image

Hackergroep Shadow Brokers lanceert exploit-abonnement

dinsdag 30 mei 2017, 11:08 door Redactie, 0 reacties

De hackergroep Shadow Brokers, die allerlei exploits en tools van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA in handen kreeg, heeft een eigen exploit-abonnement gelanceerd. In een eerdere aankondiging liet de groep weten dat de "Monthly Dump Service" exploits en gestolen netwerkdata zou kunnen bevatten.

Elke maand zou er een nieuwe dump beschikbaar worden gemaakt. Wat de inhoud van de eerste dump is, is onbekend. Wel vraagt de groep een bedrag van 100 Zcash. Een digitale valuta waarbij de afzender, ontvanger en de hoeveelheid van een transactie privé blijven. Op dit moment is 100 Zcash zo'n 21.000 euro. Volgens de Shadow Brokers moeten geïnteresseerden het bedrag naar een opgegeven adres overmaken en hierbij een e-mailadres opgeven.

Vervolgens zal er tussen 1 juli en 17 juli een e-mail naar alle betalende abonnees worden gestuurd met een link en wachtwoord voor de dump van juni. Eerder probeerde de Shadow Brokers de tools en exploits van de NSA nog te veilen, maar dat mislukte. De groep maakte uiteindelijk verschillende tools en exploits openbaar, waaronder de EternalBlue-exploit die de WannaCry-ransomware gebruikt om zich te verspreiden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.