Poll
image

Reis jij nog naar de VS als de nieuwe screeningregels worden ingevoerd?

maandag 24 april 2017, 08:03 door Redactie, 18 reacties
Ja
16.34%
Nee
61.81%
Dat weet ik nog niet
21.85%
Reacties (18)
24-04-2017, 11:46 door Anoniem
Vraag me nog steeds af hoe ze willen controleren of je wel een social account ergens hebt.
Wat als je geen Facebook, Instagram, etc hebt... Wat dan? Moet je bewijzen dat je die niet hebt?
24-04-2017, 12:17 door Spiff has left the building
Ik reis hoe dan ook niet naar de VS.
En ik vlieg ook niet naar andere landen.
Een vliegreis kost zo krankzinnig veel energie, dat het een luxe is die we ons niet meer kunnen permitteren, als we het remmen van de klimaatverandering serieus willen nemen.
24-04-2017, 13:17 door Anoniem
ik hef de boel tijdelijk op. en als ze dan zo nodig de boel willen prima.
zodra ik in de gelegenheid ben wijzig ik het ww.
24-04-2017, 14:06 door Briolet
Door Spiff: …Een vliegreis kost zo krankzinnig veel energie…

Volkomen mee eens. Het wordt tijd dat vliegtuigen dezelfde brandstofaccijns betalen als bussen en treinen, zodat er een eerlijke concurrentie plaats heeft.

Bij mij is het antwoord dus ook nee, ongeacht wel of geen screeningregels.
24-04-2017, 17:45 door Reinder - Bijgewerkt: 24-04-2017, 17:47
Zal wel aan mij liggen, maar tegen iedereen die "Nee" antwoord op deze vraag zeg ik: bullshit, geloof je 't zelf.
Je hoeft geen helderziende te zijn om in te zien hoe die nieuwe regels gebruikt gaan worden, en dat is om personen die op een of andere manier "verdacht" zijn verder of dieper te kunnen onderzoeken en langer te kunnen vasthouden. Lees: mannen met baarden en/of jurken uit landen in het Midden-Oosten. Dat mag natuurlijk niet op die manier in de regels staan, dus omvat het iedereen, maar iedereen weet ook dat deze extra bevoegdheden niet gebruikt gaan worden tegen West-Europese reizigers.

Afgezien nog daarvan, zelfs als steeksproefgewijs wel om die toegang gevraagd zou worden, geloof ik niet dat er iemand hier is die daadwerklijk af zou zien van het bezoeken van een congres, het boeken van een vakantie of het reizen voor zakelijke doeleinden. Is er echt iemand die, wanneer zijn of haar werkgever zegt "Goh, wil je naar LA of NYC om deze of gene interessant congress bij te wonen?" antwoord "Nee thanks maar no thanks chef, want er is een tiende procent kans dat ze m'n facebook password vragen." ? Of iemand die graag de overweldigend mooie natuur wil bezoeken, de kans krijgt om er naar toe op vakantie te gaan maar het dan niet doet omdat de douane de mogelijkheid heeft om te vragen of je op instagram zit? Of iemand die echt om die reden niet naar de VS wil reizen om een belangrijke zakelijke deal uit te onderhandelen? Gaat iemand echt tegen z'n werkgever zeggen "Regel maar iemand anders, ik ga niet die miljoenendeal met die grote klant sluiten want meneer de douanier wil misschien wel weten of ik op facebook vriendjes ben met Harry". De vraag stellen is hem beanwoorden denk ik. De grensbewaking (die in Nederland en eigenlijk overal overigens ook) heeft al jaren de bevoegdheid om je vast te houden, te ondervragen, toegang ter weigeren, te fouilleren of te "visiteren", en dat is nooit een issue of een reden om niet te reizen geweest, maar als ze aan je facebook willen zitten is de grens bereikt? Probe m'n nether regions prima, maar blijf af van m'n twitter? Wie geloof het echt zelf?

Voor de duidelijkheid, ik wil hier overigens niet mee zeggen dat ik die nieuwe regels zinvol, effectief, nuttig of verstandig vind, slechts dat het geen invloed gaat hebben in de dagelijke praktijk.
24-04-2017, 18:24 door Anoniem
Door Spiff: Ik reis hoe dan ook niet naar de VS.
Zolang de TSA nog bestaat, ik ook zeker niet. Nouja, niet vrijwillig.

Door Briolet:
Door Spiff: …Een vliegreis kost zo krankzinnig veel energie…
Volkomen mee eens. Het wordt tijd dat vliegtuigen dezelfde brandstofaccijns betalen als bussen en treinen, zodat er een eerlijke concurrentie plaats heeft.
Die bussen en treinen zijn dan weer zwaar gesubsidieerd, en vliegtuigen niet. Beetje lood om oud ijzer.

Lijkt me toch net even iets belangrijker om de grote scheepvaart aan te pakken. Relatief energiezuinig en goedkoop, in principe, maar je wil niet weten wat ze verstoken. Ze pakken iets van een kwart van de totale vervuiling. De vliegerij is al veel gereguleerder dan de scheepvaart, dus daar is minder winst te behalen.
24-04-2017, 18:34 door Anoniem
@Reinder: Ik weet zeker dat ze ook interesse hebben in blackhats. O, en misschien ook whitehats omdat die misschien leuke tooltjes voor de CIA en NSA op hun laptop hebben staan.. Raad eens op wat voor een website we hier zitten ;-)
24-04-2017, 19:26 door Anoniem
Door Reinder: Zal wel aan mij liggen, maar tegen iedereen die "Nee" antwoord op deze vraag zeg ik: bullshit, geloof je 't zelf.
Het ligt aan jou. Net zoiets als dat mensen ervoor kiezen om niet naar het midden oosten op vakantie te gaan omdat het er nogal rommelt zullen er mensen zijn die ervoor kiezen om niet naar de VS te reizen.

Ben wel met je eens dat het raar is dat dit nu ineens mensen tegen de haren in strijkt terwijl de VS al stapels aan uiterst schadelijke onzin doet en eist. Ikzelf heb al jaren geleden besloten niet meer naar de VS te gaan en heb dat inderdaad nooit meer gedaan.

Er zit overigens nog een haak aan, namelijk dat je wachtwoorden niet alleen inzage geven, maar ook de mogelijkheid wijzigingen door te voeren. Kun je alweer roepen dat ze dat vast niet gaan doen, maar zelfs als dat 100% waar was (gaat niet waar zijn in de praktijk, weten we ook al), dan nog gaat het om nodeloos overvragen van toegang. Dat is op zichzelf genoeg reden om te zeggen dat dit een slecht plan is, naast al die andere redenen die er ook nog zijn.

[...] maar iedereen weet ook dat deze extra bevoegdheden niet gebruikt gaan worden tegen West-Europese reizigers.
Dat is wensdenken, en bovendien in de praktijk al onwaar gebleken.
24-04-2017, 20:08 door Anoniem
Ja, wel naar de VS, maar mijn wachtwoorden of encryptiesleutels krijgen ze mooi niet.
Ik zit niet op sociale media en telefoon + laptop neem ik niet mee.
Maar ik wacht eerst de ontwikkelingen eventjes af. Als blijkt dat mensen niet toegelaten worden als ze niet op sociale media zitten of als ze weigeren hun wachtwoorden af te staan, dan is de kans heel groot dat ik de VS voortaan links laat liggen.
Ik ben er 100% principieel op tegen om inloggegevens af te staan, voor welke doeleinde dan ook.
25-04-2017, 07:15 door Anoniem
Door Spiff: Ik reis hoe dan ook niet naar de VS.
En ik vlieg ook niet naar andere landen.
Een vliegreis kost zo krankzinnig veel energie, dat het een luxe is die we ons niet meer kunnen permitteren, als we het remmen van de klimaatverandering serieus willen nemen.

sorry, maar als je klimaatverandering wil afremmen, dan zou ik stoppen met ict en datacenters. Die gebruiken namelijk nogal wat koelcapaciteit. En tja wat doen we nu op het internet met al dat facebook en getwitter of eigenlijk niets..... zonde van al die verspilde energie die nodig is voor het koelen van die servers die overal in een datacenter staan.


ik heb me nog nooit aangetrokken gevoeld tot de VS, dus nee ik ben niet van plan heen te gaan.
25-04-2017, 13:47 door Briolet
Door Anoniem: …Ik zit niet op sociale media en telefoon + laptop neem ik niet mee.…

Het probleem lijkt me groter als je wel op sociale media zit maar geen telefoon/laptop meeneemt. Ik weet mijn wachtwoorden echt niet uit het hoofd en zonder laptop kan ik die dus nooit reproduceren als men mij dit verplicht.
25-04-2017, 14:35 door Tubamaniak
Vliegtuigen en vervuiling : weet u nog hoe mooi helder de lucht boven Nl was enige jaren geleden toen op Ijsland een vulkaan uitbarstte en er niet werd gevlogen ?
Nu is het altijd mistig boven onze hoofden. Ra,ra, hoe zou dat toch kunnen ?

Hoezo accounts en wachtwoorden bekend maken ? Ik ken ze sowieso niet uit m'n hoofd en m'n Nokia 6310i heeft ze niet
(nodig). Een laptop sleep ik tot nu toe nooit mee in een vliegtuig. Voor vakantie kan ik er goed zonder en voor m'n werk is dat ook nog niet nodig geweest. Dus waar zijn de problemen ?
25-04-2017, 21:17 door Anoniem
Verslaafd

Als je voor privacy en integriteit van lijf en goed bent moet je ook niet door de 'bergen belsen scanner' van schiphol willen.
Maar daar hoor je dan weer niemand over.
Integriteit van je apparaatje en je social media account is kennelijk belangrijker dan van je lichaam.
Die human scanner staat er alweer een tijdje, iedereen laat zich gewillig loodsen om geconditioneerd klaargestoomd te worden voor.

Maar begin eerst deze verslaving eens op te lossen voordat je reisplannen gaat maken.
https://zembla.vara.nl/nieuws/verslaafd-aan-je-telefoon

Opdat je daarna weer helderder kan zien en anders kijkt naar de route die je anders blind had afgelegd en ook om daarna te proberen de diverse privacy zaken weer in balans met elkaar te krijgen.
Die matchen namelijk niet zom elke dag en elke week iets anders om druk over te maken om daarna weer gewoon te vergeten als aangenomen en geaccepteerd.

Verslavingen maken blind en gaan meestal slecht samen met principieel gedrag.
Als je je steeds maar weer als vee laat behandelen bestaat de kans dat je een keer op het verkeerde transport belandt.
Halve keuzes tellen niet.
Niet voor jouw bips althans, wel ten gunste van de misbruiker.
26-04-2017, 10:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Spiff: Ik reis hoe dan ook niet naar de VS.
En ik vlieg ook niet naar andere landen.
Een vliegreis kost zo krankzinnig veel energie, dat het een luxe is die we ons niet meer kunnen permitteren, als we het remmen van de klimaatverandering serieus willen nemen.

sorry, maar als je klimaatverandering wil afremmen, dan zou ik stoppen met ict en datacenters. Die gebruiken namelijk nogal wat koelcapaciteit. En tja wat doen we nu op het internet met al dat facebook en getwitter of eigenlijk niets..... zonde van al die verspilde energie die nodig is voor het koelen van die servers die overal in een datacenter staan.


ik heb me nog nooit aangetrokken gevoeld tot de VS, dus nee ik ben niet van plan heen te gaan.

En daarna:
Stoppen met energiecentrales, open haarden, auto's, etc, etc.
Voor je het weet hebben we de Aarde gered, Maar leven (de overlevenden) weer in grotten.

Hoe ver gaan we hierin?
Of moet er gekekene worden naar alternatieven: Bv de "gratis"energie van de zon, wind, water.

Een deel van de mensheid verplaatsen naar andere planeten of andere zonnestelsels. (Kost recources, maar verlicht de druk op de Aarde)
Of de bevolkingsgroei zwaar afremmen. Bv door minder geboortes en minder te doen aan sterfgevallen (in de Derde Wereld, India en China waar een groot deel van de wereldbevolking nu leeft)
26-04-2017, 12:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: sorry, maar als je klimaatverandering wil afremmen, dan zou ik stoppen met ict en datacenters. [...]
En daarna:
Stoppen met energiecentrales, open haarden, auto's, etc, etc.
Voor je het weet hebben we de Aarde gered, Maar leven (de overlevenden) weer in grotten.

Hoe ver gaan we hierin?
Er zijn al "greenies" die maar tegen de-zich-ontwikkelende-landen in Afrika gezegd hebben dat ze zich maar moeten inhouden met het (wegens ontwikkeling natuurlijk stijgende) energiegebruik en dus maar moeten ophouden met zich ontwikkelen. De Afrikanen waren not amused. Heel raar.

Een deel van de mensheid verplaatsen naar andere planeten of andere zonnestelsels. (Kost recources, maar verlicht de druk op de Aarde)
We komen nog niet eens serieus de ruimte in. Kost veel te veel chemische energie.

Of de bevolkingsgroei zwaar afremmen. Bv door minder geboortes en minder te doen aan sterfgevallen (in de Derde Wereld, India en China waar een groot deel van de wereldbevolking nu leeft)
Het is inderdaad simpeler om het botweg met een hele hoop mensen minder te doen.

Er zijn doemdenkers die voorspellen dat er in een paar jaar een nieuwe wereldoorlog aankomt waarbij Europa grotendeels naar de knoppen gaat. Dat is maar ~300 miljoen mensen. Wil je serieus het energiegebruik terugschroeven dan moeten er een paar miljard mensen aan. Dus, nouja, India en China grotendeels leeg, en dan Europa en vooral ook de VS platgooien want daar wordt relatief de meeste energie gebruikt.
27-04-2017, 17:22 door Anoniem
Door Reinder: Zal wel aan mij liggen, maar tegen iedereen die "Nee" antwoord op deze vraag zeg ik: bullshit, geloof je 't zelf.
Ja, dat geloof ik zelf. Ik heb toen na 9/11 er allerlei maatregelen werden genomen die me de kriebels gaven al besloten dat ik onder die voorwaarden niet meer naar dat land wilde, en toen mijn toenmalige werkgever er erg op ging hameren dat ik en een aantal anderen naar het een of andere seminar in de VS moesten afreizen, betaald door de baas, heb ik daarvoor bedankt. Ik had besloten dat ik daar niet heenwilde en dat meende ik ook echt; ik liet me niet door een leuk snoepreisje op andere gedachten brengen.
30-04-2017, 08:43 door Anoniem
Ik snap de problemen niet zo goed. Het is eenvoudig om een sim kaartje van je provider mee te nemen, en op een micro sdhc kaartje al je verdere gegevens van sociale media enzovoorts. In de USA koop je een smartphone en wat zijn je problemen dan nog? Je kan ook nog al je gegevens in de cloud op STACK opslaan. Sim en micro sdhc kan je ook poste restante naar je toe laten sturen in de USA. Zelfde geldt voor je smartphone. Denk je dat de douane de miljoenen pakjes die per dag binnen komen allemaal gaan controleren? Die maatregelen die ze verkondigen is prutswerk! Laat je niet "gek" maken. De echte boeven en terroristen hebben wel andere wegen gevonden om de boel te belazeren.
01-05-2017, 12:56 door Anoniem
Is er echt iemand die, wanneer zijn of haar werkgever zegt "Goh, wil je naar LA of NYC om deze of gene interessant congress bij te wonen?" antwoord "Nee thanks maar no thanks chef, want er is een tiende procent kans dat ze m'n facebook password vragen."?
Eh... Ik heb 10 jaar geleden een potentiële werkgever laten weten dat-ie maar op zoek moest naar een andere werknemer, want deze jongen gaat niet naar de states om vingerafdrukken af te geven. Waren erg verbaasd. Kwamen met een hoger salaris. Nog een keer uitgelegd dat ik niet naar de states ga. Ook niet voor een hoger salaris.
Nooit spijt van gehad!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.