image

Android-malware doet zich voor als Adobe Flash Player

zaterdag 24 juni 2017, 06:12 door Redactie, 0 reacties

Cybercriminelen proberen Android-gebruikers te infecteren met malware die zich voordoet als een update voor Adobe Flash Player en ontwikkeld is om gegevens voor internetbankieren en creditcardgegevens te stelen. De Marcher-malware wordt verspreid via advertenties die gebruikers laten geloven dat Flash Player verouderd is en downloaden vervolgens automatisch het apk-bestand op het toestel.

Gebruikers moeten het apk-bestand nog wel zelf installeren. Standaard wordt dit echter door Android geblokkeerd, omdat het om een apk uit onbetrouwbare bron gaat. Gebruikers krijgen dan ook stapsgewijs instructies hoe ze het installeren vanuit onbetrouwbare bron moeten inschakelen. Eenmaal actief wacht de malware totdat de gebruiker een financiële app opent, alsmede Gmail en Facebook, en toont vervolgens een overlay met een zogenaamd inlogvenster.

Als gebruikers hier hun inloggegevens invoeren worden die naar de aanvaller gestuurd. Om zich tegen dergelijke malware te beschermen adviseert securitybedrijf Zscaler om alleen apps van betrouwbare app stores zoals Google Play te downloaden en het installeren vanuit onbetrouwbare bron niet in te schakelen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.