image

KPN Ventures investeert in slimme intercom 'nello'

woensdag 19 april 2017, 11:48 door Redactie, 4 reacties

KPN Ventures, de investeringstak van KPN, heeft geïnvesteerd in een slimme uitbreiding voor bestaande intercomsystemen. Met deze uitbreiding kunnen bewoners van appartementsgebouwen hun intercom aan hun wifi-netwerk koppelen en daarmee op afstand, via de smartphone, toegang tot hun appartementsgebouw geven aan familie, vrienden of dienstverleners zoals bijvoorbeeld pakketjesbezorgers.

Volgens KPN zullen slimme oplossingen voor toegang tot woningen de komende jaren waarschijnlijk sterk groeien. Nello is ontwikkeld door een Duitse startup. KPN Ventures wil de slimme intercom ondersteunen bij de ontwikkeling en internationale uitrol. Hoeveel KPN Ventures precies heeft geïnvesteerd is niet bekendgemaakt. Tijdens de investeringsronde waaraan werd deelgenomen haalde nello 1,5 miljoen euro op. Onlangs investeerde KPN Ventures ook in een slim zorgsysteem voor ouderen.

Reacties (4)
19-04-2017, 13:11 door FSF-Moses - Bijgewerkt: 19-04-2017, 13:12
Okeee... Ik woon zelf in een appartementsgebouw maar ik zie er zelf het nut niet in om met een smartphone de deur open te doen. Er is niets mis mee om even naar dat apparaat te lopen en de display te bekijken wie er beneden aan de hoofd-ingang staat.

Wellicht is het meer iets voor de minder mobiele bewoner maar niet iedereen heeft natuurlijk zo'n smartphone, helemaal de wat oudere bewoners niet (zoals bij de buren om mij heen). Die komen nog van de bank en grijpen, indien nodig, de rollator/ het looprek en kijken alsnog even wie en hoe en wat. Laat staan dat de ouderen allemaal een internetverbinding met wifi hebben.

Ben overigens wel benieuwd hoe het met de digitale veiligheid staat. Straks is dat systeem gekraakt en loopt Jan en alleman over de galerijen aan de deuren te voelen. Deuren flippen gaat hier zo-wie-so wel lukken, niemand doet hier de deur op slot. Dat zal in andere appartementsgebouwen niet veel anders zijn, vrees ik...

Maar ja, gemak dient de mens ook al moet daarvoor (opnieuw) de persoonlijke veiligheid uiteindelijk wijken. Het is toch zoo gemakkelijk, hoor ik ze al denken...

We zullen zien.
19-04-2017, 13:45 door Anoniem
Weet KPN Ventures straks ook wie er bij je op bezoek kwam en hoe laat e.d.?
19-04-2017, 15:19 door Anoniem
Door FSF-Moses: Okeee... Ik woon zelf in een appartementsgebouw maar ik zie er zelf het nut niet in om met een smartphone de deur open te doen. Er is niets mis mee om even naar dat apparaat te lopen en de display te bekijken wie er beneden aan de hoofd-ingang staat.
Vooral omdat de intercom meestal naast de voordeur van het appartement hangt, die je toch ook open zal moeten doen...

Het ontgaat me echt volledig waarom alles 'smart' moet worden gemaakt, met mirai etc. als gevolg.
19-04-2017, 18:04 door Anoniem
Slim is momenteel een invulling voor situaties om functies voor de leukigheid erbij te hebben. De slimme koelkast, wasmachine, koffiezetapparaat en wearables weten om die reden geen breed publiek te trekken. Zonder nut en noodzaak verkoopt het niet op grote schaal. De gewone weg is vertrouwd en goedkoper. Als KPN meent dat een smart intercom dat vertrouwen zal doorbreken ben ik benieuwd naar hun onderbouwing.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.