image

WikiLeaks onthult informatie over raketcontrolesysteem van CIA

donderdag 7 september 2017, 14:40 door Redactie, 7 reacties

Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft vandaag informatie vrijgegeven over een geheim raketcontrolesysteem van de CIA. Het systeem wordt aangeduid met de projectnaam Protego en is een microcontroller-gebaseerd raketcontrolesysteem dat door defensiebedrijf Raytheon werd ontwikkeld.

Het systeem zou in vliegtuigen van fabrikant Pratt & Whitney zijn geïnstalleerd en bevat verschillende microcontrollers die data en signalen over versleutelde en geauthenticeerde kanalen uitwisselen. Door via een baken drie signalen naar het systeem te sturen kan er een raket worden afgeschoten. De onthulling bestaat uit handleidingen en bouwschema's die uit Vault 7 afkomstig zijn. Dit is een grote verzameling tools, exploits en documenten van de CIA die WikiLeaks in handen kreeg. WikiLeaks laat zelf weten dat deze onthulling verschilt van eerdere onthullingen, waarbij voornamelijk malware voor computersystemen werd geopenbaard. Het is volgens de klokkenluiderssite onduidelijk wat Protego tussen de rest van de Vault 7-documenten doet.

Reacties (7)
07-09-2017, 16:25 door Anoniem
Tegenwoordig is niet meer zeker, hoe kleiner de techniek word steeds onzekerder.
Terug naar goedkoop ontleedbare chips ter controle van dit soort gevaarlijke dingen ?, dan maar wat groter.
07-09-2017, 16:26 door Anoniem
#1 Tagging wellicht?

Als je bang bent dat je gegevens op straat komen, dan zorg je ervoor dat je verschillende stashes en/of gebruikers een unieke dataset hebben waaraan je kunt herkennen waar het lek of bij wie het lek heeft plaatsgevonden.

#2 onzin wellicht?

Stel dat je bang bent dat je snode plannen op straat komen door een lek, dan plant je wat onzin verhalen er tussen en dan speel je vervolgens daar op in om te zeggen "nou, DIT is echt onzin! want zus en me zo"... en dan geloven mensen die 99 andere enge erge dingen ook niet meer.
07-09-2017, 16:37 door Anoniem
Even aluhoedje mode on:

Zou dit kunnen betekenen dat de CIA een lijnvliegtuig ook als doel kan aanduiden als er een P&W motor in zit... Nou zat geloof ik in MH17 een GE en niet een P&W maar het geeft je te denken....
07-09-2017, 18:15 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 07-09-2017, 18:17
Welk nobel doel denkt Wikileaks hiermee te dienen? Dit heeft niks meer met klokkenluiden te maken maar alles met ordinair spectaculaire info rondspuiten die eenmaal gevallen in handen van kwaadwillenden een boel last zou kunnen veroorzaken, waarmee ik me voorzichtig uitdruk.
08-09-2017, 10:00 door PietdeVries
Uhm... Ik vind dit verhaal iets te generiek om te gaan wijzen naar de CIA als "stelletje boeven"...

Een raket-controle systeem aan boord van een vliegtuig? Die dingen kan je toch min of meer bij de betere defensie-specialist aanschaffen? Wat kan het verder dan het lanceren van een raket?
08-09-2017, 10:33 door Anoniem
ik riep het al jaren en zal het nogmaals zeggen: figuren als snowden en assange zetten de wereld in brand voor aandacht en status.
08-09-2017, 17:39 door Anoniem
Dit heeft niets maar dan ook echt helemaal niets meer met klokkenluiden te maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.