image

Firefox ESR blijft legacy-extensies tot 26 juni 2018 ondersteunen

woensdag 4 oktober 2017, 11:30 door Redactie, 2 reacties

Volgende maand lanceert Mozilla een nieuwe versie van Firefox die alleen nog extensies ondersteunt die op het WebExtensions-model zijn gebaseerd. Onlangs bleek al dat ruim 20.000 Firefox-extensies niet met de nieuwe Firefox-versie zullen werken. Gebruikers van deze zogeheten legacy-extensies kunnen echter op Firefox ESR overstappen, aangezien deze Firefox-versie de extensies tot 26 juni 2018 zal ondersteunen.

Firefox Extended Support Release (ESR) ontvangt alleen maar beveiligingsupdates en is vooral voor bedrijven en organisaties bedoeld. Alleen bij het uitbrengen van een geheel nieuwe ESR-versie worden er bepaalde features toegevoegd. Op dit moment is Firefox ESR 52 de meest recente ESR-versie die met legacy-extensies werkt. Deze versie zal tot 26 juni beveiligingsupdates blijven uitvangen. Daarna verschijnt Firefox ESR 59.2, die geen legacy-extensies ondersteunt.

Via de website addons.mozilla.org kunnen Firefox-gebruikers extensies voor de browser downloaden. Mozilla zal legacy-extensies op deze website blijven tonen totdat de ondersteuning van Firefox ESR 52 voorbij is. Wel zal de website zich voornamelijk op WebExtension-extensies gaan richten, aldus Mozilla's Jorge Villalobos. Verder laat Villalobos weten dat addons.mozilla.org grote veranderingen zal ondergaan, waaronder een nieuw ontwerp.

Reacties (2)
05-10-2017, 11:27 door tijsco
Die 20.000 klopt niet. Je kunt - op de wat onduidelijke extensies pagina - ook selecteren op versienummer. Dan krijg je ruim 8800 extensies die klaar zijn voor Firefox 57, dus 16.000 niet:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search/?appver=57.0&page=
06-10-2017, 19:20 door [Account Verwijderd]
redactie:...Via de website addons.mozilla.org kunnen Firefox-gebruikers extensies voor de browser downloaden...

Dit behoeft wel een rectificatie, om verwarring te voorkomen bij nieuwe gebruikers van Firefox.
Er is al lang geen sprake meer van downloaden van een add-on in .xpi formaat zoals in het prille begin van Firefox voor sommige extensies werd aangeboden al of niet via een website van de ontwikkelaar, maar nog uitsluitend van een online add-on installatie via bovenvermelde URL.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.