image

Amerikaans Defensiepersoneel aangevallen via Twitter

vrijdag 19 mei 2017, 10:23 door Redactie, 2 reacties

Medewerkers van het Amerikaanse ministerie van Defensie op Twitter zijn vorig jaar het doelwit van een omvangrijke gerichte aanval geworden, zo laat Time Magazine weten. Aanvallers verstuurden naar meer dan 10.000 Twittergebruikers binnen het Pentagon berichten met kwaadaardige links.

Afhankelijk van de interesse van de slachtoffers verwezen de tweets naar berichten over recente sportevenementen of de Oscars, die het weekend daarvoor hadden plaatsgevonden. Time Magazine geeft geen technische details over de aanval. Het blad stelt dat als gebruikers de link openden er malware van een server werd gedownload waardoor de aanvallers de smartphone of computer en het Twitteraccount konden overnemen. Dit lijkt op een exploit te duiden, maar er wordt geen verdere informatie gegeven. Ook is onduidelijk welke software in dit geval is aangevallen en hoe succesvol de aanval uiteindelijk was.

Reacties (2)
19-05-2017, 14:30 door Anoniem
Als de interesses van deze soldaten cq medewerkers bekend zijn, dan hebben ze er zelf de hand in gehad met hun surfgedrag. Lijkt me toch dat DoD iets aan voorlichting doet?

Soldaten in het buitenland gebruiken hun mail ook voor sommige privé dingen... het is vragen naar de bekende weg.
19-05-2017, 17:36 door Anoniem
"verstuurden berichten met links"": dat is toch geen aanval? Die berichten negeer je toch gewoon? Tegen een aanval moet je je verweren. Dit klinkt meer als baldadigheid, jochies die een ijsstokje met hondepoep in je brievenbus stoppen.
Amerikaans Defensiepersoneel denkt dan zeker "ha lekker, ijs!"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.