image

Inzamelingsactie voor datadump Shadow Brokers gestart

woensdag 31 mei 2017, 13:04 door Redactie, 3 reacties

Twee hackers zijn via het crowdfundingplatform Patreon een inzamelingsactie gestart om de eerste datadump van de hackergroep Shadow Brokers aan te schaffen. De groep hackers, die allerlei tools en exploits van de NSA in handen kreeg, zegt elke maand een "datadump" aan te zullen bieden.

Wat deze datadumps precies bevatten is onduidelijk, maar het zou om exploits voor onbekende beveiligingslekken en gestolen netwerkdata kunnen gaan. Voor de datadump van juni vraagt de groep een bedrag van 100 Zcash, wat op dit moment zo'n 21.000 euro is. Twee hackers genaamd Hacker Fantastic en x0rz willen dit bedrag nu inzamelen. De hackergroep had de verkregen NSA-tools en -exploits eerder al via een veiling aangeboden, maar het gewenste bedrag werd niet geboden. Vervolgens besloot de groep om verschillende exploits openbaar te maken, waaronder de beruchte EternalBlue-exploit van de NSA, waar ook de WannaCry-ransomware gebruik van maakt.

Volgens verschillende experts had de schade die de gelekte tools en exploits hebben aangericht voorkomen kunnen worden als de Shadow Brokers waren betaald. Iets wat de twee hackers nu willen realiseren. Mocht de groep in de datadump van juni informatie over onbekende kwetsbaarheden delen, dan zullen de twee hackers dit aan de softwarebedrijven in kwestie rapporteren, zo laten ze via Twitter weten. Inmiddels is er 1667 dollar van de benodigde 25.000 dollar opgehaald. In het geval het beoogde doel niet wordt gehaald zal het opgehaalde bedrag aan een goed doel worden geschonken dat zich voor mensen- en/of digitale rechten inzet.

Reacties (3)
31-05-2017, 15:58 door Anoniem
mja. dus ik doneer geld aan hackers, die dan dat geld geven aan hackers die van hackende NSA hacktools gehacked hebben.
en dan hopen dat shadow nog meer exploits heeft, die ook aan deze heren geeft, en dat die dan alles weer doorgeven.

toen de NSA die blue exploit kwijtraakte heeft Microsoft die snel daarna gepatched omdat ze die van de NSA kregen.
zal met alles dat de NSA kwijt is wel gedaan zijn.
31-05-2017, 16:39 door Anoniem
Heb je een exploit in een publieke batch, 3 dagen later is het gefixt want McAfee, Google, Microfoon enz zaten ook te bieden...
01-06-2017, 10:15 door Anoniem
LAATSTE UPDATE: Crowdfunding is gestopt. https://twitter.com/hackerfantastic/status/870185337036963840
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.