image

Google verbiedt Google ads op websites met pop-unders

woensdag 12 juli 2017, 11:24 door Redactie, 4 reacties

Google heeft een aanpassing aan het advertentiebeleid voor Google ads doorgevoerd waardoor advertenties op websites met pop-unders niet meer worden toegestaan. Pop-unders zijn schermen of advertenties die onder het actieve browservenster worden geladen.

Volgens Google kunnen ze net zo vervelend als pop-ups zijn. "We vinden dat deze advertenties geen goede gebruikerservaring bieden, en ze zijn daarom niet geschikt voor Google ads", aldus John Brown van Google. Om gebruikers te beschermen is daarom het beleid aangepast en worden Google ads niet meer toegestaan op pagina's die als pop-up of pop-under worden geladen. Ook worden Google ads niet meer toegestaan op websites die pop-unders tonen, ongeacht of Google ads in de pop-unders worden getoond.

Reacties (4)
12-07-2017, 12:14 door buttonius
Goede ontwikkeling. Ik snap ook wel dat sommige sites leven van de advertentie inkomsten. Maar er zijn nog andere soorten hinderlijke advertenties. Graag ook een (google) verbod op ads die bewegen of geluid maken.
12-07-2017, 13:17 door Anoniem
Door buttonius: Goede ontwikkeling. Ik snap ook wel dat sommige sites leven van de advertentie inkomsten. Maar er zijn nog andere soorten hinderlijke advertenties. Graag ook een (google) verbod op ads die bewegen of geluid maken.
Ik gebruik nu een ad-blocker, juist vanwege dit soort "dynamische" advertenties. Ik heb begrip voor de behoefte om geld te verdienen, maar het vreet CPU tijd, geheugen en veroorzaakt met soms ook nog geluid, veel irritatie.
12-07-2017, 21:41 door Anoniem
Agressieve advertentie methodes hebben van mij een fulltime adblock gebruiker gemaakt.
13-07-2017, 09:46 door Anoniem
Is het ook mogelijk adblockers uit te schakelen, maar dan niet voor de gehele website.
Iets dat automatisch gebeurt, bijvoorbeeld Twitch.

Adblock uit voor:
Twitch.tv/StreamerDieIkSupport1
Twitch.tv/Support2.

Adblock aan voor random streamers bijvoorbeeld.

Maar dat ik dat niet handmatig hoef te doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.