image

WikiLeaks: CIA neemt videostreams op met CouchPotato-tool

donderdag 10 augustus 2017, 14:28 door Redactie, 2 reacties

De CIA beschikt over een tool genaamd CouchPotato waarmee de inlichtingendienst op afstand videostreams van gehackte systemen kan opnemen, zo laat klokkenluiderssite WikiLeaks weten. Via CouchPotato is het mogelijk om streams als avi-bestand op te slaan of losse afbeeldingen van frames in jpg-formaat te maken.

Om de streams op te nemen moet de CIA wel toegang tot een Windowssysteem hebben waarop de streams worden verwerkt, aangezien het CouchPotato dll-bestand vanuit een lopend proces moet worden gestart. De inlichtingendienst waarschuwt in de handleiding van de tool om geen belangrijke systeemprocessen hiervoor te gebruiken zoals services.exe, aangezien de tool geheugen kan lekken of opeens kan stoppen met werken.

Voor het encoderen en decoderen van de streams en afbeeldingen maakt CouchPotato gebruik van de populaire videosoftware ffmpeg. De handleiding van CouchPotato (pdf) is afkomstig uit Vault 7, de grote verzameling tools, exploits en documenten van de CIA die WikiLeaks in handen kreeg. De tool zelf is niet beschikbaar gemaakt.

Reacties (2)
10-08-2017, 15:33 door Anoniem
CouchPotato is ook de naam van software om films mee te daunloden.
Niet erg origineel dus. (daunloden wel...)

Oorspronkelijk werd de benaming "Couch Potato" gebruikt voor iemand die de hele tijd op de bank zit TV te kijken.
Op zijn Nederlands: Hee joh, zitbank-aardappel! Kom nou eens voor die TV vandaan!
(sofa-aardappel kan ook)


(hee, nou is het artikel opeens een stukje minder saai... )
11-08-2017, 12:52 door Anoniem
Wel een grappige naam. Verder niet interessant gezien je wel kunt bedenken dat er met software vrijwel alles gemaakt kan worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.