)
30-03-2017, 11:02 door Anoniem
Honk if you see the apocalypse coming
30-03-2017, 11:12 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 30-03-2017, 11:15
Wat is de impact hiervan op telefonie en TV?

Gaan ISP's straks hun inkomstenmodel verzekeren door VPN's te verbieden en je dwingen om een rootcertificaat te installeren zodat ze https verkeer (en andere TLS verbindingen) kunnen MiTMen?

Welk precedent schept het mogen verkopen van metadata en inhoudelijke informatie die jij met internet uitwisselt voor (IoT) apparatuur en software op jouw devices en die jou kunnen bespioneren? Idem voor banken die graag jouw transactiegegevens willen verkopen?

Hoe denken veiligheidsdiensten criminelen en terroristen op te kunnen sporen als ook de sukkels onder hen, samen met brave burgers, zich gedwongen voelen om sterke encryptie te gebruiken die steeds makkelijker voor handen zal komen als gevolg van deze waanzin?

Zie ook mijn reactie van gisteren: https://www.security.nl/posting/508905/Vpn-advies+nu+providers+VS+surfgeschiedenis+mogen+verkopen#posting508912
30-03-2017, 12:11 door Anoniem
De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan bezighouden met deze Orwelliaanse ontwikkelingen. Het is beangstigend en beschamend hoe de overheid NIETS maar dan ook NIETS heeft geleerd van KGB en DDR, en nu zelf een systeem ontwikkelt, dat minstens zo repressief is. Wat valt er tegen te doen? Jezelf in een wedloop storten middels allerlei 'maatregelen' of nu eindelijk eens proberen om weldenkende mensen te mobiliseren.... maar hoe pak je dat nou weer aan?

DE MOED ZINKT ME IN DE SCHOENEN
30-03-2017, 13:00 door spatieman
handig toch,, kunnen we kijken wat Trump voor een (foute)porno sites doet bezoeken..
30-03-2017, 13:43 door john west
Je kan Trump de schuld geven, of de Amerikaanse Senaat of het Congres,maar die
echt schuld hebben zijn de kiezers die een schreeuwlelijk en een ondeskundige als president kiezen.
30-03-2017, 14:07 door Anoniem
Welnu, dan weten we gelijk door welke 'kat" en welke "hond" we gebeten zullen gaan worden.

De infrastructuur beveiliging wordt zo terug geschaald, dat zowel het nieuwe data 'monetizing' systeem van de VS profijtelijk is, alsmede de onbegrensde sleepnet honger van het "Vierde Rijk in Wording" aka de EU bevredigd wordt.

EU zegt al dat het niet uitmaakt of men dit linksom dan wel rechtsom bereikt. Alles van de eu burgers moet doorzoekbaar beschikbaar zijn. Of de applicatie developers maken vrijwillig hun applicaties toegankelijk of ze worden er via wetgeving letterlijk toe gedwongen en omgaan van de voorschriften zal verboden worden. Tenminste dat is wat de 'onverkozen' en a priori ondemocratische EU commissie wil bereiken en dat minimaal binnen nu en 2020.

Ze worden daarin op hun wenken bediend door een VS die zichzelf ten behoeve van de datahonger van hun grote globale commercie in de encryptievoet schiet of dat reeds in grote mate stilzwijgend heeft gedaan.

Infrastructuur veiligheid ondergraven zodat overal MitM tracking kan plaatsvinden en dit delen met alle drie letterdiensten.
(onder geheimhouding via gag orders, en vaak sealed, dus de overheid wil niet uitkomen voor wat ze nastreeft).

Dit zal dan ook weer leiden tot het feit, dat de encryptie backdoors in handen zullen vallen van cybercriminelen en
zo verbinden zich naadloos de legale elitaire maffia met het lagere (staats)allooi.

Allemaal al eens gezien in het Derde Rijk, waar het schuim de straat op mocht om de massa in het gareel te helpen houden, waarbij heel veel onschuldige slachtoffers vielen.

Encryptie afzwakken, een domme actie. De Founding Fathers waren al afhankelijk van papieren encryptie om hun zienswijzen veilig onderling te kunnen uitwisselen. Als nu het vertrouwen in van alles en nog wat goed ondergraven wordt,
wat kunnen we nog doen.

Enige alternatieve optie. Kleine zelf beschermende netwerken opzetten met nerds, die zorgen dat deze kleinere lokale Internet gemeenschappen gevrijwaard blijven van Big Brother invigilatie en men als safe community safe het net op kan.
Net als in de tijd van de "bakkies". Het zal iets moeten kosten, maar minder als bij de door de overheid gedwongen collaborerende glasvezelhouder en kabelaar(s), die wettelijk ook niet anders kunnen dan u niet volledig beschermen.

Oplossing decentralisatie tegenover het allesoverheersend geweld van 'the forces that be'. Komt dit niet van de grond, zie ik het heel somber in en is het geheel een aflopend achterhoedegevecht. Er komt dan een Orwelliaanse dictatuur en de eindgebruiker wordt vogelvrij verklaard.
30-03-2017, 15:44 door Anoniem
Ik ben de man van het volk!

Zei de man uit het bedrijfsleven die vervolgens met wetten kakt op het volk ten faveure van het belang van bedrijfsleven.
De meeste republikeinen waren voor.
Veel republikeinen hebben hun herverkiezingscampagnes laten sponsoren door betreffende telecomproviders.

"Ik ben de man van het geld,
mijn partij is de partij van het geld"


Dat is wat er na de verkiezingen van over is.
Hier doen de VVD, het CDA, de PVDA en de PVV overigens hetzelfde maar wat omzichtiger.
De lobby van het bedrijfsleven heeft ook hier een enorme stille invloed op wetgeving en politieke besluiten.

Lobbyorganisaties bepalen het beleid van de politiek, niet de burger.
Dat is daar, in het Europees parlement en ook hier in Nederland veel het geval.
De werkelijke democratie is stuk en corrupt gelobbyt door organisaties en bedrijfsleven die de voorstellen kant en klaar uitgewerkt aanleveren aan onze politieke ambtenaren.

De vraag is niet of wij dat ook gaan doen, maar wanneer.
30-03-2017, 16:28 door Anoniem
Blijkbaar zit de overheid van de Verenigde Staten om geld verlegen.
30-03-2017, 16:30 door Anoniem
President Trump doet wat elke president behoort te doen, wanneer in de beide parlementaire huizen een meerderheid voor een wet heeft gestemd. Iets dergelijks doet onze Koning ook, hoewel dat meer een protocollair karakter heeft.
Toch bizar hoe vooral linkse mensen eerst de buitenparlementaire maatregelen van Trump afschilderen als autocratisch, en hem nu verwijten de wil van het parlement uit te voeren.
30-03-2017, 16:54 door Anoniem
Door Anoniem: President Trump doet wat elke president behoort te doen, wanneer in de beide parlementaire huizen een meerderheid voor een wet heeft gestemd. Iets dergelijks doet onze Koning ook, hoewel dat meer een protocollair karakter heeft.
samen een protocollair biertje drinken om heineken te promoten met de olympische spelen als decor?
30-03-2017, 17:03 door Anoniem
Tja,Amerika wordt nu nummer 1 stasi land als het zo door gaat,ik hoop echt dat de privacy organisaties bij de rechter hun gelijk halen dat deze wet sneuvelt want dit kan zo echt niet.
30-03-2017, 21:09 door Anoniem
Lees dat maar goed!...,het gaat dus allemaal om 'data monetizing' of de nieuwste vorm van geldcreatie uit het niets.
'De infrastructuur beveiliging wordt zo terug geschaald, dat zowel het nieuwe data 'monetizing' systeem van de VS profijtelijk is, alsmede de onbegrensde sleepnet honger van het "Vierde Rijk in Wording" aka de EU bevredigd wordt.'
En ons aller EU is dus evengoed betrokken hoor.
'Moneymakers never sleep'
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.