image

Man hackt overheidsnetwerk om gevangene eerder vrij te krijgen

dinsdag 5 december 2017, 10:09 door Redactie, 3 reacties

Een 27-jarige Amerikaan heeft bekend dat hij een overheidsnetwerk heeft gehackt om zo een gevangene eerder vrij te krijgen, zo laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten. De man voerde zowel via e-mail als telefoon phishingaanvallen uit op medewerkers van Washtenaw County.

Dit is een district in de Amerikaanse staat Michigan met ruim 340.000 inwoners. De phishingaanvallen waren succesvol en de Amerikaan wist toegang tot het netwerk van Washtenaw County te krijgen. Daar kopieerde hij namen, adresgegevens, e-mailadressen en wachtwoorden van voormalige en huidige Washtenaw County-medewerkers. Ook benaderde hij de gevangenisdossiers en wijzigde het elektronische dossier van een gevangene, om die zo eerder vrij te krijgen.

Door oplettendheid van een gevangenismedewerker zijn er geen gevangenen eerder vrijgelaten, aldus het ministerie. Washtenaw County spendeerde 235.000 dollar om de hack te onderzoeken en te verhelpen. Voor het beschadigen van een beveiligde computer kan de man een maximale gevangenisstraf van 10 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen. De rechter zal volgend jaar april vonnis wijzen.

Reacties (3)
05-12-2017, 11:38 door Anoniem
Dit is niet nieuw.

Enige jaren geleden heeft een Amerikaanse gevangene een soortgelijke truc uitgehaald door de vrijlatingsdatum te wijzigen in een brief en die vervolgens aan de eigen gevangenis te sturen.

Natuurlijk kwam dit uit en sommigen moesten wel lachen om deze colderieke ingeving.
De man zit overigens nog steeds vast.
05-12-2017, 15:13 door Anoniem
Natuurlijk kwam dit uit en sommigen moesten wel lachen om deze colderieke ingeving.
Hoe vaak zou het wel lukken? Je hoort ook regelmatig dat studenten inbreken in de cijferadministratie en tegen de lamp lopen omdat ze stoer gaan lopen doen tegen hun vrienden (en dus chantabel worden). Hoeveel studenten breken in en houden wijselijk hun mond, studeren netjes af en lachen zich daarna een breuk? Idem voor gevangenen die jaren eerder vrij komen omdat het personeel van het type 'computer says no' is. Ik denk dat het een aantal is waar - mocht het ooit bewezen worden - kamervragen over gesteld gaan worden.
05-12-2017, 20:02 door Anoniem
Hij is niet de eerste die een overheidsnetwerk hackt om gevangenen!! vrij te krijgen. De hackers in actie op 1:08:08 ev en op 1:20:20 ev. Zie https://www.youtube.com/watch?v=dYggA9BsPk0
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.