image

Nog altijd weinig extensies voor Microsoft Edge beschikbaar

zondag 1 oktober 2017, 07:45 door Redactie, 14 reacties

Vorig jaar augustus lanceerde Microsoft de Windows 10 Anniversary Update waardoor de Edge-browser ook extensies ging ondersteunen. Ruim een jaar verder zijn er echter maar weinig extensies voor Edge beschikbaar. Volgens de Windows Store gaat het in totaal om 65 extensies waar gebruikers uit kunnen kiezen. Zo zijn er meerdere adblockers en wachtwoordmanagers te vinden, alsmede productiviteitsextensies.

Microsoft stelt dat het de lat voor extensies hoog heeft gelegd en er nauwlettend wordt gekeken naar de veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid van de extensies binnen Edge. Iets wat volgens het Microsoft Edge Team het kleine aantal extensies kan verklaren. "Slecht geschreven of zelfs kwaadaardige add-ons voor browsers blijven vandaag de dag nog steeds een potentiële bron van privacy-, veiligheids-, betrouwbaarheids- en prestatieproblemen. We willen dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat extensies in Edge naar behoren werken. Daarom evalueren we alle ingezonden extensies."

Verder worden experimentele extensies eerst beschikbaar gemaakt voor gebruikers die met een testversie van Windows 10 werken, voordat ze via de Windows Store zijn te downloaden. Om het aantal Edge-extensies te laten groeien laat Microsoft weten dat het nauw zal samenwerken met ontwikkelaars en gaat kijken welke programmeerinterfaces (api's) het moet ondersteunen. Het aantal extensies voor de browser blijft namelijk ver achter in vergelijking met Firefox en Chrome. Zo zijn er voor Firefox zo'n 25.000 extensies beschikbaar en kunnen ook Chrome-gebruikers duizenden uitbreidingen aan hun browser toevoegen.

Reacties (14)
01-10-2017, 09:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-10-2017, 11:07 door Anoniem
Door OpenXOR: Natuurlijk, Microsoft. Jullie kritische houding richting de kwaliteit van de extensies is echt zeer bepalend. Dat maar weinig mensen geïnteresseerd zijn in jullie browser heeft daar natuurlijk niet zoveel mee te maken. LOL!
Kan jij het beter? Schrijf je zelf ook software die de toets der kritiek kan weerstaan? Help ons svp
01-10-2017, 11:48 door Anoniem
Teveel slechte extensies is ook niks. Veel met weinig kwaliteit is ook niks. Kritische kijken is goed maar er moet wel wat te kiezen zijn. Bij Chrome of Firefox is de keuze te groot waardoor het moeilijk wordt de goede gelijk te vinden. Aan de bak Microsoft het wordt tijd dat jullie terug keren met een goed product zodat we weer kunnen kiezen en geen Google opgedrongen krijgen.
01-10-2017, 12:30 door Anoniem
Niet zo vreemd. Programmeurs will simpelweg niet aan een platform werken dat niks te bieden heeft. En ja, microsoft heeft wel degelijk wat te bieden, maar het issue is, dat dragen ze niet uit. Microsoft is momenteel stuurloos aan het worden. Veel van de dingen die ze aan het doe zijn faalt... zelfs Bill Gates is sinds deze week op een op een android phone overgestapt. En continue met nieuwe talen en nieuwe platformen komen helpt ook niet. Ze zijn stuurloos... en iedereen ziet dat.
01-10-2017, 13:01 door Anoniem
Er zijn genoeg extensies beschikbaar in de Store, vaak hebben mensen maar een paar extensies nodig, welke mafkees hangt er nou veel extensies in een browser dan?
01-10-2017, 14:24 door allestein - Bijgewerkt: 01-10-2017, 14:25
Zolang Edge websites niet (goed) kan weergeven die wel goed in IE worden getoond, ga ik niet eens nadenken over extensies voor Edge. Sterker nog; ik kan mijn werk niet doen met Edge (met Chrome trouwens ook niet).

@13:01 door Anoniem
Je hebt helemaal gelijk. Extensies vertragen over het algemeen de browser. Zowel thuis als op de zaak gebruik ik er slechts twee: een password manager en een ad-blocker.
01-10-2017, 16:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-10-2017, 16:47 door Anoniem
Door Anoniem: Teveel slechte extensies is ook niks. Veel met weinig kwaliteit is ook niks. Kritische kijken is goed maar er moet wel wat te kiezen zijn. Bij Chrome of Firefox is de keuze te groot waardoor het moeilijk wordt de goede gelijk te vinden. Aan de bak Microsoft het wordt tijd dat jullie terug keren met een goed product zodat we weer kunnen kiezen en geen Google opgedrongen krijgen.

Microsoft opgedrongen krijgen is net zo erg als Google opgedrongen krijgen. Allemaal ellende qua privacy, net zoals ook Facebook, Amazon enz.
01-10-2017, 16:50 door Anoniem
Door allestein: Zolang Edge websites niet (goed) kan weergeven die wel goed in IE worden getoond, ga ik niet eens nadenken over extensies voor Edge. Sterker nog; ik kan mijn werk niet doen met Edge (met Chrome trouwens ook niet).

@13:01 door Anoniem
Je hebt helemaal gelijk. Extensies vertragen over het algemeen de browser. Zowel thuis als op de zaak gebruik ik er slechts twee: een password manager en een ad-blocker.

Als je standaard HTML5 gebruikt wordt waarschijnlijk alles in alle browesers goed weergegeven. Helaas (ook bij op het werk) nog steeds een aantal systemen die IE specifieke code hebben...
01-10-2017, 19:16 door Anoniem
Hairextensions?

Het ding met de browserextension is een beetje hetzelfde als dat met de hairextension.
Als er geen haar op zit valt er ook niets te verlengen, te versieren en te veranderen en te verkleuren!
Edge moet eerst maar eens op zoek naar de spreekwoordelijke pruik als tussenoplossing.

Hairextensions voor kale mannen met pruiken, het is maar net op welke markt je je wil richten.
Maar of dat nou allemaal de extra moeite waard is?

Waarom? Waarom, Bill?
01-10-2017, 19:17 door Anoniem
De redenatie dat het weinige aantal extensies door het beveiligingsbeleid zou komen mag naar het land van de fabeltjes. Microsoft heeft nauwelijks extensies hoeven afwijzen omdat er nauwelijks extensies ontwikkeld worden. En dat is vreemd, want als er geld te verdienen zou zijn dan zouden er op zijn minst een flink aantal pogingen gedaan worden om te testen of het theoretische beleid in de praktijk echt werkt. De winst die dat kan opleveren bij een grote footprint van Edge zou de moeite compenseren. Hoewel de footprint voor edge stijgt valt het percentage gebruikers in het niet vergeleken met andere browsers. Er zit gewoon geen winst in als je die paar gebruikers ook nog moet verleiden om je extensie te gebruiken.
02-10-2017, 08:00 door linuxpro
Kwestie van hoe groot is de markt, kennelijk voor ontwikkelaars zo klein dat er niet of nauwelijks voor edge wat gemaakt wordt. Kansloos en ten dode opgeschreven dus. Net zoals wel meer Microsoft wanhoopspogingen.
02-10-2017, 11:18 door Zeurkool
Door Anoniem: Er zijn genoeg extensies beschikbaar in de Store, vaak hebben mensen maar een paar extensies nodig, welke mafkees hangt er nou veel extensies in een browser dan?
Chrome gebruikers xD
03-10-2017, 17:03 door Anoniem
Door Anoniem: Niet zo vreemd. Programmeurs will simpelweg niet aan een platform werken dat niks te bieden heeft. En ja, microsoft heeft wel degelijk wat te bieden, maar het issue is, dat dragen ze niet uit. Microsoft is momenteel stuurloos aan het worden. Veel van de dingen die ze aan het doe zijn faalt... zelfs Bill Gates is sinds deze week op een op een android phone overgestapt. En continue met nieuwe talen en nieuwe platformen komen helpt ook niet. Ze zijn stuurloos... en iedereen ziet dat.

Je kunt veel van Microsoft beweren maar nu juist niet dat ze stuurloos zijn onder leiding van Nadella. Die man heeft wel degelijk een visie, is niet voor niets naar voren geschoven, en heeft wel degelijk een koers uitgezet die helder is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.