image

CBS: 79 procent 12-plussers actief op social media

dinsdag 27 juni 2017, 09:20 door Redactie, 3 reacties

79 procent van de Nederlanders van twaalf jaar en ouder was vorig jaar actief op social media, zo stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. In 2014 was dit nog bijna 72 procent. Drie kwart gaf aan berichten met anderen uit te wisselen, bijvoorbeeld via Skype Messenger of WhatsApp.

Twee jaar eerder was dit nog 63 procent. Ook de deelname aan andere sociale netwerken zoals Facebook of Twitter, en aan een professioneel netwerk als LinkedIn nam tussen 2014 en 2016 licht toe. Jongeren maakten in 2016 weliswaar nog meer gebruik van sociale netwerken dan mensen in de oudere leeftijdsgroepen, maar het verschil is sinds 2014 kleiner geworden.

Het gebruik van sociale netwerken onder 45- tot 65-jarigen nam toe van 70 procent naar 83 procent. Onder 65-plussers steeg dit aandeel in dezelfde mate, van 26 procent naar 39 procent. Vooral het direct uitwisselen van berichten, bijvoorbeeld via Skype Messenger of WhatsApp, nam fors toe onder 45-plussers, mede door het toegenomen smartphonebezit. Onder 15- tot 25-jarigen bleef het gebruik van sociale netwerken met 95 procent vrijwel gelijk.

Vorig jaar nam 91 procent van de Nederlanders met een hoger opleidingsniveau deel aan sociale netwerken, tegen 83 procent van de middelbaaropgeleiden en 66 procent van de lager opgeleiden. Het verschil naar opleidingsniveau is relatief het grootst bij deelname aan professionele netwerken (zoals LinkedIn) en het kleinst bij populaire sociale netwerken als Facebook en Twitter.

Image

Reacties (3)
27-06-2017, 13:12 door Anoniem
1.Jongste generatie - Afhankelijk van de digitale samenleving en technologie,zijn zich wel bewust van privacy,
maar het is hun brood,dus moeten ze zich overgeven aan big brother,youtube vloggers als voorbeeld.

2,Midden generatie - Vechtende tegen de afhankelijkheid van de technologie en zijn zich zeer bewust
van de gevaren van big brother en onze digitale samenleving.

3.Oudere generatie - Niet vechtende,zeer gering,ik heb toch niets te verbergen,en ik heb toch niet lang meer te leven,
dus who care's?


Conclusie: 2e en 3e sterven langzaam uit,en wie vecht er dan nog Tegen het verder inleveren van onze vrijheden
en privacy.

The Matrix
28-06-2017, 23:13 door Mariandel 2017
Men ziet ze in bussen tikken op hun smartphones, ook in treinen en dan ook zakenlui op hun computers. Sommigen mensen ergeren zich er dood aan. Tijdens het eten blijven ze tikken en/of tv kijken. Vele 60+'rs doen er ook aan mee, staan altijd in voor nieuwigheden, zien bijna geen gevaren. De mensen die er wel een gevaar in zien, worden uitgelachen. Ik zie in de huidige digitale systemen meer gevaren dan mijn oudere zus bijvoorbeeld.

Gekke dingen heb ik gezien op een forum. Sommige mensen jagen mensen angst aan door bijvoorbeeld foto's van horrorclowns te plaatsen. Ook op Facebook heb ik het voorbij zien gaan. Er zijn jongeren, misschien ook volwassenen die plaatsen van alles, ze kijken niet uit wat ze erop zetten. De horrorclowns worden soms gewoon weer gedeeld via Facebook. Bizar allemaal. Het is een van de redenen waarom ik van Facebook af ben gegaan.
28-06-2017, 23:29 door Mariandel 2017
CBS-website kan niet worden weergegeven. Het is te druk! Kan ik me voorstellen als je een gezin met kinderen hebt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.