image

Spanje mag vermeende beheerder Kelihos-botnet uitleveren

woensdag 4 oktober 2017, 11:57 door Redactie, 1 reacties

Spanje mag de vermeende beheerder van het Kelihos-botnet uitleveren aan de Verenigde Staten, zo heeft een Spaanse rechtbank bepaald. Het Kelihos-botnet was verantwoordelijk voor het versturen van miljoenen spamberichten en phishingmails en de verspreiding van ransomware en andere malware.

Het botnet, werd in april van dit jaar door de FBI uit de lucht gehaald, nadat de vermeende beheerder door de Spaanse autoriteiten was opgepakt. Het gaat om een 36-jarige Russische man die in Barcelona op vakantie was. De Amerikaanse autoriteiten hebben de man wegens het beheer en gebruik van het Kelihos-botnet aangeklaagd en hadden Spanje om zijn uitlevering gevraagd. De Spaanse rechter heeft hier nu akkoord voor gegeven. De Russische man kan nog wel tegen de uitspraak in beroep gaan, zo meldt Reuters.

Reacties (1)
04-02-2018, 17:06 door Anoniem
Wel even bij vermelden dat deze Russische man de afgelopen 10 jaar voor de huidige politieke partij van Rusland gewerkt heeft en vol interessante informatie zit voor de NSA, CIA, FBI en andere martelende Amerikaanse 'inlichtingen' diensten.

Wat wel grappig is dat de Spaanse rechters (kan ze al niet meer serieus nemen sinds ze politieke ipv juridische uitspraken deden over politici uit Catalonie) vonden dat er geen enkel bewijs was dat mensen gemarteld werden in Amerika of Quantanamo Bay maar dat het bewijs dat deze man de beheerder van een botnet zou zijn op basis van uitspraken van een bekende en veroordeelde Amerikaanse crimineel die hierdoor strafvermindering krijgt wel direct als ' waar ' aan neemt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.