image

Politie laat aangiftes van internetoplichting vaak liggen

zaterdag 22 juli 2017, 11:12 door Redactie, 31 reacties

De politie laat aangiftes van internetoplichting vaak liggen. Ook andere misdrijven waar online aangifte van wordt gedaan worden vaak niet in behandeling genomen, zo meldt het AD op basis van politiecijfers. Het gaat in totaal om zo'n 511.000 zaken die na een interne screening werden afgewezen omdat er onvoldoende sporen waren die naar een dader wezen. In totaal werden er vorig jaar 930.000 misdrijven geregistreerd.

Volgens woordvoerder Marten Schwandt van de Nationale Politie zijn de middelen van de politie beperkt en zijn veel aangiftes verzekeringskwesties. "Als er geen sporen zijn die naar een dader wijzen, kunnen wij er niets mee. We moeten onze energie in zaken steken die we wél kunnen oplossen." Schwandt bevestigt dat de politie zaken laat liggen. "Hartstikke vervelend. Als er iets weg of kapot is – wat van jou is – dan wil je dat de dader wordt gepakt. Maar dat kan gewoon niet altijd. Voor internetoplichting geldt hetzelfde."

Eerder dit jaar maakte de politie al duidelijk dat het opsporen van internetoplichters niet eenvoudig is. Uit onderzoek bleek dat slachtoffers van internetoplichting vaak niet zijn te spreken over de aanpak van de politie. Daarnaast krijgen de meeste slachtoffers hun geld niet terug. Ook toen bevestigde de politie dat het meer meldingen en aangiftes van internetoplichting krijgt dan zij aankan.

Reacties (31)
22-07-2017, 11:23 door Anoniem
vertel nou eens wat nieuws ik heeft mijn verhaal al afgestoken het gaat over aangifte doen bij de politie en digid.
ze doen er niets mee........(ken men deze al ) misdaad loont in Nederland .
22-07-2017, 12:18 door [Account Verwijderd]
Weer een oorzakelijk gevolg van hetzelfde probleem waar de politie al jaren last van heeft: Bezuinigingen op het politieapparaat.
Ellende is dat daar voorzichtig uitspraken over gedaan moeten worden, want het tuig van de richel zit met grote belangstelling te wachten op uitspraken van de politie die in de richting zouden wijzen dat het geld op is om nog voldoende te handhaven en alle administratieve zaken daar omheen in tactische en produktieve banen te leiden.

Ondertussen verdwijnt de politie steeds meer uit het straatbeeld en als zij er zijn hebben zij te maken met toenemende onvrede en zelfs agressiviteit. Niet alleen van het falderappes; het tuig van de richel, maar ook de doorsnee burger begint zich al te roeren, net of politie functionarissen er wat aan kunnen doen dat elke stuiver die uitgegeven moet worden om hun werk goed te doen eerst omgedraaid moet worden
Als de balans die de handhavende macht met steeds meer moeite kan hooghouden, doorslaat naar de verkeerde kant, dus omlaag, wordt het een wetteloze bende in het land.

Ondertussen:

De noodsignalen worden blijkbaar genegeerd.
Het lijkt erop of dat niemand meer verder kijkt dan zijn neus lang is, inclusief het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Veiligheid & Justitie.
Bijvoorbeeld: Wat is de substantiële reactie op een uitspraak enkele weken terug van een hoge poltieofficier dat het platteland al bijna een vrijplaats is voor criminaliteit?
Stilzwijgen, of beter gezegd.... doodzwijgen.
22-07-2017, 13:23 door Anoniem
Wij zijn ook mede schuldig door ons stemgedrag.

Als je de staats TV mag geloven dan gaat het goed met de misdaad in Nederland, net zo'als met
de werkeloze, alleen worden de verborgen werkeloze niet mee geteld net zo'als mensen die geen aangiften
meer doen want het is toch zinloos.

Dus als wij willen dat er daadwerkelijk wordt opgetreden dan moeten wij ook stemmen op partijen die niet denken
aan hun rijke vriendjes maar aan alle burgers in dit land.
22-07-2017, 13:39 door Jodelie
Dit is al jaren bekend en het wordt steeds erger. Zojuist hoorde ik iemand van de politie op Radio 1, hij probeerde het e.e.a. uit te leggen en zelfs te verdedigen. Kansloos, absoluut kansloos!

Op 19 februari 2011 was bij Zembla (OPSPORING VERZOCHT] een aflevering over de NL-politie te zien. Daaruit bleek al dat het oplossingspercentage van misdrijven op ongeveer 3% uitkomt. Dit is dus al jaren bekend en nochtans gaat de soap gewoon door. Den Haag doet alsof haar neus bloedt, logisch want de misdaadcijfers nemen alleen maar af. Schandalig en de maatschappelijke onverschilligheid is zo mogelijk nóg schandaliger!
22-07-2017, 13:58 door [Account Verwijderd]
Door Jodelie: Dit is al jaren bekend en het wordt steeds erger. Zojuist hoorde ik iemand van de politie op Radio 1, hij probeerde het e.e.a. uit te leggen en zelfs te verdedigen. Kansloos, absoluut kansloos!

Op 19 februari 2011 was bij Zembla (OPSPORING VERZOCHT] een aflevering over de NL-politie te zien. Daaruit bleek al dat het oplossingspercentage van misdrijven op ongeveer 3% uitkomt. Dit is dus al jaren bekend en nochtans gaat de soap gewoon door. Den Haag doet alsof haar neus bloedt, logisch want de misdaadcijfers nemen alleen maar af.
En daar schuilt de paradox.
De statistieken die worden gehanteerd zijn grotendeels gebaseerd op aangiftepercentage. maar omdat de bereidheid om aangifte te doen om de welbekende reden enorm terugloopt, geven deze statistieken het verkeerde beeld dat de misdaad afneemt.
Het is een neergaande spiraal die alleen af te remmen is door hele grote investeringen in het politieapparaat, maar de uitvoerende politici kunnen zich nu eenmaal alleen baseren op deze statistieken, en die impliceren dat investeringen niet aan de orde zijn.
Schandalig en de maatschappelijke onverschilligheid is zo mogelijk nóg schandaliger!
...en de gebeten hond is de eerst zichtbare persoon op wie men de toenemende onvrede kan afwentelen: de pispaal... de politiefunctionaris in het veld, de 'straatklopper' die het niet kan helpen.
22-07-2017, 14:00 door Anoniem
Door Aha: Weer een oorzakelijk gevolg van hetzelfde probleem waar de politie al jaren last van heeft: Bezuinigingen op het politieapparaat.
Ellende is dat daar voorzichtig uitspraken over gedaan moeten worden, want het tuig van de richel zit met grote belangstelling te wachten op uitspraken van de politie die in de richting zouden wijzen dat het geld op is om nog voldoende te handhaven en alle administratieve zaken daar omheen in tactische en produktieve banen te leiden.


Ik geloof er helemaal niks van dat men terughoudend is omdat misdadigers anders doorhebben dat de politie onderbemand is - ten eerste hebben die dat allang door en ten tweede, dat men niks zegt is omdat als je toegeeft dat iets niet loopt, je er iets aan moet gaan doen. Het is heel apart vind ik dat we al jaren rechtse kabinetten hebben en dat die steeds bezuinigen op defensie en politie. Van links zou ik nog verwachten dat je het ideaal koestert dat agenten en soldaten niet meer nodig zijn. Maar van rechts valt het me tegen dat ze volstaan met oproepen tot "normaal doen" maar verder te beroerd zijn enige cent in openbare orde en veiligheid te steken. Alle geld moet blijkbaar naar sectoren waarin aandeelhouders hun voordeel kunnen halen, niet naar zaken als zorg en OOV. En dus wel belastingparadijs, lang leve de zorgverzekeraars en veel beton en asfalt, en natuurlijk blijven subsidiëren van kerosine en luchtvaart, maar geen cent naar OM, politie, zorg of onderwijs.

Het is de mentaliteit van de moderne topmanager: kosten schrappen en winst verhogen, en dan op de top van de aandeelhouderswaarde gauw een andere baan zoeken met op je cv dat je zojuist een topbedrijf achtergelaten hebt. En je opvolger mag het lekker uitzoeken met kasten vol lijken.
Leuk voor bedrijven (maar niet heus) maar een land vergt helemaal een lange termijn blik en niet het snel-snel voordeeltjes doen om de kiezer te behagen en de zeteltjes veilig te stellen. Of beter nog, de toekomstige banen zeker te stellen bij de sectoren die nu geen strobreed in de weg gelegd wordt.

De kiezer zou anders moeten beslissen, maar helaas heeft de kiezer niks te kiezen want je moet het maar net eens zijn met het hele partijprogramma en dan nog afwachten of daar enigszins iets van terecht komt. Dus democratie werkt zo gewoon niet. Het uitgangspunt dat er in de regering en 2e Kamer mensen zitten met het landsbelang voor ogen gaat gewoonweg niet meer op. Teveel zitten er alleen maar voor zichzelf.
22-07-2017, 14:09 door Anoniem
Ze laten al 20jaar of langer heel veel aangiftes liggen. Daar ben ik zelf getuige van geweest dat ze nooit wat met mn aangiftes hebben gedaan. Misschien dat anderen ook weleens een aangifte gedaan hebben, en er niets meer van hoorden?
Voorbeeld mn bijna nieuwe scooter was gestolen. Heb gedetaileerde aangifte gedaan. Half jaar later ga ik naar het politiebureau vanwege paspoort kwijt. Vraag ik of ze eens kunnen zoeken hoe het staat met mn scooter. Ze konden geen zoekresultaten vinden van mijn aangiften. Nou dan op framenummer, ook niet., Dan op merk en datum, ook niet. Na lang graven stond deze informatie wel ergens bleek maar niet in de zoekdatabase waar deze zou moeten staan.
Ik woonde in een studentenhuis in eindhoven waar anderhalf jaar lang een groep frauderende Nigerianen verstopt zaten. 2x aangifte gedaan van bedreiging en melding dat mn nigeriaanse buren die een verblijfsvergunning als asielzoeker hadden mensen via fraude benadeelde... daar is ook nooit iets meegedaan. Totdat ik tot mijn verbazing 10jaar later op internet kijk en blijkt dat er een rechtszaak geweest is, en ze me nooit hebben opgeroepen als getuige.
Nederlandse justitie is een egoistische bende die alleen maar scherp zijn op andermans geld dat ze door afpakken en boetes kunnen afnemen.
Dat justitie dus de voorkeur geeft om via Politie boetes uit te delen in plaats van moeilijke dingen zoals boeven vangen is dus daaraan te wijtten dat de bevolking dus veel te makkelijk geld afhandig te maken is, en niemand zich toch niet vereenigd om dit wangedrag aan de kaak te stellen. Het zijn een stelletje losers en ze hoeven echt niet te denken dat ik hun nog ooit ga helpen....
22-07-2017, 14:20 door Jodelie
Helemaal mee eens Aha, de agent wil wel en valt wat dat betreft niets te verwijten. Ik vind het al een hele prestatie wanneer de agent staande blijft en er niet aan onderdoor gaat. Laatst stond er nog in het nieuws dat er structureel veel te veel uren worden gedraaid en dat het maar niet veranderd. Logisch wanneer we dit allemaal weten.

Wanneer zal het schip de wal raken i.p.v. de wal het schip keren?
22-07-2017, 14:27 door Anoniem
Kennelijk is er een probleem met productiecapaciteit bij de politie. niet genoeg manuren beschikbaar om de aangeboden
zaken af te handelen.
Maar wat zien we de hele tijd gebeuren? Reorganisaties, managementrapporten, dure externe medwerkers, overbetaalde
mensen aan de top die niet alleen veel salaris kosten maar ook nog eens veel kosten maken. Echter, deze mensen
doen helemaal NIETS op de werkvloer dus het aantal opgeloste zaken gaat niet omhoog maar omlaag.

Je kunt je afvragen of er wel zoveel te managen is. Begin eens met de helft van het management naar huis te sturen
en al die advizeurs eruit, en voor wat dat oplevert neem je rechercheurs en agenten aan. Dan zal de toko ongetwijfeld
prima (of beter) door draaien en het aantal opgeloste zaken gaat omhoog. En daar is te politie voor, niet als banengenerator
voor overbetaalde managers en uitgerangeerde politici.
22-07-2017, 15:00 door karma4
Door Jodelie: Helemaal mee eens Aha, ...
ik ook.
22-07-2017, 15:18 door Anoniem
Misschien moet de politie de prioriteiten eens verleggen en kappen met ongeveer 77% van haar capaciteit aan drugs bestrijden te besteden. Dit is een opzettelijke keuze die op geen enkele manier goed te praten is want de sociale impact van drugs op het maatschappelijke leven zijn minimaal. Tenminste, de impact van de drugs die de politie bestrijdt. De drugs die niet bestreden worden, hebben een veel grotere impact op het maatschappelijk leven maar ook hier liggen de prioriteiten dus weer compleet krankzinnig. Harddrugs als sigaretten en alcohol zijn prima maar softdrugs moeten keihard en met man en macht bestreden blijven worden. Et cetera, et cetera. Onbegrijpelijk en zwaar hypocriet.

Dat is simpelweg niet goed te praten. De fout ligt hier dan ook volledig bij de politie die zelf voorkeur blijft hebben voor het "bestrijden van drugs". Iedereen die hier dus de positie van de politie kiest, verloochent daarmee zijn medemens. De politie is hier namelijk overduidelijk het probleem en absoluut niet de oplossing.

Als we willen dat de politie weer es wat voor het plebs gaat doen, dan zullen we alle vormen van drugs moeten legaliseren. De enige logische zet. Die natuurlijk nooit gezet gaat worden, want om logica draait het bij ons helaas al enkele eeuwen niet meer.

Gefeliciteerd, mensheid. Op naar het roemloze einde van de lopende afgang waartoe wij helaas verworden zijn...
22-07-2017, 15:23 door Anoniem
Door Jodelie:Den Haag doet alsof haar neus bloedt, logisch want de misdaadcijfers nemen alleen maar af.

Ja, als je alleen via online aangifte kan doen is een reden, naast dat ze niets doen.
Als ze nou wiet en hasj legaliseren, hebben ze genoeg tijd over.
22-07-2017, 15:52 door Anoniem
Door karma4:
Door Jodelie: Helemaal mee eens Aha, ...
ik ook.

Daar twijfel ik wel een klein beetje over, al die agenden die staan te trappelen om hard te werken.

Als het weer CAO tijd is, is er een behoorlijk effectieve politievakbond, lopen er allemaal medialijntjes namens 'de agent in het veld' en worden de salaris centjes eruit gesleept .

Maar later weten al die agenten aan wie het niet ligt en die van hun werkgever hun werk niet mogen doen nou nooit hun vakbond te vinden om dat probleem net zo effectief naar voren te brengen.

Ja vast. Dan vraag ik me toch af of er niet een behoorlijk stuk van de werkvloer gewoon 9-5 draait en zich niet al te moe wil maken.
22-07-2017, 16:48 door Anoniem
Ik zie een regering in functie die naast gelegaliseerde ook illegale belastingontwijking faciliteert omdat het economische groei als rookgordijn faciliteert, de zoveelste bubbel die maskeert dat ons land uitverkocht wordt aan geglobaliseerd casinokapitalisme.
22-07-2017, 17:37 door Anoniem
dit land is kapot gemanaged door middelmatige-kan-geen-echt-vak mensen die zelf ook in een rat race zitten (zonder dat ze het door hebben vaak).


https://www.kabinetsformatie2017.nl/documenten/publicaties/2017/06/27/bijlage-bij-eindverslag-informateur-tjeenk-willink---over-de-uitvoerbaarheid-en-uitvoering-van-nieuw-beleid-regeerakkoord
22-07-2017, 19:02 door Ron625
Door Anoniem: Misschien moet de politie de prioriteiten eens verleggen en kappen met ongeveer 77% van haar capaciteit aan drugs bestrijden te besteden.
Die keuze is niet van de politie, maar van justitie en/of een ministerie, je moet daar dus zijn..........
22-07-2017, 20:46 door karma4 - Bijgewerkt: 23-07-2017, 09:45
Door Anoniem: ....
Ja vast. Dan vraag ik me toch af of er niet een behoorlijk stuk van de werkvloer gewoon 9-5 draait en zich niet al te moe wil maken.
Verdiep je even in wat er van ze verwacht wordt en wat ze betaald krijgen. Vervolgens mag je ook kijken naar welke ict ondersteuning ze krijgen om niet achter een bureau van alles te moeten intikken maar aan het werk te zijn op straat of trainingen af te werken. 67-ers moeten twintigers in een achtervolging kunnen pakken.
Als je dat nagelopen hebt, links graag, ben ik benieuwd of je je dan beschaamd voelt.

Toevoeging links
- https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/hoofdagent/Paginas/opleiding.aspx 3 jaar opleiding.
- salaris tijdens opleiding https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/surveillant/Paginas/salaris.aspx
- cao met de fantastische regelingen en schalen. met 8 zit je in het normale. http://ambtenarensalaris.nl/politie/
- https://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5995815/250449/politie-blundert-opnieuw-met-ict-systeem.html
- https://vng.nl/files/vng/nieuws_attachments/2016/20170201-regioburgemeesters-investeringsagenda-politie-om.pdf
- ICT (IV) alles moet EU aanbesteed worden https://www.aanbestedingscafe.nl/onrechtmatigheid-inkoop-politie-zit-in-ict-personeel-en-vervoer/ Let even op de bedragen in de beide stukken de beleving verschilt nogal. 150 miljoen tov 1,4 miljard
23-07-2017, 13:17 door johanw
Door Aha:Ondertussen verdwijnt de politie steeds meer uit het straatbeeld
Gelukkig maar voor de gewone burger, want die heeft meer kans op een bekeuring voor een futuliteit dan dat de politie iets doet dat voordelig voor hem is.
23-07-2017, 13:30 door Anoniem
Hier onder mij op de eerste verdieping zit het vol van disfunctionele agenten die gepromoveerd zijn tot de afdeling 'facebooken tot je pensioen.
Wanneer een agent zijn diploma haalt, dan is op de eerste dag het roepen 'oe, wat is dit werk zwaar.. ik kan het niet hoor'... en dan vervolgens zitten de komende 40 jaar virtuele uitkering te trekken want de politie ontslaat zulke oplichters niet. Nee, die mogen op de anti-stress afdeling de hele dag facebooken...

Een voordeel wel, als de internet verbinding eruit ligt, zij reageren sneller dan whatsup/solarwinds en nagios bij elkaar opgeteld.
23-07-2017, 13:45 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zie een regering in functie die naast gelegaliseerde ook illegale belastingontwijking faciliteert omdat het economische groei als rookgordijn faciliteert, de zoveelste bubbel die maskeert dat ons land uitverkocht wordt aan geglobaliseerd casinokapitalisme.

Heb jij ook een bron dat het illegale belastingontwijking is? Er zal altijd een uitzondering zijn, maar de meeste doen dit gewoon legaal binnen de huidige wettelijke mogelijkheden.

Of het gewenst is, is een hele andere discussie.
23-07-2017, 15:22 door [Account Verwijderd]
Door johanw:
Door Aha:Ondertussen verdwijnt de politie steeds meer uit het straatbeeld
Gelukkig maar voor de gewone burger, want die heeft meer kans op een bekeuring voor een futuliteit dan dat de politie iets doet dat voordelig voor hem is.

Wat een nonsens is dit toch weer.

Heb wel zin vanmiddag om op dit soort futiele opmerkingen kort in te gaan dus wat denk je van het volgende:

Met 'de gewone burger' bedoel je m.i. onmiskenbaar het groeiende aantal lullo's dat problemen heeft met de wetgevende macht, want burgers hebben daar geen probleem mee.

Met betrekking tot je voorlaatste 'steekhoudende' opmerking:
Als de politie tijd had om te handhaven tegen de futiliteit genaamd 'links rijden' van fietsers in de straat waar ik woon kon er een kapitaal aan €€€€ per uur worden 'geverbaliseerd'.
Maar zoals gezegd daar heeft de politie geen tijd voor. Zij hebben het te druk met 'gewone burgers' die doorrijden na een aanrijding met dodelijke afloop, zoals de afgelopen week tweemaal in het nieuws was.

En als laatste je zegt: Doe u voordeel met de politie.
Ha, die is wel leuk als weekafsluiter.
De politie in de rol van 'de' Action, de ALDI; een prijsvechter waar je voordelig transacties mee kunt doen/aangaan.

Wat een humor! Kostelijk!
23-07-2017, 16:21 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: ....
Ja vast. Dan vraag ik me toch af of er niet een behoorlijk stuk van de werkvloer gewoon 9-5 draait en zich niet al te moe wil maken.
Verdiep je even in wat er van ze verwacht wordt en wat ze betaald krijgen. Vervolgens mag je ook kijken naar welke ict ondersteuning ze krijgen om niet achter een bureau van alles te moeten intikken maar aan het werk te zijn op straat of trainingen af te werken. 67-ers moeten twintigers in een achtervolging kunnen pakken.
Als je dat nagelopen hebt, links graag, ben ik benieuwd of je je dan beschaamd voelt.

Toevoeging links
- https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/hoofdagent/Paginas/opleiding.aspx 3 jaar opleiding.
- salaris tijdens opleiding https://www.kombijdepolitie.nl/LerenEnWerkenAlsAgent/surveillant/Paginas/salaris.aspx
- cao met de fantastische regelingen en schalen. met 8 zit je in het normale. http://ambtenarensalaris.nl/politie/
- https://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/5995815/250449/politie-blundert-opnieuw-met-ict-systeem.html
- https://vng.nl/files/vng/nieuws_attachments/2016/20170201-regioburgemeesters-investeringsagenda-politie-om.pdf
- ICT (IV) alles moet EU aanbesteed worden https://www.aanbestedingscafe.nl/onrechtmatigheid-inkoop-politie-zit-in-ict-personeel-en-vervoer/ Let even op de bedragen in de beide stukken de beleving verschilt nogal. 150 miljoen tov 1,4 miljard

Gut gut gut.

Ik voel me niet beschaamd, ik voel me _genaaid_ voor wat we als samenleving krijgen als geleverde diensten voor waanzinnige bergen belastinggeld - voor primaire overheidstaken.

We betalen 5 MILJARD (alleen politie) en krijgen een club die de helft van de aangiften laat liggen en zelfs voor geweldsmisdrijven een oplospercentage van net over de 55% haalt . Op verkrachtingen zelf maar 20% opgelost .

EN nogmaals : als het om de procentjes gaat weten ze hun vakbond te vinden, maar blijkbaar niet als het gaat om de dingen die het werk in weg zitten.
En dan moet IK me beschaamd voelen als ik denk dat het probleem niet alleen maar aan de top zit ? Want een beetje druk op die top (en de regering) zetten lukt dus best in de CAO onderhandelingstijden .

Verder, wat is er mis met een minimum startsalaris van 2500 na een bachelor ?
23-07-2017, 16:44 door Inekris
Eerlijkheidshalve, de politie gooit aangiftes van oplichting, dus ook van internetoplichting, vaak in de la van niet op te lossen zaken
23-07-2017, 19:50 door karma4
Door Anoniem:
Gut gut gut.

Ik voel me niet beschaamd, ik voel me _genaaid_ voor wat we als samenleving krijgen als geleverde diensten voor waanzinnige bergen belastinggeld - voor primaire overheidstaken.

We betalen 5 MILJARD (alleen politie) en krijgen een club die de helft van de aangiften laat liggen en zelfs voor geweldsmisdrijven een oplospercentage van net over de 55% haalt . Op verkrachtingen zelf maar 20% opgelost .

EN nogmaals : als het om de procentjes gaat weten ze hun vakbond te vinden, maar blijkbaar niet als het gaat om de dingen die het werk in weg zitten.
En dan moet IK me beschaamd voelen als ik denk dat het probleem niet alleen maar aan de top zit ? Want een beetje druk op die top (en de regering) zetten lukt dus best in de CAO onderhandelingstijden .

Verder, wat is er mis met een minimum startsalaris van 2500 na een bachelor ?
Ik weet niet of je werkt en de salarissen kent. Heb je de VNG en aanbestedingsachtergrond wel bekeken? Een jaarsalaris van 36000 is modaal. Dat is niet wat die mensen krijgen. Je zit veel te zon 700 eur te hoog.
Heb je dit opgemerkt: "Na de opleiding is het salaris van een surveillant minimaal € 1.832,- en kun je maximaal doorgroeien tot € 2.656,-." Dat is een heel andere functieschaal http://wetten.overheid.nl/BWBR0006981/2017-06-23.
b. surveillant van politie voor functies die zijn gewaardeerd op schaal 4 en 5;
c. agent voor functies die zijn gewaardeerd op schaal 6;
d. hoofdagent voor functies die zijn gewaardeerd op schaal 7;
e. brigadier voor functies die zijn gewaardeerd op schaal 8;
f. inspecteur voor functies die zijn gewaardeerd op schaal 9 en 10;
niets bijzonders https://www.studenten.net/studeren/ik-ga-studeren/studies. Het is ook nog eens niet na een bachelor, je moet die speciale opleiding volgen, dus kiezen op je 18-e en beseffen dat er geen switch mogelijk is.
23-07-2017, 22:19 door Anoniem
Door Inekris: Eerlijkheidshalve, de politie gooit aangiftes van oplichting, dus ook van internetoplichting, vaak in de la van niet op te lossen zaken
Ja maar dat zijn het vaak ook.
Kijk als iedereen op internet verplicht onder eigen identiteit zou werken dan zou de politie aanknopingspunten hebben
om "de andere kant" op te sporen, maar dat is vaak niet zo. Je weet wel, TOR.
Pas als een zaak zo groot wordt dat er heel veel onderzoek gedaan kan worden en er meerdere gevallen zijn waarbij
met de oplichter gecommuniceerd is en hij wellicht iets fout gedaan heeft en daardoor traceerbaar is kan hij eventueel
gepakt worden.
24-07-2017, 09:27 door Anoniem
Ondertussen verdwijnt de politie steeds meer uit het straatbeeld en als zij er zijn hebben zij te maken met toenemende onvrede en zelfs agressiviteit

Ondertussen neemt de meeste criminaliteit al jaren af in ons land, maar dat doet kennelijk niet ter zake ;)
24-07-2017, 09:31 door Anoniem
Ja vast. Dan vraag ik me toch af of er niet een behoorlijk stuk van de werkvloer gewoon 9-5 draait en zich niet al te moe wil maken.

Sure, daarom ga je ook werken bij een werkgever, waarbij je weet dat je wisseldiensten draait, inclusief avonden, nachten en weekenden. Agenten hebben altijd te maken met onregelmatige werktijden; en daar kies je ook voor wanneer je agent wordt.

Hoe kom je erbij te pretenderen dat men werkt van 9 tot 5, bij een vak waarbij je per definitie te maken hebt met onregelmatige werktijden ?
24-07-2017, 09:39 door Jodelie
Wanneer je dan leest dat een stad als Sittard in de ban is van drugoverlast en dat de politie daar nauwelijks iets aan kan doen, dan vraag je jezelf toch af waar dit heen gaat. En dit is al jaren zo! En nee... ik heb het niet tegen de bevlogen agent die toch al z'n stinkende best doet!
24-07-2017, 10:02 door spatieman
kuch,hoest, laseren,flitsen ,kuch hoest, heeft voorrang..,kuch hoest.
24-07-2017, 13:12 door Anoniem
Neen er is niets mis. De digitale maatschappij zal wel een afspiegeling zijn van die andere maatschappij en hoe ziet men Nederland dan? Als, grootste narcostaat, groot belastingparadijs, door en door corrupt zonder het te willen zijn of heten?

Geen plaats meer op termijn voor mensen boven 75 jaar (nutteloze opeters en pensioen kan men beter gebruiken). Geen respect meer voor politieman, onderwijzer, leraar, ouders, familieleden, echtgenoot (echtgenote) of kind en zuiver alleen gericht op directe behoeftebevrediging, aangevoerd door een stel hersenlozen, die alleen oog hebben voor directe winst en verliezen afwentelen op het gemeen of corrumperen met iets waarvan ze kunnen weten dat het ze na bewezen diensten weer uitkotst.

Nu digitaal. Astroturfing, tracking, massa-surveillance, cyberdreigingen en cybercrime, onveilige infrastructuur door slechte opleidingen, domheid, lamlendigheid en gefrustreerd worden door management. Tel uit je winst.
We leven op gebakken lucht, van bubbels, die elk moment kunnen worden doorgeprikt.

Wil je er wat aan gaan doen, dan of onderga je het lot van een Pim Fortuyn of je krijgt een meute op straat, die een kleurenrevolutie wil gaan plegen. Kans op veranderingen m.i. nihil. Je zal maar politie-ambtenaar zijn in zo'n tijd.

In 1940-45 was het vanwege de foute mannen bij 020 (de Puls-hulptroepen) en 010 (buro Oostervantstraat e.d.) niet best, maar is het nu echt gezellig?
14-08-2017, 22:33 door Anoniem
Ook als de locatie van de dader tot op adresniveau getraceerd is doet de politie helaas niets. Ze willen zelfs geen aangifte aannemen, bleek in meerdere gevallen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.