image

Veroordeelde Russische hacker opnieuw aangeklaagd in VS

maandag 22 mei 2017, 14:01 door Redactie, 0 reacties

Een Russische man die onlangs door een Amerikaanse rechter werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 27 jaar wegens het hacken van honderden kassasystemen en het stelen en doorverkopen van miljoenen creditcardnummers is opnieuw in de Verenigde Staten aangeklaagd.

De straf van 27 jaar was de hoogste straf die ooit wegens "hacking" in de Verenigde Staten was uitgedeeld. De Russische man wordt echter ook verdacht van betrokkenheid bij de omvangrijke bankroof bij RBS Worldpay in 2008 waarbij 9 miljoen dollar werd buitgemaakt. Criminelen wisten betalingsverwerker RBS WorldPay te hacken en maakten de gegevens van 1,5 miljoen klanten buit. Het ging met name om betaalkaarten die bedrijven als alternatief voor cheques gebruiken om hun personeel mee te betalen.

De betaalkaarten kan men steeds opnieuw opladen. De criminelen wisten de kredietlimiet van de kaarten te verhogen en de kaartgegevens voor vervalste betaalkaarten te gebruiken. Via een leger van katvangers werd er binnen twaalf uur wereldwijd toegeslagen. Vervolgens probeerde de bende de gegevens op het netwerk van WorldPay te vernietigen, om zo hun sporen te wissen. Volgens de aanklacht tegen de Russische man was hij verantwoordelijk voor het opnemen van 2,1 miljoen van de 9 miljoen dollar. In het onderzoek naar de bankroof zijn in totaal 14 mensen aangeklaagd. Het meesterbrein achter de operatie werd eerder al tot 11 jaar cel veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.