image

Al veroordeelde cybercrimineel krijgt nog eens 14 jaar cel

vrijdag 1 december 2017, 11:17 door Redactie, 6 reacties

Een Russische man die eerder dit jaar in de Verenigde Staten werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 27 jaar wegens de diefstal van miljoenen creditcardnummers is deze week twee keer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar wegens andere cybercrimedelicten.

Ook moet de man 53 miljoen dollar terugbetalen. Het gaat om twee zaken in Nevada en Georgia waar de man zich voor moest verantwoorden. In het geval van de zaak in Nevada werd hij schuldig bevonden aan het verhandelen van gestolen creditcardgegevens en persoonlijke informatie via een online marktplaats voor criminelen. De marktplaats in kwestie zorgde bij slachtoffers voor een schade van bijna 51 miljoen dollar. Voor zijn betrokkenheid kreeg hij 14 jaar cel opgelegd en moet hij het veroorzaakte schadebedrag vergoeden.

De zaak in Georgia ging over een omvangrijke cyberroof die in 2008 plaatsvond. Criminelen slaagden erin om RBS WorldPay te kraken en zo toegang tot het netwerk van de betalingsverwerker te krijgen. Daar wisten ze vervolgens de encryptie te kraken die RBS WorldPay gebruikte voor het beveiligen van betaalkaarten. Het ging om betaalkaarten die bedrijven als alternatief voor cheques gebruiken om hun personeel mee te betalen. De kaarten kan men steeds opnieuw opladen, zodat het personeel het salaris bij een geldautomaat kan opnemen.

De criminelen verhoogden de kredietlimiet van de kaarten en stuurden de gegevens naar een leger van katvangers door. Die gebruikten de gegevens voor het maken van vervalste betaalkaarten. In een periode van 12 uur werd erbij 2100 geldautomaten in tenminste 280 steden 9,4 miljoen dollar opgenomen. De Russische man bekende dat hij met vervalste betaalkaarten geld had opgenomen. Ook voor dit vergrijp kreeg hij 14 jaar opgelegd en moet hij ruim 2 miljoen dollar vergoeden. De drie gevangenisstraffen die de Russische man opgelegd heeft gekregen mag hij gelijktijdig uitzitten.

Reacties (6)
01-12-2017, 12:53 door Anoniem
Gelijktijdig? Wat is dat voor onzin. En vast houden totdat alle schade is vergoed.
01-12-2017, 13:46 door Do
Door Anoniem: Gelijktijdig? Wat is dat voor onzin. En vast houden totdat alle schade is vergoed.
Vasthouden totdat alle schade is vergoed, dat is pas onzin. Hoe gaat hij dit doen dan... kost alleen maar geld iemand vasthouden...
02-12-2017, 17:27 door Anoniem
Door Do:
Door Anoniem: Gelijktijdig? Wat is dat voor onzin. En vast houden totdat alle schade is vergoed.
Vasthouden totdat alle schade is vergoed, dat is pas onzin. Hoe gaat hij dit doen dan... kost alleen maar geld iemand vasthouden...

Nee hoor, want al die andere 'losers' denken dan, hmmm misschien toch niet zo'n goed idee om creditcard data te stelen etc.etc. Daarnaast is het preventief, hij zou het immers niet nog keer kunnen doen.
03-12-2017, 12:23 door Anoniem
Heel goed! Geeft ze levenslang. Nog beter. En geen toegang tot internet, pc's,tablets,(smart) phones, internet. Kunnen ze ook niet ontsnappen door het gevangenis (bewakings) systeem te hacken.
04-12-2017, 11:18 door Anoniem
53 miljoen dollar terugbetalen? Wow... zoveel zal ik waarschijnlijk in heel mijn leven nooit verdienen! En dan heb ik volgens mijn niet eens zo'n slecht betaalde baan. (=IT'er)
07-12-2017, 09:16 door Anoniem
Door Anoniem: Gelijktijdig? Wat is dat voor onzin. En vast houden totdat alle schade is vergoed.

Volgens mij heb je dat niet helemaal goed doordacht. Hoe gaat iemand in het gevang precies geld verdienen om zijn slachtoffers terug te betalen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.