image

Kaspersky wil VS toegang tot broncode anti-virussoftware geven

donderdag 25 mei 2017, 09:23 door Redactie, 2 reacties

Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab wil de Amerikaanse autoriteiten toegang tot de broncode van de anti-virussoftware geven, zo heeft oprichter Eugene Kaspersky tegenover The Australian laten weten. Onlangs verklaarden verschillende leden van de Amerikaanse Senaat dat ze zich zorgen over het gebruik van de software door Amerikaanse overheidsinstellingen maken.

Daarop gaven verschillende hooggeplaatste functionarissen van de Amerikaanse inlichtingendiensten aan dat ze het gebruik van Kaspersky-software monitoren en zich ook zorgen maken. Op de vraag of ze de software zelf zouden gebruiken lieten de hoofden van het Defense Intelligence Agency, NSA en de Amerikaanse inlichtingendiensten weten dat ze dit niet zouden doen. Volgens Eugene Kaspersky zou het "zelfmoord" voor het bedrijf zijn om opzettelijk kwetsbaarheden toe te voegen.

Hij wil dan ook de Amerikaanse autoriteiten toegang tot de broncode geven, zodat die een controle kunnen uitvoeren. "Als we overheidscontracten hebben worden we in sommige gevallen gevraagd onze technologieën te laten zien, wat we dan ook doen", aldus Kaspersky. De Russische virusbestrijder heeft aangeboden om in de VS te getuigen dat de software geen backdoors bevat. Verder stelt Kaspersky dat het niet mogelijk is voor werknemers om kwaadaardige code aan de software toe te voegen, aangezien mensen de code in de gaten houden.

Reacties (2)
25-05-2017, 13:58 door Anoniem
Tja, als je een nieuw model auto importeert moet ie in veel landen ook op de testbank, en deels ontleed worden.

Dat zal met proprierary software niet anders zijn.

Nog meer reden om te investeren in opensource producten en business modellen gebaseerd op een open mondiale gemeenschap.
25-05-2017, 16:36 door karma4
Door Anoniem: Tja, als je een nieuw model auto importeert moet ie in veel landen ook op de testbank, en deels ontleed worden.

Dat zal met proprierary software niet anders zijn.

Nog meer reden om te investeren in opensource producten en business modellen gebaseerd op een open mondiale gemeenschap.
Als voorbeeld mis je de clou met de autowereld. Er bestaan geen open mondiale OSS auto's. Er zijn alleen propierty bakken.
De regulering van overheidswege dwingt open standaarden af en gaat machtsmisbruik tegen. Het zijn de maturity aspecten waar ICT nog stappen moet zetten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.