image

Oekraïense hacker veroordeeld tot 30 maanden cel in VS

dinsdag 23 mei 2017, 12:33 door Redactie, 1 reacties

Een 29-jarige Oekraïense man is wegens hacking en effectenfraude veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden en het terugbetalen van 3 miljoen dollar. De man was onderdeel van een groep die in totaal 150.000 nog niet gepubliceerde persberichten van de servers van Marketwired, PR Newswire Association en Business Wire wist te stelen. De groep bestond uit hackers en handelaren.

De handelaren lieten de hackers weten welke aankomende persberichten ze graag wilden hebben. Meer dan 800 persberichten werden vervolgens gebruikt om met voorkennis aandelen te kopen of verkopen, wat zo'n 30 miljoen dollar opleverde. Het ging onder andere om persberichten van Hewlett Packard, Caterpillar, Home Depot en Verisign. Om toegang tot de servers en netwerken van de bedrijven te krijgen werd er van sql-injection en phishing gebruikgemaakt.

De hackers ontvingen een percentage van de winst die de handelaren maakten. Vijf andere leden van de groep, twee hackers en drie handelaren, werden eerder al aangeklaagd. In een gerelateerde zaak werden ook vier andere handelaren aangeklaagd, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Reacties (1)
24-05-2017, 10:32 door Anoniem
3 miljoen maar? En als ze het niet kunnen terug betalen, dwang arbeid in de gevangenis tot het is afgelost?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.