image

VS klaagt drietal aan wegens creëren van Mirai-malware

donderdag 14 december 2017, 10:07 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft drie mannen aangeklaagd wegens het creëren van de Mirai-malware en het opzetten van een groot clickfraude-botnet. Mirai is malware die sinds vorig jaar actief is en Internet of Things-apparaten infecteert, zoals digitale videorecorders, ip-camera's en routers.

Volgens de aanklacht probeerden de drie zowel bekende als onbekende kwetsbaarheden te vinden waarmee ze apparaten met Mirai konden infecteren. Op het hoogtepunt waren honderdduizenden gecompromitteerde apparaten onderdeel van het Mirai-botnet van de verdachten, aldus het Openbaar Ministerie. Vervolgens zouden de drie mannen het botnet hebben gebruikt om verschillende ddos-aanvallen uit te voeren. De betrokkenheid van de verdachten bij de originele Mirai-variant eindigde in de herfst van 2016, toen één van hen de Mirai-broncode op een forum plaatste. Sindsdien hebben anderen de Mirai-malware voor allerlei andere aanvallen ingezet.

Clickfraude

Naast de aanklacht hebben twee van de mannen bekend dat ze verantwoordelijk waren voor het opzetten van een clickfraude-botnet. Het ging om een botnet dat uit meer dan 100.000 apparaten bestond, zoals routers, en werd gebruikt voor het plegen van clickfraude. Hierbij lijkt het alsof een echte internetgebruiker op een advertentie heeft geklikt, terwijl de click eigenlijk van het botnet afkomstig was. Het geld dat de clicks genereerden, door websites die hiervoor betaalden, kwam terecht bij de verdachten. Eén van de verdachten bekende verder dat hij een dos-aanval op de authenticatieserver van de Rutgers University had uitgevoerd, waardoor die meerdere dagen offline was. Via de server voeren zowel studenten als medewerkers opdrachten uit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.