image

Microsoft lanceert toetsenbord met vingerafdruklezer

vrijdag 28 juli 2017, 10:03 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft een toetsenbord met vingerafdruklezer gelanceerd die gebruikers via hun vingerafdruk op Windows 10 en compatible apps laat inloggen. Het toetsenbord ondersteunt zowel een draadloze verbinding via bluetooth 4.0, dat een afstand tot 10 meter mogelijk maakt, als een bedrade verbinding.

Volgens Microsoft gaat het inloggen via een vingerafdruk drie keer sneller dan het inloggen via een wachtwoord en is dit een "buitengewoon veilige" manier om een apparaat te ontgrendelen. Om gebruikers via hun vingerafdruk te laten inloggen maakt het toetsenbord gebruik van Windows Hello. Dit is een feature van Windows 10 die inloggen via biometrische kenmerken zoals vingerafdruk, iris of gezicht ondersteunt. Het toetsenbord is vooralsnog alleen in Canada, China en de Verenigde Staten beschikbaar.

Reacties (1)
28-07-2017, 12:59 door Bitwiper
Briljant! Nu even wachten op USBSitM (Universal Serial Bus Sniffer in the Middle) devices die niet alleen toetsaanslagen maar ook plaatjes van vingerafdrukken, of van vingerafdrukken afgeleide informatie, kopiëren...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.