image

Werknemers geneigd vertrouwelijke data te delen omwille van productiviteit

maandag 24 april 2017, 11:24 door Redactie, 5 reacties
Een meerderheid van werknemers is geneigd om in bepaalde situaties vertrouwelijke data te delen. Dat gebeurt doorgaans niet met slechte bedoelingen, maar gewoon om het werk beter en efficiënter te kunnen uitvoeren. Dat blijkt uit de Dell End User Security Survey 2017, een onderzoek waaraan 2600 mensen hebben meegedaan die werken bij bedrijven met meer dan 250 medewerkers. Het onderzoek geeft het dilemma weer tussen productiviteit en het veilig omgaan met vertrouwelijke informatie, waar werknemers mee worstelen.

Hoewel een groot deel van de ondervraagden zegt een cybersecurity training te hebben doorlopen om het lekken van vertrouwelijke gegevens te voorkomen, komen datalekken toch regelmatig voor. Zo geeft 18 procent toe wel eens onveilig te hebben gewerkt omdat ze zich niet goed bewust waren van de risico’s. Bijna een kwart van de respondenten zegt dat databeveiliging minder belangrijk was dan het uitvoeren van hun taken.

Een bewustwordingstraining voor cybersecurity is geen garantie dat werknemers geen vertrouwelijk data meer delen, stellen de onderzoekers. Het eenvoudig vertellen dat er geen vertrouwelijke data gedeeld mag worden, is niet genoeg om datalekken te voorkomen. Ook het beleid en de procedures binnen een organisatie moeten voorkomen dat werknemers nog langer vertrouwelijke gegevens kunnen delen, aldus Brett Hansen, vice president van Endpoint Data Security and Management bij Dell.

Reacties (5)
24-04-2017, 15:07 door Anoniem
Waarom lees ik niets over ongeoorloofde hoge werkdruk?
24-04-2017, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom lees ik niets over ongeoorloofde hoge werkdruk?
Omdat je dan even naar een andere website toe moet.
24-04-2017, 16:42 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom lees ik niets over ongeoorloofde hoge werkdruk?
Omdat het er niet in staat ?
24-04-2017, 21:28 door Anoniem
Je moet wel een beetje door kunnen werken. Daarom staat mijn inlognaam en wachtwoord die om de 20 dagen veranderd moet worden op een stickertje onder het toetsenbord. Dan mijn collega als het nodig is gewoon onder mijn account verder werken.
25-04-2017, 20:44 door Anoniem
Zoek de open deuren

Werknemers geneigd vertrouwelijke data te delen omwille van productiviteit

Leest als
Burgers geneigd privacy (oa van anderen) op te geven omwille van (gratis) gemak

Niets nieuws onder de zon.
En al helemaal niet als het niet om jouw 'spulletjes' gaat.
Dus bizniz as uzual
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.