image

Verdachten aangehouden voor bankpasfraude via phishing

vrijdag 22 december 2017, 13:48 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft in een grootschalig onderzoek naar bankpasfraude via phishing vorige maand twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 23-jarige Amsterdammer en een 27-jarige vrouw uit Almere. De verdachten waren volgens de politie onderdeel van een landelijk opererende criminele organisatie die vermoedelijk miljoenen buitmaakte bij tientallen, mogelijk honderden, slachtoffers.

Het onderzoek startte begin 2017 na een aangifte van een Zeeuws bedrijf dat voor 215.000 euro was gedupeerd. De eigenaar van dit bedrijf had gereageerd op een ontvangen e-mail die afkomstig leek te zijn van de bank. De verdachten wisten zijn bankgegevens en pincode te onderscheppen en vroegen een nieuwe bankpas aan. Deze bankpas hengelden ze vervolgens uit de brievenbus.

Met de bankpas in het bezit plaatsen de verdachten bestellingen bij webshops en maakten geld over naar katvangers. De twee hoofdverdachten worden verantwoordelijk gehouden voor het versturen van de phishingmails, het beheren van de phishingsites en het onderscheppen van de bankgegevens en bankpas. Met deze praktijken hielden de verdachten zich vermoedelijk al meerdere jaren bezig.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.