image

Defensie Innovatie Competitie in teken van cyberdomein

maandag 17 juli 2017, 10:07 door Redactie, 4 reacties

Elk jaar organiseert het ministerie van Defensie een "Innovatie Competitie" waarbij het een geldbedrag voor innovatieve ideeën uitlooft en dit jaar staat de competitie in het teken van het "cyberdomein". Het ministerie laat weten dat Defensie continu naar verbetering van de 'cyberslagkracht' zoekt om zo een voorsprong op tegenstanders te krijgen.

"Vernieuwende of alternatieve technologieën zijn daarvoor onmisbaar", aldus de aankondiging van de competitie. Via de Defensie Innovatie Competitie worden het midden- en kleinbedrijf en start-ups gevraagd om met innovatieve ideeën te komen om 'samen sterker te staan in het cyberdomein'. De winnaar krijgt 200.000 euro om zijn idee te ontwikkelen. Deelnemers kunnen zich tot 22 augustus inschrijven. Vorig jaar was duurzaam omgaan met energie bij missies het thema van de Defensie Innovatie Competitie. Een idee om windenergie op te wekken met behulp van grote vliegers werd toen tot winnaar gekozen.

Reacties (4)
17-07-2017, 10:31 door [Account Verwijderd]
Was de prijsuitreiking vorig jaar begin april?

-"Wachtmeester, ze zijn weer aan het vliegeren. Wat zijn uw orders?"
-"Verspreiden, dekken, schiet ze uit de lucht korporaal!"
17-07-2017, 12:57 door Anoniem
Het is te gek voor woorden om 200,000 euro te vergooien aan twijfelachtige investeringen in het zogeheten cyberdomein, terwijl door geldgebrek met name grondtroepen niet fatsoenlijk kunnen trainen, laat staan ingezet worden. Van de rampzalige ervaringen van Srebrenica heeft men kennelijk weinig tot niets geleerd. De geschiedenis blijft zich maar herhalen, want Nederlands-Indische soldaten met paardgetrokken geschut bleken geen partij tegen de Japanse invasiemacht. Een voormalige collega van me vertelde me dat aan het begin van WO2 zijn vader wel een uniform moest aantrekken en dus als schietschijf mocht dienen, maar dat er geen geweer voor hem beschikbaar was. Ik heb Peter Ustinov op de BBC horen zeggen dat de geschiedenis leert dat de mensheid niet leert van de geschiedenis. En dus gaat de Nederlandse leeuw weer in zijn hempie het volgende conflict tegemoet.
17-07-2017, 15:43 door Anoniem
Altijd apart om dit soort reacties te lezen. Alsof investeringen in het cyberdomein een relatie hebben met de wijze waarop men werdt ingezet in Voormalig Joegoslavië of WW2. Waarop baseer je dat dit geld vergooid wordt? Heb je dat 'horen' zeggen?
17-07-2017, 22:03 door Anoniem
Door Anoniem: ........ En dus gaat de Nederlandse leeuw weer in zijn hempie het volgende conflict tegemoet.

Van welke planeet kom jij, het volgende conflict is een cyberconflict, daar heb je digitale wapens voor nodig!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.