Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

08-06-2017, 23:34 door [Account Verwijderd], 14 reacties
[Verwijderd]
Reacties (14)
09-06-2017, 00:30 door Anoniem
Door N07 K4rm44: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2982123

De wereldwijde aanval van het WannaCry-virus zette deze week het computerwereldje op stelten. En het lokt debat uit. Hoe kun je je het best beschermen? Dat kan volgens Ward Van den Broeck met Linux, een besturingssysteem dat niet gedreven is door winst, zoals Apple of Windows.

Een open deur maar toch maar even voor het voetlicht brengen.

Gezien de gekozen naam is je doel een heel andere dan je post suggereert : namelijk een tegen - os discussie uitlokken met iemand waar steeds meer mensen zich dood aan ergeren.

Of dit de manier is is de vraag, alleen de moderatie krijgt die gast nog weg, begrijpelijk is het ook gezien de collectieve ergernis die die persoon opwekt, maar functioneel is het uiteindelijk niet.
De aanstichter van dit alles krijgt namelijk alleen maar meer zijn zin, hij wordt geholpen met verzieken van de sfeer door de tegenreageerders die hij heeft geactiveerd.

Kortom, geen nuttige aanpak maar op zich ergens wel begrijpelijk.
Sluit je dit topic zelf ff?

Op naar een echte constructieve post waar dat wafelijzer niet van terug heeft (want goed topics in elkaar draaien lukt hem niet wat best opmerkelijk is als je pretendeert zo uberintelligent te zijn. Autischtisch bord voor de kop dat dat verhindert).
09-06-2017, 00:57 door Anoniem
Linux lijkt veiliger omdat het meestal in handen is van een technisch beter onderlegde en daardoor veiliger gebruiker.
Wij grapten altijd dat MS NT4 event viewer bepaalde zaken van linux niet eens kon waarnemen.

Wat linux echt veiliger maakt is dat de bron code te analyseren valt door een ieder, die dus ook voor een patch kan zorgen.

Bij Windows ben je afhankelijk wat Microsoft gaat doen en in hoeverre het afhankelijk is van en onveilig wordt gehouden door de Amerikaanse overheid en veiligheidsdiensten en de grote commercie niet te vergeten en wat er aan onveiligheid nog verborgen blijft. Het dubbee file extensie probleem is nog niet verholpen en ieder krijgt nog de riebels als ie ' ' moet ingeven gevolgd door twee tikken op de spatiebalk.

Een goede beveiliging is door technisch deskundige beveiligers met een virtuele reproduceerbare omgeving alleszins mogelijk, maar hackers, crackers, malcreanten etc. richten er wel overwegend hun pijlen op,vooral daar waar Microsoft servers o.a. een mono-cultuur vormen, m.n. in mainland China.

Maar ieder zou onafhankelijk van OS moeten leren om veilig te werken, weten welke code gevaarlijk kan zijn en op tijd kwetsbaarheden te verhelpen en onveilige en verlaten code af voeren en ook best policies door voeren met juiste instellingen, juiste configuraties, security headers, sri-hashes, DNS security settings, obfuscatie, proxies en wat dies meer zij. Daar is nog een hele slag te maken en zijn we nog lang niet op de goede weg.

luntrus
09-06-2017, 07:29 door Anoniem
Door N07 K4rm44: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2982123

De wereldwijde aanval van het WannaCry-virus zette deze week het computerwereldje op stelten. En het lokt debat uit. Hoe kun je je het best beschermen? Dat kan volgens Ward Van den Broeck met Linux, een besturingssysteem dat niet gedreven is door winst, zoals Apple of Windows.

Een open deur maar toch maar even voor het voetlicht brengen.
En hoe leg je dan het samba probleem uit? Daarmee kan exact hetzelfde.

Waarom zal dit minder gebeuren:
- De doelgroep van de gebruikers
- Het formaat van de gehele gebruikersgemeenschap
09-06-2017, 07:37 door karma4
Iot Mirai prachtig voorbeeld hoe ernstig het met linux is.
De vernieuwing zet door in de richting van een ce certificeren. Iets wat met desktops nooit zo de aandacht heeft gehad omdat de impact niet dusdanig was.
09-06-2017, 08:09 door Anoniem
Dat klopt.
Vergeet vooral de Shell commando's niet, werkt ideaal.
09-06-2017, 08:39 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-06-2017, 08:43
[Verwijderd]
09-06-2017, 08:45 door [Account Verwijderd]
Daar gaan we weer!

Het is de gedrevenheid van de 'malware industry' die bepalend is waar het aanvalsrisico het grootst is.
Wie heeft het grootste marktaandeel in besturingssystemen?
(Open deur)
Als daar ooit een grote verandering in komt verschuift rechtevenredig het aandachtspectrum van de digitale onderwereld.
Blijkbaar zijn er nog steeds hele volksstammen die maar niet inzien dat Malware óók software is die verkocht wordt. Het is business, markt.
Waarom/waarvoor produceer je? Als je weet dat er veel geld is te verdienen met de verkoop van - in dit geval - deze software genaamd Malware.

Al het aanhangende gezeur (in de vorm van OS flamewars) waar hier vaak uittentreure mee geschermd wordt is daaraan ondergeschikt gebabbel in de marge.

Enfin, zucht....

Ga je gang jongens! Weer fijn verder met jullie 'War on OS'
09-06-2017, 08:53 door Tha Cleaner - Bijgewerkt: 09-06-2017, 09:25
Door N07 K4rm44:
Door karma4: Iot Mirai prachtig voorbeeld hoe ernstig het met linux is.
De vernieuwing zet door in de richting van een ce certificeren. Iets wat met desktops nooit zo de aandacht heeft gehad omdat de impact niet dusdanig was.

Hey dude! Het is juist goed met Linux (artikel niet gelezen?).

Peace man!

Ja ik heb het gelezen. Artikel klopt op vele punten niet, en is duidelijk beschreven met een bepaald standpunt zonder werkelijk de pijn punten aan te grijpen.
Een gemakkelijk stukje geschreven text, waar je eigenlijk niets mee kan behalve zoals Aha al aangeeft een OS War mee beginnen. Mede door je nieuw gekozen naam van je zelf.

En hier heb ik vandaag geen zin in zo net voor het weekend.

Door N07 K4rm44: Een open deur maar toch maar even voor het voetlicht brengen.
Sluit die deur nu meteen.

En pas die kinderachtige naam meteen aan. Je reageert in andere topics alleen op Karma4 post en je gekozen naam. Dit noemen we gewoon Trollen.....
09-06-2017, 12:23 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-06-2017, 12:29
[Verwijderd]
09-06-2017, 12:39 door Whacko
Door karma4: Iot Mirai prachtig voorbeeld hoe ernstig het met linux is.

Dat heeft niks met Linux als OS te maken. dat komt door slechte configuratie van hardware fabrikanten die default wachtwoorden op hun devices zetten en geen recente software versies gebruiken. Het maakt dus helemaal niet uit welk OS er op een device draait als het niet in orde is.
09-06-2017, 12:43 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-06-2017, 12:45
[Verwijderd]
09-06-2017, 12:49 door Tha Cleaner
Door Arjuna: Man, het hele complex hier ligt in een deuk. Posts van dat sujet staan bijna iedere dag op ons prikbord. Maar als jullie het te ver vinden gaan dan draaien we het wel een tandje terug hoor. En geven het sujet weer vrij baan. Eens kijken hoe dat gaat.

En hiervoor maak je specifiek een nieuw account aan. Wat eerst lijkt op Karma4 en je nu aanpast hebt naar een andere naam.
Je regageert alleen maar op Karma posts....

Ga dan ergens anders spelen, maar doe dat niet hier.

To Troll or not to Troll, that is the question........

Al is dit eigenlijk geen vraag of constatering meer, maar eigenlijk gewoon een feit.....
09-06-2017, 12:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd door moderator]
09-06-2017, 13:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.