image

Celstraf voor Amerikaan die e-mailaccounts 50 vrouwen hackte

vrijdag 19 mei 2017, 16:32 door Redactie, 2 reacties

Een 35-jarige Amerikaanse man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden wegens het hacken van de e-mailaccounts van meer dan 50 vrouwen. De man stuurde phishingmails die van verschillende e-mailproviders afkomstig leken en waarin hij slachtoffers om hun wachtwoord vroeg.

Ook verzamelde hij allerlei openbare informatie van zijn slachtoffers om wachtwoorden te raden of via het beantwoorden van de geheime vraag te resetten. Zodra de man toegang tot de accounts had verkregen zocht hij naar persoonlijke informatie, waaronder naaktfoto's en -video's. Een aantal van zijn slachtoffers kende de man persoonlijk. Volgens de rechter had de man een opzettelijke behoefte om de privacy van anderen te schenden.

"In dit digitale tijdperk vervullen wachtwoorden en geheime vragen dezelfde functies als sloten op deuren eens deden", merkte de rechter op. "Computerinbraken zijn de nieuwe "inbraken" en moeten net zo worden bestraft. Acties zoals die van de verdachte compromitteren e-mailsystemen, verlagen het vertrouwen in technologie, vergroten de beveiligingslast voor iedereen en maken het lastiger voor mensen om hun accounts en informatie te benaderen en gewoon hun dagelijkse leven te leiden."

Reacties (2)
19-05-2017, 17:51 door Anoniem
Ergens voelt het toch wrang dat dergelijke gegevens op grote schaal doorzocht worden door bedrijven en instanties, maar dat een individu die zich er mee bezig houdt hiervoor gestrafd wordt Dat het een kwalijke zaak ik, blijkt uit de veroordeling, maar was men nu maar consequent.
19-05-2017, 19:00 door Anoniem
Acties zoals die van de verdachte compromitteren e-mailsystemen, verlagen het vertrouwen in technologie, vergroten de beveiligingslast voor iedereen en maken het lastiger voor mensen om hun accounts en informatie te benaderen en gewoon hun dagelijkse leven te leiden.

Tja... dat is zeker waar, maar dat ontslaat de dames niet om kennis te nemen van phishingpraktijken (zodat ze er niet intrappen), en een sterk wachtwoord te kiezen, en alle updates en security verder ook op orde te hebben.

(omdat sommige boeven het nu eenmaal niet kunnen laten...)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.