image

US-CERT: Vermijd openbare wifi-netwerken en oplaadpunten

woensdag 6 december 2017, 11:23 door Redactie, 8 reacties

Het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT) waarschuwt mensen die de komende periode op vakantie gaan om openbare wifi-netwerken en oplaadpunten voor hun smartphone of andere mobiele apparaten te vermijden.

De overheidsinstantie, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, stelt dat gebruikers alert moeten zijn op de risico's en hun mobiele apparaten zowel de komende feestdagen als de rest van het jaar moeten beveiligen. Zo wordt aangeraden om Bluetooth uit te schakelen wanneer het niet wordt gebruikt en openbare wifi-netwerken te vermijden. Openbare wifi-netwerken bieden aanvallers de mogelijkheid om gevoelige gegevens te onderscheppen, aldus het US-CERT. Gebruikers die bijvoorbeeld hun bankrekening willen controleren of online aankopen willen doen krijgen het advies om de mobiele dataverbinding van hun toestel te gebruiken.

Ook wordt het advies gegeven om openbare mobiele oplaadpunten te vermijden. Het gaat dan bijvoorbeeld om laadpunten op vliegvelden of bibliotheken. Een kwaadaardig oplaadpunt zou toegang tot gevoelige data kunnen krijgen of nieuwe software kunnen installeren, zo laat het US-CERT weten.

Reacties (8)
06-12-2017, 12:18 door Anoniem
Er zal wel weer een keurmerk in het leven worden geroepen, de clients kunnen toch afgeschermd worden van elkaar. Een beetje access point heeft die optie.
06-12-2017, 12:56 door Anoniem
Anoniem 12:18: je snapt echt niet wat het probleem is. Keurmerken helpen niet. Nooit.
06-12-2017, 13:38 door Anoniem
Door Anoniem: Anoniem 12:18: je snapt echt niet wat het probleem is. Keurmerken helpen niet. Nooit.

Daarom: USB-condoom kopen of zelf eentje maken. Wel prik voor het opladen erin, geen data eruit,
06-12-2017, 13:58 door Legionnaire
Hopenlijk worden ze hier ook eens wakker, dat alle Hotspots maar eens verboden worden en tegen geen hardware verkocht mag worden met die oude. achterhaalde en ellendige Bluetooth.

Dan zeer spoedig de 'slimmemeter' verwijderen en alle hardware die fabrikanten en providers aan consumenten leverd maar eens goed onder de loep nemen.
06-12-2017, 14:33 door Anoniem
help mij eens even: wat is het risico van Bluetooth anders dan dat je getrackt kan worden ?
06-12-2017, 14:48 door -karma4
Door Legionair: Hopenlijk [sic!] worden ze hier ook eens wakker, dat alle Hotspots maar eens verboden worden en tegen [sic!] geen hardware verkocht mag worden met die oude. [sic!] achterhaalde en ellendige Bluetooth.

Dan zeer spoedig de 'slimmemeter' [sic!] verwijderen en alle hardware die fabrikanten en providers aan consumenten leverd [sic!][sic!][sic!] maar eens goed onder de loep nemen.

[sic!]
06-12-2017, 15:35 door Anoniem
Door Anoniem: help mij eens even: wat is het risico van Bluetooth anders dan dat je getrackt kan worden ?

Volgens mij heb je niks meeggekregen over de blueborne aanvallen? Het is sindskort zo dat er een kwetsbaarheid zit in bluetooth en dat devices met bluetooth overgenomen kunnen worden.
06-12-2017, 23:23 door Legionnaire
Door Anoniem:
Door Anoniem: help mij eens even: wat is het risico van Bluetooth anders dan dat je getrackt kan worden ?

Volgens mij heb je niks meeggekregen over de blueborne aanvallen? Het is sindskort zo dat er een kwetsbaarheid zit in bluetooth en dat devices met bluetooth overgenomen kunnen worden.

Men maakt er al geruime tijd gebruik van. Je meldt je aan bij een Hotspot via WiFi, zij kunnen hierdoor je systeem in en leggen op de achtergrong een verbinding aan tussen WiFi en Bluetooth.

Je merkt er niets van en Bluetooth geeft toegang tot je hele systeem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.